• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

El değirmeni önerisi

Bende kingrinder k6 ve picopresso var. Espresso için öğütüm yapmak bana işkence gibi gelmiyor. Zaten epi topu 1dk bile sürmüyor. Günde 3 defa yapıyorum yeri geldiğinde, siz günde 1 defa espresso içeceğim diyorsunuz. Pico ve mhw3 alın geçin.
Bu iş bütçe meselesi, düşük bütçeli en iyi kombinasyonlar herhalde mhw3, k6, c3 esp gibi değirmenlerle picopresso veya flair olur.
Yurtdışından satın alma imkanınız varsa flair espresso makinesiyle kingrinder k6 alabilirsiniz.
Hocam peki tek seferde deal yapabiliyor musunuz bazen 3 4 denemede ideal öğütüm bulunuyor benim elektrikliyle moralim bozuluyor tekrar denerken 😂

2019'dan beri cmd kullanıyorum, sadece filtre için öğütüm yapıyorum, artık bu bile yoruyor, tabi başlarda hevesiniz varsa bütçü sınırlı ise kullanırsınız, ama uzun yıllar çok zor.

Hocam peki tek seferde deal yapabiliyor musunuz bazen 3 4 denemede ideal öğütüm bulunuyor benim elektrikliyle moralim bozuluyor tekrar denerken 😂
Manuel değirmenin ayarlarına alışması kolay. K6 Türk Kahvesi bile öğütüyor, tabii uzun sürüyor Türk Kahvesi derecesinde öğütmek. Yurtdışından alacak olsam ve bütçem kısıtlı olsa kingrinder k6 ve flair go ya da flair classic alırdım.

K6 yı araştırmıştım gerçekten güzel bir değirmen fakat ne yazık ki yurt dışından alma imkanım yok aliexpress neden getirmiyor onu da anlamadım getirseydi düşünmeden alırdım büyük ihtimalle ama şuan 3bomber r3 2-3 sene dişlilerinde sıkıntı çıkarmazsa ona daha yakınım gibi
Manuel değirmenin ayarlarına alışması kolay. K6 Türk Kahvesi bile öğütüyor, tabii uzun sürüyor Türk Kahvesi derecesinde öğütmek. Yurtdışından alacak olsam ve bütçem kısıtlı olsa kingrinder k6 ve flair go ya da flair classic alırdım.

Önerileriniz için teşekkür ederim. Mhw-3bomber Blade R3 ile timemore C3 arasında fiyata değecek kadar fark var mıdır sizce kullanım ömrü ve öğütüm kalitesi olarak günde bir espresso içiyorum bu arada.
Evet, espresso ayarlarında öğütümde aralarında ciddi fark olan iki değirmen.
Espresso için ideal olan elbette elektrikli değirmen çünkü ince öğütüyorsunuz. Fakat giriş segment diyebileceğimiz bir elektrikli değirmende bile fiyatlar doğal olarak yüksek. Ucuz elektrikliler ise tam anlamıyla çöp.
İlla elektrikli alınmalı diyenler sanırım 1zpresso J-Ultra, Mhw-3bomber Blade R3 ya da Kinu gibi değirmenlerle espresso öğütümü yapmadı ki bu şekilde düşünüyor. Comandante espresso konusında elbette çok yetersiz ama bu işe göre tasarlanmış, ince öğütümlerde konforlu ve başarılı değirmenler gayet kullanışlı.
Bıçaklar kilitlenmiş haldeyken zorlayarak çevirmediğiniz sürece Timemore c3'ü de, diğer bahsedilenleri de kahve öğüterek kolay kolay eskitemezsiniz.🙂

2019'dan beri cmd kullanıyorum, sadece filtre için öğütüm yapıyorum, artık bu bile yoruyor, tabi başlarda hevesiniz varsa bütçü sınırlı ise kullanırsınız, ama uzun yıllar çok zor.
CMD aşırı yavaş bir değirmen ve çok kolay öğütüldüğü için bi noktada sıkıcılaşması normal(2018-2021 arası ben de kullandım) çünkü feedback yok pek öğütürken, biraz boşa döndürüyormuşsunuz gibi gelebiliyor. Kinu ve 1zpressolar genelde daha hızlı, özellikle 1zpresso'nun bazı modellerinde 20-25 sn'de espresso öğütülebiliyor gayet. Yıllardır J/K serisi kullananlar mevcut forumda/reddit'te mesela. Bakış açısı meselesi biraz.

Espressoda el değirmeni yorar. Başlangıç için aşağıda linkini bıraktığım ürünü düşünebilirsiniz. ANNE15 koduyla 1300 gibi komik bir rakama düşüyor ve peşin fiyatına 9 taksit. Kod süresi her an bitebilir ama onu bilmiyorum.

Sizden görüp bu değirmeni hem kendime aldım hem de kahveyle ilgilenen birkaç arkadaşıma 1.300 TL’den aldırdım. Çok teşekkür ederim. Bu fiyat için gerçekten çok iyi bir değirmen. Ama şu anki fiyatı olan 6.199 TL’yi hak ediyor mu, emin değilim.
Ofiste Kingrinder’ın plastik el değirmenleri de var bence öğütüm kaliteleri birbirine çok yakın. Evde bıçaklı değirmen kullanan bir tanıdığım, bu değirmeni alıp Moccamaster ile demleyince Brownberry kahvesi bariz şekilde daha lezzetli olmuştu.

Geri