• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Ev Tipi Kahve Kavurma Aparatı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan VforV60
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

VforV60

Yeni Üye
İsim
Semih
Daha fazla  
İsim
Semih
Espresso Makinesi
Wacaco Minipresso
Değirmen
Comandante C40 Nitro Blade Grinder Black MK4, Timemore Chestnut C2, Rhinowares
Ekipmanlar
Hario V60 Dripper 02, Chemex 3 Cup, Aeropress, Syphon Coffee Maker 3 Cup, Bialetti Moka Express ( 1 Cup), Timemore Crystal Eye B75, Timemore Dijital Termometre Çubuk W/Clip
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Başakşehir
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Fatih
1.jpeg2.jpeg

Merhaba sevgili arkadaşlar.

Nitelikli kahve ile tanıştıktan sonra hep başka ne yapabilirim kısmına yöneldim. Bir çok kitap, internette döküman vs. okumaya başladım. Videolar izledim. Bir şekilde sizlerin de sayesinde kendimi geliştirmeye devam ediyorum. Bildiğiniz gibi bu işin ucu bucağı yok :) bende acaba evde çekirdek kavurabilir miyim diye araştırma yaparken karşıma bu manuel kahve kavurucusu çıktı. Kendisiyle ilgili biraz araştırma yaptım ve bunu yapabilirim dedim :) makine mühendisi olan bir arkadaşımla nasıl yaparız diye ar-ge yapmaya başladık. Önce kafamıza göre bir ölçü olmadan çizimlerini daha sonra da hangi malzemeleri kullanacağımıza karar verdik. Sonrasında da işten güçten vakit buldukça imalat kısmına girdik. Biraz titiz olduğumdan işçiliğinin kaliteli olmasına özen gösterdim. Ürün son hali çıktıktan sonra denemeler yaptım ( hala geliştirmesi gereken yerler var ve biraz ar-ge istiyor. Şimdilik ilk çıtlama biraz uzun sürüyor önce onu çözmemiz gerekecek. Baya kol yoruyor :) (ileride motor da takılabilir) Biraz da etrafı batırıyor çıkan kabuklar. Ama sonuç olarak ev için gayet güzel sonuçlar çıkacağına eminim, denemeler bunun sinyallerini verdi. Dediğim gibi elimde bir numune olmadığı için her yeri spontane oldu. Zaman buldukça geliştirmeye devam edeceğim.

Sizlere sunmak istedim. Değerli görüşleriniz ve yorumlarınız benim için çok önemli.

Herkese sağlıklı günler diliyorum.

Çok emek vermişsiniz, güzel sonuçlar alacağınızı umuyorum. İleride kavurduğunuz kahveleri de paylaşırsanız fikir edinmiş oluruz.

Şu video da görmüştüm bunu, 3:00 dakikasında

Emegineze saglik guzel bir is cikarmissiniz. Atilan videoda kullanilan japonyada uretilip satiliyor. Yurtdisina satisi olmadigi icin alamamistim. Bende sizin gibi kendim yapabilirim diye dusunup fusion 360 da cizimini yapmistim. Sekil verdirme islerini nerede nasil yaptiracagimi bilemedigim ve zaman ayiraramamaktan yapmadim. Hangi celik turunu kullandiniz ve nerede yaptirdiniz? Eger sakincasi yoksa ne kadara mal oldu paylasabilir misiniz?

Çok emek vermişsiniz, güzel sonuçlar alacağınızı umuyorum. İleride kavurduğunuz kahveleri de paylaşırsanız fikir edinmiş oluruz.
Çok teşekkür ederim. Tabi ki son haline geldiğinde kavurduğum çekirdekleri paylaşacağım.

