• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Ev tipi espresso makinesinde ideal espresso nasıl yapılır?

berkayaktas395

Barista
İsim
Berkay Aktaş
Daha fazla  
İsim
Berkay Aktaş
Merhaba Karaca Coffee Art 1101 kullanıyorum, vibration pump bir makine. 18gr espresso ayarında kahveyle espresso yapaya çalışırsam basıncı çok yükseliyor, 18gr kahveyi v60 ayarında öğüttüğümde ya da 16gr kahveyi espresso ayarında öğüttüğümde basıncı stabil oluyor. Sizce 18gr ve v60 ayarında kahve mi kullanmalıyım ya da 16gr espresso ayarında kahve mi kullanmalıyım? (basınçlı sepet ve çok ucuz bir el değirmeni kullanıyorum, gerekirse basınçsız sepet alabilirim)

Lezzet olarak hangi opsiyon damak tadiniza uygun ise onunla devam edin

Sürecin videosunu çekseniz daha iyi yorum yapılabilir ama yazdıklarınıza bakıp ben olsam ne yapardım diye düşününce aklıma ilk şu geliyor; shot düğmesine basıp 30 saniye de 1/2 oran alıp, tadına bi bakardım, ordan kalibre ederdim sanırım; tabi 8-9 bar basınçta

Sürecin videosunu çekseniz daha iyi yorum yapılabilir ama yazdıklarınıza bakıp ben olsam ne yapardım diye düşününce aklıma ilk şu geliyor; shot düğmesine basıp 30 saniye de 1/2 oran alıp, tadına bi bakardım, ordan kalibre ederdim sanırım; tabi 8-9 bar basınçta
birşey soracaktım bir de, bu basınçlı porafiltrenin içine basınçsız sepet takıp kullanabilir miyim ölçüleri uyuyor.

51’lik sepet al geç o zaman

birşey soracaktım bir de, bu basınçlı porafiltrenin içine basınçsız sepet takıp kullanabilir miyim ölçüleri uyuyor.
Basınçsız sepetin yüksekliği portafiltre derinliğinden fazla olmadığı sürece kullanabilirsiniz. Ya da dipsiz bir portafiltre ile de kullanabilirsiniz.

Amazondan neouza nın 51 mm lik basınçsız sepetini alabilirsiniz ama öğütücünüz iyi değilse gene iyi bir espresso alamazsınız.

Geri