• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Espresso Makine Tavsiyesi

Hangi Espresso Makinesi?

• Kullanılan toplam oy
    42
Ben olsam daha kaliteli kahveye harcardım gelirim kısıtlı olsaydı.
58mm grup başlığına geçince yaylı tamper, dex sepet derken birden 3-4 bin lira daha merak unsuru olacak.
Yani şunu anlıyorum. Bahsettiğiniz makineleri almaya değmez, en iyisi eldeki makine ile daha kaliteli kahve kullanarak kendini tatmin et.

Buradan bir çıkarım yapmak istersek hayat parası olana güzel.

10 yıl öncesine kadar Türkiyede espresso adına bu kadar makine çeşitliliği de yoktu açıkcası.
Büyük ihtimal bu forumda espresso severlerin bir çoğu benim gibi 58mm portafiltreye sahip Beko/ Arçelik 2170 ile başlamıştır espressoya.
uygun bütçe ile iyi bir espressoda içebilirsiniz. ama gün geçtikçe "upgrade" isteme hastalığı espressoya beraber geliyor maalesef.
2012 yılından bugüne kadar Beko 2170 stok hali ile kullandım. Bu yılların bir kısmı da sözen değirmen ile geçti. Bir süre sonra makine vücudunuzun bir uzvu gibi oluyor, kaç dakika açık kaldığında neler olacağını her davranışını artık ezbere biliyor ve herşeyi ona göre otomatik ayarlıyordum. Geçen 12 yılın ardından Profitec pro 400 e terfi ettim.
Sonuçta amaç düzgün içilebilir bir espresso ise Beko+Sözen değirmenle bile sonuç alabilirsiniz.

2012 yılından bugüne kadar Beko 2170 stok hali ile kullandım. Bu yılların bir kısmı da sözen değirmen ile geçti. Bir süre sonra makine vücudunuzun bir uzvu gibi oluyor, kaç dakika açık kaldığında neler olacağını her davranışını artık ezbere biliyor ve herşeyi ona göre otomatik ayarlıyordum. Geçen 12 yılın ardından Profitec pro 400 e terfi ettim.
Sonuçta amaç düzgün içilebilir bir espresso ise Beko+Sözen değirmenle bile sonuç alabilirsiniz.
Sözen, porlex, kafe çıkması on demand olmayan değirmenler.. :)

Geri