• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Espresso Makine Tavsiyesi

Hangi Espresso Makinesi?

• Kullanılan toplam oy
    41
İsim
Ümit
Daha fazla  
İsim
Ümit
Arkadaşlar merhaba, kendime daha iyi bir espresso makinesi almak istiyorum ama bu tarz orta-üst cihazlar hakkında çok bilgim yok. Bütçem 40-60 bin arası olabilir. Sadece espresso içiyorum, ayda yılda bir misafir geldiğinde sütlü ya da üst üste espresso shot alabilirim, ama dediğim gibi çoğunlukla espresso içilecek. Açıkcası Profitec Move özellikleri bana iyi gibi geldi, özellikle ayarlanabilir bir çok özelliği olması tekdüze espresso yerine çok çeşitli espressolar almamı sağlayabilir gibi düşündüm, ancak merak ettiğim Profitec Move, Lelit Mara X e göre neye göre üstündür, ya da 60 bin tl civarlarına çıkınca bir 10 bin tl daha koyup ya da ikinci el bianca mı almalıyım? Sadece espresso için sınıf atlamaya ya da çift kazanlı makine almaya ihtiyaç var mıdır gibi sorularım var. Yönlendirebilirseniz çok sevinirim..

Bence sadece espresso içiyorsanız, HX makineler çok anlamlı değil, ısı stabiliteleri çok da iyi olmuyor. Gelgelelim E61 başlıktan dolayı istediğiniz gibi pre infusion ile oynayabilirsiniz, bu da açık kavrum çekirdekler için avantaj yaratır.

Isı stabilitesi, opv ayarının (basınç) kolayca yapılabilmesi göz önüne alınarak çok daha uygun olan profitec go bile düşünebilirsiniz. Artan bütçe ile de daha iyi bir öğütücüye yatırım yapılabilir, bu durumda eksiğiniz shot sırasında basınç ayari ve preinfusion olur. Bunlar da dimmer modlama ile çözülebilir.

Bu bütçeyi hali hazırda gözden çıkardıysanız ikinci el biancalar vardı fena olmayan fiyatlara. Çift kazanlı cihazlar ısı stabilitesi anlaminda daha iyi olacaktır.

Profitec move'a gore mara x'in tek avantajı ileride basınç profillemeye imkan vermesi olacaktır.

Bu arada anket listesine bakarak ben olsam ecm classika alırdım, ısı stabilitesi, pre infusion, e61 evrensel başlık sayesinde aksesuar kolaylığı, çelik kazan, kolay opv ayarı, malzeme kalitesi, ileride basınç profilleme imkanı gibi saymakla bitmez bir sürü özelliği var.

Bu arada anket listesine bakarak ben olsam ecm classika alırdım, ısı stabilitesi, pre infusion, e61 evrensel başlık sayesinde aksesuar kolaylığı, çelik kazan, kolay opv ayarı, malzeme kalitesi, ileride basınç profilleme imkanı gibi saymakla bitmez bir sürü özelliği var.
Hocam Lelit Mara X malzeme kalitesi olarak ECM’e yaklaşamaz tabii ki ama tamamen bilmediğimden soruyorum. İkisi de HX makine, aralarındaki fark cidden fazla mıdır ısı stabilitesi konusunda? ECM’in Mechanica VI Slim modeli de HX mesela onun Classika ile farkı nedir?

Hocam Lelit Mara X malzeme kalitesi olarak ECM’e yaklaşamaz tabii ki ama tamamen bilmediğimden soruyorum. İkisi de HX makine, aralarındaki fark cidden fazla mıdır ısı stabilitesi konusunda? ECM’in Mechanica VI Slim modeli de HX mesela onun Classika ile farkı nedir?
Classika tek kazanlı, bu durumda süt kopurtmek daha zor olacaktır ama alacağınız espresso shotlar, hx makineye göre daha iyi ısı stabilitesi sayesinde çok daha tutarlı olacaktır. Ayrıca makinenin kazanı küçük olduğu için hızlı ısınıyor olacak.

Single boiler makineler arasında süt köpürtme için aralarında en hızlı geçişi sağlayacak olan model hangisidir diye sorsam size peki? Ben de aşağı yukarı aynı durumdayım. Karar vermesi çok zor gerçekten. Yeterince araştırma yapmaya vakit bulamayan benim gibi acemiler için :D iyice zorlaşıyor.

