• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

El değirmeni öneriniz nedir (molent, cafflano, escobarista)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Aderisa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Aderisa

Barista
İsim
Fırat
Daha fazla  
İsim
Fırat
Değirmen
Kingrinder k6
Ekipmanlar
v60, tchibo dripper, aeropress
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Sarıyer
Herkese iyi günler.
Yakın zamanda bir el değirmeni edinmeyi düşünüyorum, önceliğim türk kahvesi ve v60 demlemeleri için kahve öğütmek.

Bu üç ürün arasından hangisi sizlerin ilk tercihi olurdu?

Hhahahahhasfha bu hobinin idman da gerektirdiğini bilmiyordum xD Teşekkür ederim kıymetli yorumunuz için

@Aderisa TK hakkında bilgi veremeyeceğim hocam. Espresso için okuduklarıma göre bu fiyatlardaki değirmenler çok uçup kaçamıyor üst segment rakiplerine göre. Lakin v60ta sizi en çok c3 mutlu edecektir diye düşünüyorum

Hhahahahhasfha bu hobinin idman da gerektirdiğini bilmiyordum xD Teşekkür ederim kıymetli yorumunuz için
Hocam tavsiyem V60 tarafını optimize edip bir C3 alın. Arada Türk kahvesi de yapar ama zaten 2 - 3 kere denedikten sonra kendinizi Kurukahveci Mehmet Efendi'nin ruhuna Fatiha okurken bulursunuz muhtemelen. Hangisi olursa olsun el değirmeni ile TK öğütmenin sürdürülebilir bir uğraş olduğunu düşünmüyorum :)

Hatta bana kalırsa Türk kahvesinin en belirgin niteliğinin niteliksiz olması olduğunu kabul edip öyle devam etmek lazım :D Benim pek aram yok ama Türk kahvesi meftunu arkadaşlarım var, nitelikli kahve ile yaparsan beğenmiyorlar. Damak alıştığı tadı arıyor :) Bunların hepsi benim şahsi görüşlerim tabi. Meraklısı bambaşka bir deneyim anlatabilir. Ben sıradan çinko karbon vatandaş olarak konuşuyorum.

@gokayyilmaz @umutcn yorumlarınız için teşekkür ederim, timemore C3 modeli radarımda. Türk kahvesi konusunda da sanıyorum nasıl bir sonuç alacağımı bizzat deneyimlemem gerekecek :)

Pocket vs C3 karşılaştırmasına dair daha fazla içerik var. Konularda aratırsanız, bulabilirsiniz. Telefondan hemen alıntılayamadım. Okumanızda fayda olur diye düşünüyorum. 👋

:) El değirmeni ile Türk kahvesi no no.. matkapla çevirirken bulursun kendini 10 dakika kadar o yüzden espresso ve filtre kategorilerinden birini hedeflemen tavsiyem olur. Molent taşıması kolay güzel aralığı az başlangıç için iyi, timemore C3 ise filtre için gayet hoş bir tık daha iyi.
Espresso beklememek lazım ikisindende

Ben C3 ile tam şu an yaptığım türk kahvesini içiyorum :D. Denilen kadar sıkıntı değil, bir tık zorluyor ama caydıracak kadar değil tabi tek veya iki kişi iseniz, sonrası yorabilir. Ben 7 klik şeklinde öğütüyorum gayet başarılı buluyorum :)

Pocket vs C3 karşılaştırmasına dair daha fazla içerik var. Konularda aratırsanız, bulabilirsiniz. Telefondan hemen alıntılayamadım. Okumanızda fayda olur diye düşünüyorum. 👋
Evet, özellikle Cemil Bey’in karşılaştırması konu dahilinde beni aydınlattı. Lakin onun dışında gördüklerim genel olarak c2 ile olan kıyaslamalardı, ürünü çıkış döneminden ötürü öyle olsa gerek.

