• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Espresso makinası tavsiye

FURKAN DUMAN

Barista
İsim
Furkan
Daha fazla  
İsim
Furkan
Espresso Makinesi
Lelit Mara x
Değirmen
İdose t64
Ekipmanlar
Mokopot espresso makinası french press
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Kocaeli
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Körfez
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Derince
Forumlardaki ve internetden bulabildiğim tüm paylaşımları incelendikten sonra mokopot sonrası sütlü içecekler yapabileceğim 2.elde bilgisizligim dolayısıyla bir kanıya varamayacağım için önceliğim sıfır bir makina arayışına girdim mokopot dan geçeceğim için çok üst düzey bir beklentim yok beni tatmin edebilecek sütlü içecek yapabileceğim bir cihaz arıyorum kısa bir süre sonrada iyi bir öğütücü alacağım şuanlik sadece beni uzun süre götürecek ömürlük servisi olan bir sıkıntı olduğunda ulaşabileceğim kullanımı basit kolay süt için beklemek problem değil 1-2 kişiye yetecek cihaz tavsiyesi istiyorum araştırmalarım sonucu cihaza ayiracagim Max 30000 bütçem var öğütücü fiyatından model dusurup kısarak 40 bine çıkarabilirim

1 -PROFİTECH GO 33 000 Tl(kullanım kolaylığı ve beni cezbeden şıklığı ve renkleri dolayısıyla 1.sirada )
2- LELİT MARA X 40.000 TL (herkesin tavsiye ettiği bir ürün olduğu için bunu alırsam öğütücüden kısmak zorunda kalicam)
3-Gaggia classik 17.000 TL (bütçe oldukça modlanip gelistirebildigi için)
4-İdose Juno 10.000 TL ( f/p olması artan para ile daha iyi bir öğütücü alabilmek ama PID yok)
5 -Stone lite 37000
6- sizlerin vereceği ekstra öneriler

Bu cihazlardan yeni başlayacak ama uzun süre kullanacak birine neleri tavsiye edersiniz ayrıca bu cihazlar arasında tad olarak iyi bir öğütücümuz olduğunu varsayıp bir fark olur mu cihazın tada bardağa etkisi ne kadar olur
Gönlümden geçen eğer tad olarak fark benim anlayacağım kadar olmayacak ise Profiteck go olacak değerli yorumlarınızı bekliyorum

Öncelikle makinaya verip öğütücü için bütçeden kısma yapmayın. Eğer bütçe öğütücü için de varsa Mara x seçerdim yoksa da diğerlerini almazdım çünkü bu listedeki makinalardan birini aldığınız da kisa bir süre sonra hx yada dual boiler makineye geçme isteği hep olacaktır. Bunu neden söylüyorum diye sorarsanız eğer listede Gaggia classic ayarında o fiyatlarda bir makine olsaydı Gaggia alın derdim fakat listeyi çeşitlendirdiginiz için, o fiyatı en yüksek olan makina hep aklınızda kalacaktır . Sizin yerinizde olsam ikinci el makina da bakardım bazen uygun çok iyi makineler denk geliyor

Öncelikle makinaya verip öğütücü için bütçeden kısma yapmayın. Eğer bütçe öğütücü için de varsa Mara x seçerdim yoksa da diğerlerini almazdım çünkü bu listedeki makinalardan birini aldığınız da kisa bir süre sonra hx yada dual boiler makineye geçme isteği hep olacaktır. Bunu neden söylüyorum diye sorarsanız eğer listede Gaggia classic ayarında o fiyatlarda bir makine olsaydı Gaggia alın derdim fakat listeyi çeşitlendirdiginiz için, o fiyatı en yüksek olan makina hep aklınızda kalacaktır . Sizin yerinizde olsam ikinci el makina da bakardım bazen uygun çok iyi makineler denk geliyor
Aslında bu listeyi forumlarda ki yorumlara göre çıkartım bu bütçeye hitap eden ürünler olarak aklımda kalan aslında profitec go sirinligi dolayısıyla cezb ediyor ve olumlu yorumları ile Mara x ama herşeyi aynı kabul edip bardağa yansıyan tad hemen hemen ikisi de de aynı olacak bariz bir fark olmayacak ise Profiteck ikinci el için ona da bakacağım ama bu yabancı terimleri yeni başladığım bilemedigim temizliğini vs de anlayamayacağım için sizler kadar birikimim olmadığı dolayısıla sıfır cihaz ağır basıyor ama gene de bakacağım.
Dediğiniz sistemler daha çok fazla shot için gerekli galiba ben genelde kendim için bazen eşim için Max 2 shot
Aslında şunu merak ediyorum öğütücü vs herşeyi aynı kabul edersek bu ürünler ile yapılan shot larin tadlarinda bariz farklılıklar hissedilir derecede midir

Ne olursa olsun önce öğütücüyü düşünün. Gerekirse bütçenin oluşmasını bekleyin. Ama şöyle 40.000 Tl bütçe ile ikinci el daha ideal bir setup yapılabilir. İkinci elde güzel fırsatlar geliyor. Örneğin geçen aylarda şöyle bir ilan vardı. Yani tam size göreymiş.

