C3 ü V60 ve Aeropress de sıklıkla kullanıyorum. Tavsiye ederim.Merhabalar,
El değirmeni konusunda bilgili arkadaşlardan destek isteyeceğim. V60 ya da aeropress'te kahvemi demliyorum. Sizce aşağıdaki ürünlerden hangisini önerirsiniz?
Molent Pocket Kahve Değirmeni 1.600 TL
Timemore Chestnut C3 S2C Dişli 1.850 TL
Ya da bu fiyat aralığında veya maksimum 2.100 TL'lere kadar önerebileceğiniz başka bir ürün var mı? Destek olursanız sevinirim.
C3 ile Türk kahvesi inceliğinde çile çekmeden öğütmenin şöyle bir yolu var. Önce kaba çekim yapıyorsunuz 16-17 klik gibi, sonra o çektiğinizi hazneye aktarıp bu kez 7 klikte çekim yapıyorsunuz. Hiç yormuyor, zahmetsizce incecik oluyor. Bu metodun handikapı bu öğütümden sonra mutlaka öğütücüyü temizlemek gerekiyor yoksa küçük zerrecikler sonraki öğütümlerde problem çıkarıyor.
Bir alternatif olarak: Amazon.com girip ABD'den herhangi bir posta kodu girin fiyatlar çıkacak. Amazon product ASIN B09GV59M4L mesela şurada 44$'a bir grinder var, puanı da çok yüksek. amerikadangetir vb birçok firma var, en son baktığımda 20$'a paket getiriyorlardı, 44$+20$ desek 1200 liraya mis gibi
Şuradan da alınabilirKingrinder'ı çok merak ediyorum ben de. Bahsettiğiniz firmalar yerine Amazon'dan doğrudan alınsa daha iyi olmaz mı?
Kingrinder’a ben de bakındım gün içersinde, iç aksamları redditte 1zpresso’nun ürünleriyle karşılaştırılmış genel olarak. Özelikle k6 modeli 1zpresso k-pro ile neredeyse tıpatıp aynı. Amazon üzerinden 3 bin lira gibi bir fiyata tekabül ediyor. İyi fiyat ama Türkiye’de edinen, kullanan var mıdır hiç?Güle güle kullanın @Aderisa
Ürün Amazon.com.tr'de mevcutsa elbette öncelikle oradan satın almak daha doğru. Ben arada bakıyorum Normcore gibi ülkemizde distribütörü olmayan marka çıkmış mı diye, Kingrinder'ı geçen gece öğrendim valla burr'ü Timemore C3 gibi gelişmiş bir formda, fiyatına da bakınca çok iyi geldi. Avrupa pazarında olmayıp ABD'de mevcut olan güzel ürünler oluyor. Bir de Amazon.com United States türk Lirası kayıtlı karttan ödeme yapınca ufak bir vergi çıkarıyor ve de kur farkından dolayı da bir fark çıkıyor, totalde 50 lira gibiydi benim son alışverişimde. her halükarda gümrüktekinden daha insaflı meblağlardır diye düşünüyorum. Amazon.com US'te kiloluk yeşil çekirdek de satılıyor cesareti olan deneyebilir, amerikadangetir ve ismi ona benzeyen hiçbir firmayla ticari veya manevi bağım yok onu da belirtmek isterim