• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Espresso değirmenini yükseltmeli miyim?

erayerinc

Barista
İsim
Eray
Daha fazla  
İsim
Eray
Merhaba arkadaşlar, espresso için halihazırda eureka mignon libra kullanmaktayım. Genel olarak da memnunum. Ancak bir taraftan da değirmeni yükseltsem mi diye düşünceler aklımdan geçmiyor değil. Libra'nın benim için en önemli özelliği ve tercih sebebim hassas bir tartısı(gbw) olması. Bu sayede süre hesabı derdim olmuyor. istediğim miktarda kahveyi alabiliyorum. Yükseltmeyi düşündüğüm model ise yine eureka'nın atom w65 veya w75 modellerinden biri. Fiyatı sebebiyle w65 daha yüksek ihtimal gibi duruyor. Sizce bu geçiş mantıklı olur mu? Yoksa libra ile devam etmek daha mı doğru olur? Ya da sizin önerdiğiniz yine gbw özellikli bir değirmen var mı?

W75 değil ama atom specialty 75 kullanıyorum. Aynı bıçak diye biliyorum. Çok iyi değirmen, hızlı, homojen, bardakta dengeli. Libradan geçince artılar yaşarsın tabii ki ama 2 kat gibi devasa bir fark yaratmayacaktır. Espresso makineniz nedir? Belki onu yükseltmek daha iyi olabilir.

W75 değil ama atom specialty 75 kullanıyorum. Aynı bıçak diye biliyorum. Çok iyi değirmen, hızlı, homojen, bardakta dengeli. Libradan geçince artılar yaşarsın tabii ki ama 2 kat gibi devasa bir fark yaratmayacaktır. Espresso makineniz nedir? Belki onu yükseltmek daha iyi olabilir.
Cevap için teşekkürler. Rocket mozafiatto rotary pompalı modelini kullanıyorum. Değirmenin makineden daha önemli olduğunu düşündüğümden çok fark yaratır mı kestiremedim değip değmeyeceğine.

Cevap için teşekkürler. Rocket mozafiatto rotary pompalı modelini kullanıyorum. Değirmenin makineden daha önemli olduğunu düşündüğümden çok fark yaratır mı kestiremedim değip değmeyeceğine.
Zaten orta-üst segment ürünler kullanıyorsunuz hocam. Buradan sonrası fark yaratıyor ama minör farklar yaratıyor. Eğer bütçe açısından sorun yoksa üst segment bir değirmen tabii ki daha verimli olur ama dediğim gibi devasa fark yaratmayacaktır

Zaten orta-üst segment ürünler kullanıyorsunuz hocam. Buradan sonrası fark yaratıyor ama minör farklar yaratıyor. Eğer bütçe açısından sorun yoksa üst segment bir değirmen tabii ki daha verimli olur ama dediğim gibi devasa fark yaratmayacaktır
Peki sadece şunu sorayım; 65 ile 75 arasında çok büyük fark olur mu performans açısından. Yani performans açısından derken homojenlik vs.açısından soruyorum

Peki sadece şunu sorayım; 65 ile 75 arasında çok büyük fark olur mu performans açısından. Yani performans açısından derken homojenlik vs.açısından soruyorum
Homojenlik ve hız açısından iyileşme olur hocam ama devasa değil

Ben hiç basınçlı portafiltre kullanmadım. Öğütülmüş kahve de almıyorum. Kendim öğütüyorum anlık. Dipsiz portafiltreyi birkaç gündür kullanıyorum. En büyük korkum ortalığın batmasıydı. Puck screen ile onu çözdüm. Şu an tek korkum dipsiz olduğu için fincanı/bardağı altına hizalamak. Dün yeni açtığım sezy coffee kahvesiyle 20g 40.9 çıktı aldım 30 saniyede. Güzel tat aldım. Ekşilik neredeyse yok denecek kadar azdı. Daha çok mayhoşluk vardı. Herhalde 1 senedir uğraşıyorum ve en iyi kahve çıktımı aldım. O mayhoşluk da Kolombiya olmasında etkisi olabilir.

Hocam şu gönderinize binaen, başlıkta sorduğunuz soruya cevabım "hayır". Kahve değirmenini değiştirmekten ziyade mevcut setup ile daha fazla haşır neşir olarak stabil çıktılar almaya odaklanmanızı öneririm. Elinizdeki setup ile 1 senelik süreçte çok daha fazla sayıda güzel kahve içmeniz gerekirdi çünkü.

Hocam şu gönderinize binaen, başlıkta sorduğunuz soruya cevabım "hayır". Kahve değirmenini değiştirmekten ziyade mevcut setup ile daha fazla haşır neşir olarak stabil çıktılar almaya odaklanmanızı öneririm. Elinizdeki setup ile 1 senelik süreçte çok daha fazla sayıda güzel kahve içmeniz gerekirdi çünkü.
Bunu görmedim, evet böyle bir durum varsa bence de espresso matematiğini geliştirmek daha önemli ekipman değiştirmekten. Zaten hali hazırdaki setup yeterince iyi

Geri