• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Satılık Ekşi Mayalı Şeyler / Biscotti % 15 indirim

Bildiğim kadarıyla çölyak için karabuğday unu kullanılıyor. Siz hangi unla yapıyorsunuz ekmeğinizi?

Karabuğday unuda kullanılabilen unlar arasında fakat bazı firmaların sattıkları karabuğday unu diğer buğday unu vs. unlarla aynı yerde işlendikleri için içlerine eser miktarda glüten karışabiliyor bu sebeple sertifikalı glütensiz un satan işletmelerden almak gerekiyor. Sertifikalı glütensiz karabuğday unu alıp denemiştim ama tadı pek hoşuma gitmemişti bu sebeple genelde Söke glütensiz un veya Ege glütensiz un kullanıyorum.
 
Gerçekten çok zor, benim tip 2 insülin kullanmıyorum bakalım ne kadar gidecek böyle ama sizin yanınızda benim durumum çok daha kolay idare edilebilir bir hastalık. Peki gördüğüm kadarıyla glutensiz unlar beyaz un glukoz seviyenizi fırlatmıyor mu?

Evet hocam tip-1’de sürekli enjeksiyon vs olduğu için biraz daha zorlu ama 12 yaşından beri şeker hastasıyım artık yaşam tarzım oldu benim için her yemekten önce enjeksiyon yapmak:)

Glütensiz beyaz unlarında karbonhidratı oldukça yüksek genelde öğünde 50-70 gram glütensiz ekmek yiyorum yaklaşık 35 gram karbonhidrat yapıyor tabi ekmek en yüksek glisemik indeksli besin insülin 5-10 dakika önce yapıyorum ve bu miktarı geçmeyince kontrollü yükselip düşüyor şeker seviyem. Bundan fazlası oynaklığı artıyor.

Sizinde şekerinizi çok oynatıyordur hocam beyaz glütensiz unlar siyez unu, karabuğday unu güzel alternatifler ekmeğe düşkünseniz hele beyaz undan ziyade bunlar daha doğru tercih.
 
Merhaba arkadaşlar, bir süredir gönül verdiğim ekşi mayalı ekmek sevdasını elimden geldiğince sizlerle buluşturmak adına bir girişim içerisindeyim. Ekmeklerim toplamda 24 saate yakın mayalanıyor. Mayalama için kendi yapmış olduğum mayalama dolabını kullanıyorum; bu sayede yaz kış farketmeksizin ilk mayalamayı 27 derecede, ikinci mayalamayı ise +4 derecede yapıyorum. Yani anlayacağınız ekmeklerim uzun bir üretim prosesinden geçerek taşta pişiyor. Un olarak taş değirmende çekilmiş doğal yerli unlar kullanıyorum. Köy ekmeğimin %10'u dinkel(kızılbuğday) içermekte. Mayasını ise %50 çavdar unu kullanarak hazırlamaktayım. İçeriğinde un,tuz ve su dışında herhangi bir şey bulunmamaktadır. Hiçbir şekilde katkı maddesi içermemektedir. Su olarak arıtma suyu, tuz olarak ise MAYI marka doğal kaya tuzu kullanıyorum.

www.shopier.com/eksiseyler

Haftada 2 gün pişirme günüm. Salı ve Perşembe. Detayları shopier bağlantımdan görebilirsiniz. Antalya içi elden teslimat isteyenler özelden ulaşabilir. Kargo ücreti 7 TL olmakla birlikte 50 TL üzeri siparişlerinizde kargo ücretsiz.

Tavsiye ettiğim tüketim süresi ve şekli:

Ekmeklerim Antalya'nın sıcağında 3 gün oda ısısında, 3 hafta buzdolabında, 3 ay süreyle ise derin dondurucuda saklanabilir. Buzluğa atılacak ise mutlaka dilimlenmesi gerekiyor. Ekşi mayalı ekmekler dilimleyip tavada veya tost makinesinde kızartarak (1 dilimin her yüzü 1'er dakika yeterli) tüketilince daha lezzetli olduğunu söyleyebilirim. Bu sayede ilk piştiği anki gibi kabuk tekrar çıtırlaşıyor.