Sadece ve sadece espresso (ve diğer siyahlar) için, eğer fantazi aranmıyorsa (basınç profilleme vesaire) 3 harflilerde ya da diğer yerlerde satılan 1oo dolarlık şeyler bile işe yarar. Sadece misafir için sütle uğraşmak, ne kadar değer, bilemedim🤔

Single boiler makineler arasında süt köpürtme için aralarında en hızlı geçişi sağlayacak olan model hangisidir diye sorsam size peki? Ben de aşağı yukarı aynı durumdayım. Karar vermesi çok zor gerçekten. Yeterince araştırma yapmaya vakit bulamayan benim gibi acemiler için :D iyice zorlaşıyor.
Hayatımda iki kez süt kopurttugum için fikrim yok 😀

Arkadaşlar merhaba, kendime daha iyi bir espresso makinesi almak istiyorum ama bu tarz orta-üst cihazlar hakkında çok bilgim yok. Bütçem 40-60 bin arası olabilir. Sadece espresso içiyorum, ayda yılda bir misafir geldiğinde sütlü ya da üst üste espresso shot alabilirim, ama dediğim gibi çoğunlukla espresso içilecek. Açıkcası Profitec Move özellikleri bana iyi gibi geldi, özellikle ayarlanabilir bir çok özelliği olması tekdüze espresso yerine çok çeşitli espressolar almamı sağlayabilir gibi düşündüm, ancak merak ettiğim Profitec Move, Lelit Mara X e göre neye göre üstündür, ya da 60 bin tl civarlarına çıkınca bir 10 bin tl daha koyup ya da ikinci el bianca mı almalıyım? Sadece espresso için sınıf atlamaya ya da çift kazanlı makine almaya ihtiyaç var mıdır gibi sorularım var. Yönlendirebilirseniz çok sevinirim..
Yalnızca espresso içecekseniz ECM Puristika tavsiye edebilirim. Ben de alalı 2 hafta oluyor. almadan önce yazdığınız bütün makineler arasında ben de gidip geldim forumu yabancı forumları taradım videolar izledim ve öyle karar verdim. Puristika diğer makinelere nazaran bir tık daha minimalist. Kalite olarak da Classicayla benzer diye biliyorum. Yine tecrübeli yazarlar aydınlatacaktır

Ağırlıklı Espresso için ve arada Süt yapacağım derseniz ECM Classica PID tamda bu amaca yönelik oldukça sağlam kaliteli ve uzun ömürlü bir makine bence. Neredeyse tamamen aynısı olan ve aynı amaçla Bezzera Unica PID kullanıyorum ve çok memnunum. Ev için vibrasyon pompa ve E61 ikilisi ile gayet kontrollü rotary pump'a göre daha yavaş yükselen ve düşen basınç sayesinde preinfusion yapmak sonda düşen basınçla bitirmek vs sayesinde gayet güzel espresso içersiniz. Bunlardaki E61 uygulaması pompayı çalıştırmadan su yolunu açabildiği ve oluşan basıncı da bu sekilde yavaşça kahveden geçirebildiği için kontrolü güzeldir, bazı makinelerde pompa çalışmadan su yolu açılmayabiliyormuş. Küçük kazan ısınma süresi vs de ciddi avantaj. Süt geçişi 2dk ancak sürüyor, kazan küçük olunca çok hızlı 120 derecelere çıkıp 2 lattelik sütü bir seferde gayet güzel köpürtüyorum. Tabii bu sırada kahve biraz soğur ve köpüğü azalır latte art yapmak zorlaşır eğer sizin için önemliyse. Listedeki Profitec lere tam bakmadım ama PID'li HX olmayan single boiler eşleniği varsa o da aynı düzeyde iyi bir makine olur. HX'lerde ısı kontolü yapamayacağınız için esneklik düşer, onlarda amaç sadece aynı anda süt yapabilmek. Double boiler PID'li diyince de fiyat yükselir ve bazılarında iki kazan çalışmadan ısı pek stabil olmuyor, o da hem ısınma zamanı hem enerji tüketimi açısından gereksiz kalır amacınıza göre.