İkinci el lelit mara x ve df64 aşağı yukarı sizin bütçenize denk gelebilir. Bütçeyi aşarken biraz tatsız olabiliyor, ama netice itibariyle iyiki yapmışım dersiniz. Aldıktan sonra o kaygı kalmaz : )

Ne olursa olsun önce öğütücüyü düşünün. Gerekirse bütçenin oluşmasını bekleyin. Ama şöyle 40.000 Tl bütçe ile ikinci el daha ideal bir setup yapılabilir. İkinci elde güzel fırsatlar geliyor. Örneğin geçen aylarda şöyle bir ilan vardı. Yani tam size göreymiş.

İkinci el lelit mara x ve df64 aşağı yukarı sizin bütçenize denk gelebilir. Bütçeyi aşarken biraz tatsız olabiliyor, ama netice itibariyle iyiki yapmışım dersiniz. Aldıktan sonra o kaygı kalmaz : )

Öğütücüyede bir bütçe ayırdım onun önemini kavradım zaten ama memurum ikisini aynı anda Alacak maddi durumum olmadığı için sadece makina tavsiyesi istiyorum ikinci elde de ona da bakacağım aslında ama temiz mi değilmi alınır alınır mı alınmaz kafamda halen ? Olduğu için sıfıra yöneliyorum espresso makinası alıp 3-4 ay taksidini bitirip güzel bir öğütücü alacağım planım bu şekilde ama önce makina lazım lisedeki cihazlar arasında bardağa yansacayak bir fark varmı yok mu onu merak ediyorum yoksa özellikleri olarak bu listedeki hepsi bana yeterli geliyor tek fark malzeme kalitesi ve sütü daha hızlı ısıtması ise 2-3 dk beklerim sonuçta evde içeceğim acelem yok ama tadım olarak fark ediyorsa onu öğrenmeye çalışıyorum aslında

Sadece sütlü tüketecekseniz hepsi olur açıkcası. Ama espresso içerim emek harcarım zaman harcarım damağımı geliştirmek istiyorum gibi bir durum olursa iyi espresso için aksesuar ve aparatlara ihtiyacınız olacak. O zaman en azından E61 grup başlıklı bi makine almanızı tavsiye ederim. Bunun için çok sebep var. Sıcaklık ayarı, akış kontrolü, anlık basınç göstergesi, sepet, duş başlıkları puck Screen vs.

Bir de şöyle bir durum var. Misafiriniz çok oluyorsa ki merakınız duyuldupu anda gelenler isteyecektir. Kendiniz için aldığınız küçük kazanlı bir makina sizi üzebilir. Süt köpürtmez basınç yetmez sıcak su vermez vs vs. Sonra keşke büyük kazanlı Bi makine alsaydıma gelebilir. Buna siz karar verin.

Gaggia classic makine kullanıyorum. 9 bar yay ve ıms sepet var ekstradan. Cmd c40 ve molent g50 ile genelde klasik espresso profilinde çekirdekler öğütüyorum. Ben bu kombinasyonla dışarda içtiğim çoğu espressodan daha iyi sonuçlar aldım. Espressoda bütçeye bağlı olarak makas çok geniş. Makineler, değirmenler beklentiniz ve hobiye bakış açınızla doğru orantılı olacak şekilde birçok alternatife sahip. Ne kadar iyi ekipmanınız olursa olsun espresso özelinde her zaman doğru sonucu almak mümkün olmuyor. Kalibrasyon, oran, çekirdeğin damak tadınıza uyması, makineyi tanımanız, tamper, öğütüm gibi birçok farklı parametre var. Bu sebeple damak tadını geliştirmek ve çekirdeğin potansiyelini keşfetme konusunda filtre demlemeler espressoya göre çok önde. Hem maliyet olarak daha ucuz hem de hatayı tolere etme şansınız yüksek. Espressoya bu açılardan da bakmanızı tavsiye ederim.