Ekli dosyayı görüntüle 3887Ekli dosyayı görüntüle 3886Ekli dosyayı görüntüle 3885Ekli dosyayı görüntüle 3888Ekli dosyayı görüntüle 3889Ekli dosyayı görüntüle 3890
Metehan hocam
Ekmekler harika görünüyor.Eşim ve ben ekmek tüketmiyoruz. Görüntüleri o kadar güzel görünüyor ki tekrar ekmeğe başlatacaksın bizleri
 
Evet hocam tip-1’de sürekli enjeksiyon vs olduğu için biraz daha zorlu ama 12 yaşından beri şeker hastasıyım artık yaşam tarzım oldu benim için her yemekten önce enjeksiyon yapmak:)

Glütensiz beyaz unlarında karbonhidratı oldukça yüksek genelde öğünde 50-70 gram glütensiz ekmek yiyorum yaklaşık 35 gram karbonhidrat yapıyor tabi ekmek en yüksek glisemik indeksli besin insülin 5-10 dakika önce yapıyorum ve bu miktarı geçmeyince kontrollü yükselip düşüyor şeker seviyem. Bundan fazlası oynaklığı artıyor.

Sizinde şekerinizi çok oynatıyordur hocam beyaz glütensiz unlar siyez unu, karabuğday unu güzel alternatifler ekmeğe düşkünseniz hele beyaz undan ziyade bunlar daha doğru tercih.
yaklaşık 10 yıldır diyabetliyim ve öğrendiğim günden beri beyaz herşeyle ilişkimi kestim (4 beyazdan uzak duracaksın un, tuz, şeker birde hanım da onu şeedemedim daha :) ) %70 çavdar tüketiyordum ama korkunç bir gaz sıkıntısı yaratıyordu malum çavdar gluteni en yüksek un, ardından doktorumu değiştirdim o da bana bu unları önerince hem glukoz kontrolü arttı hem de daha lezzetli ekmeğe kavuştum. Ama hala @Metehan ekmekleri gibi artisan ekmek gördüğümde hızla zeytinyağı, kırmızı biber, kekik ve penir çekiyor canım.
 
yaklaşık 10 yıldır diyabetliyim ve öğrendiğim günden beri beyaz herşeyle ilişkimi kestim (4 beyazdan uzak duracaksın un, tuz, şeker birde hanım da onu şeedemedim daha :) ) %70 çavdar tüketiyordum ama korkunç bir gaz sıkıntısı yaratıyordu malum çavdar gluteni en yüksek un, ardından doktorumu değiştirdim o da bana bu unları önerince hem glukoz kontrolü arttı hem de daha lezzetli ekmeğe kavuştum. Ama hala @Metehan ekmekleri gibi artisan ekmek gördüğümde hızla zeytinyağı, kırmızı biber, kekik ve penir çekiyor canım.
Hocam yanlışınız olmasın çavdar ununun gluteni oldukça düşüktür
 
Tam buğday yerine çavdar yazarsam olacağı bu tabi :D
Yardımcı olmak maksadıyla yazıyorum hocam, evde siyez, kavılca gibi atalık buğdaylardan yaptığınızı yazmıştınız yukarıda. Bunları yaparken ekşi maya mı kullanıyorsunuz yoksa endüstriyel maya mı? Ya da rahatsız olduğunuz ekmekler ekşi mayadan mı yapılmıştı uzun fermentasyon sonrası yoksa standart mayadan mı?
 
