• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Espresso makinası ve öğütücü önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ocKzz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ocKzz

Yeni Üye
İsim
Ömür Cemal KAZAZ
Daha fazla  
İsim
Ömür Cemal KAZAZ
Merhabalar
Uzun yıllar çeşitli demleme yöntemleri kullanıyorum; V60, chemex, delter, türk kahvesi.. son 2 yıldırda moccamasterla oynuyorum:) Ancak iyi bir espresso içmek için coffee shop coffee shop gezmekten sıkıldım ve espresso işine de girmek niyetindeyim. Uzun bir süredir araştırmaktayım mevcut ekonomik durum neticesinde bütçemi de zorlayarak karar kıldığım ikili; lelit Victoria ve idose df64. Ama tabiki klüpteki tecrübeli uzman arkadaşlardan öneri almadan da harekete geçmek istemedim. Benim gibi espresso serüvenine başlamak isteyen bir amatör için önerilerinizi beklemekteyim.
Saygılar...

Emin misin dostum? Bu bataklığa hazır mısın 😀

Ekli dosyalar

• BEFA3662-464D-41F4-A730-31D1112BF773.jpeg
    BEFA3662-464D-41F4-A730-31D1112BF773.jpeg
    73.9 KB · Görüntüleme: 56
Uzun zamandır buna hazırlıyorum kendimi öyle ki çömez asistanlığımın bitmesini bekledim. Herşey planlı😂

abi tamamen butce meselesi.

Baslangic icin: Beko 2170 ve Lelit Fred
Orta Seviye: Gaggia Classic Pro, Eureka Specialita ya da DF64
Butcen varsa: Lelit Mara X, Bianca ve Specialita, DF64 gayet uygun. Niche de olabilir

abi tamamen butce meselesi.

Baslangic icin: Beko 2170 ve Lelit Fred
Orta Seviye: Gaggia Classic Pro, Eureka Specialita ya da DF64
Butcen varsa: Lelit Mara X, Bianca ve Specialita, DF64 gayet uygun. Niche de olabilir
Çok teşekkürler. Kesinlikle bütçe meselesi. Aslında Mara x alma niyetindeyim ama malum ekonomi. Lelit Victoria ile ilgili tecrübeniz var mı?

Çok teşekkürler. Kesinlikle bütçe meselesi. Aslında Mara x alma niyetindeyim ama malum ekonomi. Lelit Victoria ile ilgili tecrübeniz var mı?
Değirmenin olmadığını düşünerek yazıyorum. Victoria almak yerine, PL41PlusT ve DF64 ikilisini alırdım.

Değirmenin olmadığını düşünerek yazıyorum. Victoria almak yerine, PL41PlusT ve DF64 ikilisini alırdım.
Değirmen encore ve CMD espresso için uygun bir değirmen yok evet. Pl41plusT yi önermenizde spesifik bir neden var mı? Tavsiyeleriniz için teşekkürler

Değirmen encore ve CMD espresso için uygun bir değirmen yok evet. Pl41plusT yi önermenizde spesifik bir neden var mı? Tavsiyeleriniz için teşekkürler
İkisinin de kazanı ve portafiltre sistemi aynı Victoria sadece pid preinfusion özelliği ve basınç göstergesi sunuyor ancak basınça zaten müdahele edemiyorsunuz. Aynı çıktıyı alırsınız 2 makineden de bu arada Glenda PID daha az yer kapılıyor. Aradaki fiyat farkına değmez

Pid olması gaggia klasiğe göre daha büyük bir kazanı olması. Victoria da tek kazan hatta aynı boyutta kazanlar 300ml LCC size hiç birşey kazandırmaz. O yüzden Espresso önceliğinizse sütlü içecekleri ara sıra içecekseniz yazdığım kombinasyon uzun süre sizi götürür. Sonra durumunuz müsait olduğunda esp Makinesini güncellersiniz.

KahveKulübü katkılarınız için çok teşekkürler. Galenda + df64 en mantıklı ikili şuan benim için de. O zaman bataklığa girme vakti.😄

Geri