Picopresso kullanıyorum yaklaşık 1 yıldır, başlarda yetiyordu gayet keyifle içiyordum yaptığı espressoları. Başta comandante ile sonradan Kinu Classic ile kullandım. 4 ay önce de DF64 Gen2 SSP aldım elektrikli değirmen olarak. Hepsiyle de test etme imkânım oldu Picopressoyu. Tatsal olarak çok farklılıklar hissetmedim çünkü Picopresso' nun yetenekleri sınırlı. Denediğim değirmenler yeterli kalitede.
Gel gelelim kaliteli cihazlar (Rocket R Nine ve ECM Classica PID 2) ile iyi yapılmış espressoları içtiğim ve Pico ile kıyaslama yaptığım zamana

Artık damağım aradaki farkı anlıyor ve geri dönüş istemiyor. Sağolsun
@etozlu ile Robot deneme imkanım oldu o da kesmedi. Anladım ki modern espressoda manuel ekipmanlar yetersiz kalıyor. Benim aradığım meyvemsi tatlar genelde. Ya espressoyu bırak yada iyi bir makina al diyor sesler sürekli olarak zihnimde

Pico ile keyifli zamanlarım pek kalmadı desem yeridir.
Bu sebeple bir süredir arayıştayım ve başlıkta yazılı cihazlar arasında gidip geliyorum sürekli. Hala bir karar veremedim. Sürekli kafamda deli sorular
Kafamdaki süreç şöyle ilerliyor; gidip Idose Adora PID alayım diyorum ancak tereddütlerim oldu konusunu tamamen okuyunca. Sonra Gaggia Evo Pro al ve modla diyorum, o kadar para verince hazır black friday indirimlerden Profitec Go al diyorum. Sonra o kadar para vermişken Profitec Pro 400 al diyorum. Sonra zaten espressoyu sütlü sevmiyorsun ve çok ender tüketimler ve misafirler için Heat Exchanger alma diyorum ve bir bakmışım single boiler ve ısı stabilitesi daha iyi olan ECM Classica PID II stoğu bitmiş, bu durumda ECM Prustika al diyorum. Sonra tekrar o bütçeler çıkmışken 2. el Bianca bak diye düşünüyorum. İkinci el Biancalar için istenen fiyatlar yüksek gelince git sıfır al taksitle diyorum. Sonra kocaman makineyi ne yapıcaksın sütlü de pek içmezsin o kadar bakma diyorum kendi kendime ve bir bakmışım tekrar acaba Idose Adore mı sarmalına dönüyorum. Bakalım nerede patlayacak bu iş
Zor beğenen ve mükemmeli yakalama eğilimi olan bir kahve severin günlüğü gibi oldu ancak paylaşmak istedim.