Emegineze saglik guzel bir is cikarmissiniz. Atilan videoda kullanilan japonyada uretilip satiliyor. Yurtdisina satisi olmadigi icin alamamistim. Bende sizin gibi kendim yapabilirim diye dusunup fusion 360 da cizimini yapmistim. Sekil verdirme islerini nerede nasil yaptiracagimi bilemedigim ve zaman ayiraramamaktan yapmadim. Hangi celik turunu kullandiniz ve nerede yaptirdiniz? Eger sakincasi yoksa ne kadara mal oldu paylasabilir misiniz?
Öncelikle çok teşekkür ederim. Evet ben de genellikle japon videolarında gördüm. Ürünü de buldum fakat fiyatlar çok yüksekti. Ama ucuz olsa da almazdım sanırım kendim yapmak istediğim için. Yapımına gelirsek, makina imalatı yapan bir fabrikada çalıştığım için solidworks 3d çizim programına hakimim ve malzemeleri tanıyorum. Dediğiniz şekillendirme işlerini yapan bir sürü makina var fabrikada ve bu yüzden şanslıyım. Çelik türü olarak çok az parçada galvanizli sac kullandım. Geri kalan her şey civata ve somunlar dahil 304 kalite paslanmaz çelik. Tutma yeri videodakinde ahşaptı, ben %30 karbon takviyeli ısıya dayanıklı teflon kullandım. Maliyet kısmına gelecek olursak henüz hesaplamadım. Hesapladığım zaman mutlaka bilgi veririm.

Arkadaşlar merhaba. Kavurma aparatına ufak 1-2 geliştirme yaptıktan sonra kavurduğum kahveleri paylaşmak istiyorum. Öncelikle şunu söylemek istiyorum, sonuçlar beni tatmin etti. (En azından renk ve homojenlik açısından) daha tadım yapmadım.

KK11.jpeg

2 kere 100 er gram olarak kavurdum. Toplamda 200 gr.

İlk kavurumda first crack (ilk çıtlama) 13. dakikada geldi. + olarak 2 dk daha kavurdum ve 15. dakikada ocaktan aldım.

Sonuç;

KK7.jpeg

İkinci kavurumda first crack (ilk çıtlama) 14. dakikada geldi. + olarak 2,5 dk daha kavurdum ve 16,5. dakikada ocaktan aldım.

Sonuç;

KK.jpeg

2. Kavuruşumda biraz daha ocağın ateşiyle oynadım ve o şekilde kavurdum.

Tabi bu konuda tecrübem ve bilgim çok az. Ama şunu söylemeliyim ki, saniyelerin çok fazla önemi var. 30 sn. ile veya ateşin biraz daha yüksek olması çok etki ediyor.

Sizlerin de yorumlarını bekliyorum...

Sağlıcakla kalın.

Elinize sağlık görüntüleri çok iyi duruyor. Bende evde kavurmaya yeni başlayan birisi olarak kavurmalarınızı standarta oturttabilmeniz için termometre ile sıcaklık takibi yapmanızı da öneririm.

Arkadaşlar merhaba. Kavurma aparatına ufak 1-2 geliştirme yaptıktan sonra kavurduğum kahveleri paylaşmak istiyorum. Öncelikle şunu söylemek istiyorum, sonuçlar beni tatmin etti. (En azından renk ve homojenlik açısından) daha tadım yapmadım.

Ekli dosyayı görüntüle 13027

2 kere 100 er gram olarak kavurdum. Toplamda 200 gr.

İlk kavurumda first crack (ilk çıtlama) 13. dakikada geldi. + olarak 2 dk daha kavurdum ve 15. dakikada ocaktan aldım.

Sonuç;

Ekli dosyayı görüntüle 13025

İkinci kavurumda first crack (ilk çıtlama) 14. dakikada geldi. + olarak 2,5 dk daha kavurdum ve 16,5. dakikada ocaktan aldım.

Sonuç;

Ekli dosyayı görüntüle 13026

2. Kavuruşumda biraz daha ocağın ateşiyle oynadım ve o şekilde kavurdum.

Tabi bu konuda tecrübem ve bilgim çok az. Ama şunu söylemeliyim ki, saniyelerin çok fazla önemi var. 30 sn. ile veya ateşin biraz daha yüksek olması çok etki ediyor.

Sizlerin de yorumlarını bekliyorum...

Sağlıcakla kalın.

Elinize sağlık görüntüleri çok iyi duruyor. Bende evde kavurmaya yeni başlayan birisi olarak kavurmalarınızı standarta oturttabilmeniz için termometre ile sıcaklık takibi yapmanızı da öneririm.
Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Tavsiyenizi mutlaka uygulayacağım.

Hocam süper. Elinize sağlık.

Geri