El değirmeni ile Türk kahvesi no no.. matkapla çevirirken bulursun kendini 10 dakika kadar o yüzden espresso ve filtre kategorilerinden birini hedeflemen tavsiyem olur. Molent taşıması kolay güzel aralığı az başlangıç için iyi, timemore C3 ise filtre için gayet hoş bir tık daha iyi.
Espresso beklememek lazım ikisindende
Açıkcası elimdeki Fakir signature’dan bile cezvede kahve demleme girişiminde bulunmuş biriyim, inanın standartlarım o kadar yüksek değil xD

Ben C3 ile tam şu an yaptığım türk kahvesini içiyorum :D. Denilen kadar sıkıntı değil, bir tık zorluyor ama caydıracak kadar değil tabi tek veya iki kişi iseniz, sonrası yorabilir. Ben 7 klik şeklinde öğütüyorum gayet başarılı buluyorum :)
Afiyet olsun, yorumunuz için teşekkür ederim :)

Comandante ile 2dk'da double Türk kahvesi öğütüyorum hiç bir zorluğu yok öğütürken keyif alıyorum demlerken keyif alıyorum içerken keyif alıyorum. El değirmeni çok abartmadığınız sürece işinizi çok rahat görür sadece Türk kahvesi için Sözen türevi değirmenler de işinizi görür ille "fancy" bir değirmen almanız gerekmez. Veya Türk kahvesi için sitede adı çok çokça geçen bilindik markalardan uygun fiyatlı birini seçin üç aşağı beş yukarı hepsi aynı işi görüyor. Örneğin Ben 1Zpresso JX-Pro kullanmıştım her türlü öğütümde çok başarılı ve hızlı bir değirmendi.

Comandante ile 2dk'da double Türk kahvesi öğütüyorum hiç bir zorluğu yok öğütürken keyif alıyorum demlerken keyif alıyorum içerken keyif alıyorum. El değirmeni çok abartmadığınız sürece işinizi çok rahat görür sadece Türk kahvesi için Sözen türevi değirmenler de işinizi görür ille "fancy" bir değirmen almanız gerekmez. Veya Türk kahvesi için sitede adı çok çokça geçen bilindik markalardan uygun fiyatlı birini seçin üç aşağı beş yukarı hepsi aynı işi görüyor. Örneğin Ben 1Zpresso JX-Pro kullanmıştım her türlü öğütümde çok başarılı ve hızlı bir değirmendi.
C3 dahi 1800 liralık fiyatıyla bütçemi epey zorluyor, bunun üzerine çıkabileceğimi düşünmüyorum.

@Aderisa bence 1zpresso değirmenlerine bakmqnı öneririm. O fiyat aralığı Q2 bence daha iyi bir kaliteye sahip. Timemore da yapısal sıkıntı var ve burr lardan memnun olan olmayan var. Parçların ezildiğine dair bir kaç şikayet okumuşturm. Q2 heptagonal burr kalitesi olarak ileri seviye. 20 gr dan fazla demleme yapıyosan belki başk modellerine de bakılabilir. Ancak f/p olarak en iyi seçenek DEMS Coffee ye bakabilirsin.

Biraz fiyat farkı var ancak 1 kere alınacak bence zorlamaya değer. Tabii bütçe ve karar sizin.

En makul seçim bence C3 olur. Öğütüm inceldikçe elbette yavaşlıyor fakat çok da büyütülecek bir şey değil.

Merhabalar,

El değirmeni konusunda bilgili arkadaşlardan destek isteyeceğim. V60 ya da aeropress'te kahvemi demliyorum. Sizce aşağıdaki ürünlerden hangisini önerirsiniz?

Molent Pocket Kahve Değirmeni 1.600 TL
Timemore Chestnut C3 S2C Dişli 1.850 TL

Ya da bu fiyat aralığında veya maksimum 2.100 TL'lere kadar önerebileceğiniz başka bir ürün var mı? Destek olursanız sevinirim.

Geri