Sadece sütlü tüketecekseniz hepsi olur açıkcası. Ama espresso içerim emek harcarım zaman harcarım damağımı geliştirmek istiyorum gibi bir durum olursa iyi espresso için aksesuar ve aparatlara ihtiyacınız olacak. O zaman en azından E61 grup başlıklı bi makine almanızı tavsiye ederim. Bunun için çok sebep var. Sıcaklık ayarı, akış kontrolü, anlık basınç göstergesi, sepet, duş başlıkları puck Screen vs.

Bir de şöyle bir durum var. Misafiriniz çok oluyorsa ki merakınız duyuldupu anda gelenler isteyecektir. Kendiniz için aldığınız küçük kazanlı bir makina sizi üzebilir. Süt köpürtmez basınç yetmez sıcak su vermez vs vs. Sonra keşke büyük kazanlı Bi makine alsaydıma gelebilir. Buna siz karar verin.
Doğru bunu düşünmemiştim o zaman E61 özelliği olan cihazlara yöneleyim o da bu listede olan lelit Mara x en uygun F/p de o oluyor teşekkür ediyorum

Son düzenleme:
Gaggia classic makine kullanıyorum. 9 bar yay ve ıms sepet var ekstradan. Cmd c40 ve molent g50 ile genelde klasik espresso profilinde çekirdekler öğütüyorum. Ben bu kombinasyonla dışarda içtiğim çoğu espressodan daha iyi sonuçlar aldım. Espressoda bütçeye bağlı olarak makas çok geniş. Makineler, değirmenler beklentiniz ve hobiye bakış açınızla doğru orantılı olacak şekilde birçok alternatife sahip. Ne kadar iyi ekipmanınız olursa olsun espresso özelinde her zaman doğru sonucu almak mümkün olmuyor. Kalibrasyon, oran, çekirdeğin damak tadınıza uyması, makineyi tanımanız, tamper, öğütüm gibi birçok farklı parametre var. Bu sebeple damak tadını geliştirmek ve çekirdeğin potansiyelini keşfetme konusunda filtre demlemeler espressoya göre çok önde. Hem maliyet olarak daha ucuz hem de hatayı tolere etme şansınız yüksek. Espressoya bu açılardan da bakmanızı tavsiye ederim.
Gaggia classick modlamak da mantıklı geldi başta ama fiyat olarak alacağım ekstralar gene aynı fiyatlara çıkaracak aslında o yüzden hazır kurulu makinalar daha ağır bastı filtre kahve de çok kullandım moko pot önce sütlü şekilde gene ama sütlü bir latte benim için biçilmiş kaftan 😃

Hocam sütlü içecek ağırlıklı ise şayet listelediğiniz aletlerden bütçenize en uygun olanı alıp geçebilirsiniz. Zira opv, pid, e61 kazan gibi özellikler sek espresso tüketiminde anlaşılır farklar yaratıyor daha çok. Ev kullanıcısı için daha iyi makina olsun diye 20-30 bin fazladan ödeyeceğiniz ücret sütlü tüketimde fiyat performans için bence mantıksız.

Şayet bulunduğunuz şehirde nitelikli modern espresso yapan bir cafe varsa deneyip ilginizi çekip çekmediğine göre belki lelit vs düşünebilirsiniz ancak ağırlıklı sütlü tüketimse belli bir seviyeden sonrası bence gerçekten mantıksız.

Hocam sütlü içecek ağırlıklı ise şayet listelediğiniz aletlerden bütçenize en uygun olanı alıp geçebilirsiniz. Zira opv, pid, e61 kazan gibi özellikler sek espresso tüketiminde anlaşılır farklar yaratıyor daha çok. Ev kullanıcısı için daha iyi makina olsun diye 20-30 bin fazladan ödeyeceğiniz ücret sütlü tüketimde fiyat performans için bence mantıksız.

Şayet bulunduğunuz şehirde nitelikli modern espresso yapan bir cafe varsa deneyip ilginizi çekip çekmediğine göre belki lelit vs düşünebilirsiniz ancak ağırlıklı sütlü tüketimse belli bir seviyeden sonrası bence gerçekten mantıksız.
Anladığım kadarıyla bu listedeki makinalardan çıkan tüm sütlü latte vs bardaklar tad olarak aynı olacak o zaman sadece Gökhan arkadaşın dediği E61 özelliği misafir için düşünülebilir bunun için belki bütçemi zorlarim ama cihazlar arasında tadımi etkileyecek afaki farklar olmayacak madem o zaman herhangi birini seçeceğim çok teşekkür ediyorum

Geri