Listedekilerin birkac tanesini denedim, kisa sure de olsa kullandım. Hepsiyle de kaliteli espresso yapilabilir. En pahalisini yada en onerileni almaniz daha iyi espresso yapmanizi saglamaz diye dusunuyorum.
YouTube da hepsinin kasalarinin sökülüp incelendigi videolar var. Ben ozellikle hepsini tek tek inceledikten sonra kararim bayagi degismisti. Tavsiye ederim.

Merhaba,

Öğütücü olarak ne kullanıyor / kullanacaksınız?

Merhaba,

Öğütücü olarak ne kullanıyor / kullanacaksınız?
Bende DF64 gen 2 var hocam. Yeni yıl zamları gelmeden bir ürün satın almak istediğimizde seçenekler ciddi şekilde düşüyor. Bu listeden yola çıkarsak Classika piyasada yok, move yok. Mara X, Pro Go, Jump ve 2. el Bianca seçenekleri var aslında Türkiye’den alacak biri için. Yine en çekici opsiyon Bianca oluyor haliyle. V2 ve V1 versiyonlarını almak istemiyorum ben fakat 65 bin’e koyanları da görüyorum. O da çok geliyor bana açıkçası.

Yeni ecm makinalar fast heat up özelliği ile geliyor. 11 12 dakikada e61 grup başlığını stabil sıcaklığa getiriyor. Ayrıca malzeme kaliteleri de çok iyi benzer fiyat bandındaki diğer markalara göre.
Espresso odaklı bir cihaz istiyorsanız brew boiler boyutuna dikkat edin. İkinci shotta tekrar ısıtmaya başlamak zorunda kalan cihaz almazdım ben.

Yeni ecm makinalar fast heat up özelliği ile geliyor. 11 12 dakikada e61 grup başlığını stabil sıcaklığa getiriyor. Ayrıca malzeme kaliteleri de çok iyi benzer fiyat bandındaki diğer markalara göre.
Espresso odaklı bir cihaz istiyorsanız brew boiler boyutuna dikkat edin. İkinci shotta tekrar ısıtmaya başlamak zorunda kalan cihaz almazdım ben.
sizin önereceğiniz cihaz ne olurdu peki bende almayı düşünüyorum uygun ilan görürsem bianca v3 modelini fakat fiyatlar yüksek arkadaşın dediği gibi önereceğiniz e61 gruplu cihaz varsa değerli yorumlarınızı duymak isterim bende çoğunlukla espresso latte tarzı içecekler tüketiyorum.

sizin önereceğiniz cihaz ne olurdu peki bende almayı düşünüyorum uygun ilan görürsem bianca v3 modelini fakat fiyatlar yüksek arkadaşın dediği gibi önereceğiniz e61 gruplu cihaz varsa değerli yorumlarınızı duymak isterim bende çoğunlukla espresso latte tarzı içecekler tüketiyorum.
Espresso bazlı ise çoğunlukla puristika. Espresso çoğunlukta arada latte americano iso classika.
Ama her seferinde latte yapıyorum diyorsanız dual boiler alın. Bianca o zaman fiyatı sebebiyle de çok mantıklı oluyor. Diğer dual boilerlar ile arasında çok fiyat farkı var.

E61 dışına çıkmak isterseniz ben olsam yeni gelecek olan profitec movea göz atardım.

Espresso bazlı ise çoğunlukla puristika. Espresso çoğunlukta arada latte americano iso classika.
Ama her seferinde latte yapıyorum diyorsanız dual boiler alın. Bianca o zaman fiyatı sebebiyle de çok mantıklı oluyor. Diğer dual boilerlar ile arasında çok fiyat farkı var.

E61 dışına çıkmak isterseniz ben olsam yeni gelecek olan profitec movea göz atardım.
Move göz atacak gibi değil 80K civarına satılacak.

Espresso sevdam sütlülere göre bir tık ağır bastığı için ve spontane kahve içme ataklarım da olduğu için Go’da karar kıldım. Hedefim Go ile yeterince tecrübe kazandıktan sonra Bianca’ya geçmek olacak. Bekle beni gelecekteki Bianca’m diyerek aylardır yaptığım araştırmaları finalize ediyorum. Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

Geri