Yardımcı olmak maksadıyla yazıyorum hocam, evde siyez, kavılca gibi atalık buğdaylardan yaptığınızı yazmıştınız yukarıda. Bunları yaparken ekşi maya mı kullanıyorsunuz yoksa endüstriyel maya mı? Ya da rahatsız olduğunuz ekmekler ekşi mayadan mı yapılmıştı uzun fermentasyon sonrası yoksa standart mayadan mı?
Nohuttan ekşi maya, endüstriyel kullandım başlarda ama ekşi mayayla daha güzel, rahatsız olduğum ekmekler sanıyorum ekşi mayadan yapılmıştı ama baya zaman da oldu kendi ekmeğimi yapalı o yüzden emin olamıyorum
 
Nohuttan ekşi maya, endüstriyel kullandım başlarda ama ekşi mayayla daha güzel, rahatsız olduğum ekmekler sanıyorum ekşi mayadan yapılmıştı ama baya zaman da oldu kendi ekmeğimi yapalı o yüzden emin olamıyorum
Sizin durumunuzda uzun fermentasyon yöntemiyle ekşi mayadan yapılması faydalı olacaktır, o sebeğle sormuştum.
 
Yalnız işte siyez ve Kavılca daha çok kek gibi yoğun yapılı oluyor doyurucu ama @Metehan ki gibi ye beni diye bağırmıyor
 
Yalnız işte siyez ve Kavılca daha çok kek gibi yoğun yapılı oluyor doyurucu ama @Metehan ki gibi ye beni diye bağırmıyor
Malesef gluten olmayan yerde pufidiklikten ödün veriliyor. Ancak gerçek usulde, uzun soğuk fermentasyonlu bir ekşimaya ekmeği denemenizi öneririm. Uzun soğuk fermentasyonda +4 derecede unda yer alan çok bol miktardaki enzimler gluteni ve diğer proteinleri sizin midenizin yerine parçalıyorlar ve daha kolay sindirilir hale getiriyorlar. Bu da bizim midemizdeki enzim eksikliğine yardımcı olmuş oluyor. Şişkinlik sıkıntısı dediğiniz işte midenizdeki bu enzimlerin eksikliği zaten. Ekşi maya sayesinde uzun fermentasyonda undaki enzimler ön simdirmeyi yapıyor diyebiliriz. :)
 
Malesef gluten olmayan yerde pufidiklikten ödün veriliyor. Ancak gerçek usulde, uzun soğuk fermentasyonlu bir ekşimaya ekmeği denemenizi öneririm. Uzun soğuk fermentasyonda +4 derecede unda yer alan çok bol miktardaki enzimler gluteni ve diğer proteinleri sizin midenizin yerine parçalıyorlar ve daha kolay sindirilir hale getiriyorlar. Bu da bizim midemizdeki enzim eksikliğine yardımcı olmuş oluyor. Şişkinlik sıkıntısı dediğiniz işte midenizdeki bu enzimlerin eksikliği zaten. Ekşi maya sayesinde uzun fermentasyonda undaki enzimler ön simdirmeyi yapıyor diyebiliriz. :)
Araştırıcam nasıl yapıldığını bilmiyorum ancak siyez ekmeği bana hiç şişkinlik ve rahatsızlık yapmıyor
 
yaklaşık 10 yıldır diyabetliyim ve öğrendiğim günden beri beyaz herşeyle ilişkimi kestim (4 beyazdan uzak duracaksın un, tuz, şeker birde hanım da onu şeedemedim daha :) ) %70 çavdar tüketiyordum ama korkunç bir gaz sıkıntısı yaratıyordu malum çavdar gluteni en yüksek un, ardından doktorumu değiştirdim o da bana bu unları önerince hem glukoz kontrolü arttı hem de daha lezzetli ekmeğe kavuştum. Ama hala @Metehan ekmekleri gibi artisan ekmek gördüğümde hızla zeytinyağı, kırmızı biber, kekik ve penir çekiyor canım.

Hocam saydığınız beyazlardan uzaklaşınca hem daha sağlıklı besleniyoruz hemde diyabetimizi, çölyağımızı daha kolay yönetiyoruz. İnternette çok güzel tarifler görüyorum ama glütensiz undan yapılan ekmekler @Metehan ’ın yaptığı gibi olması çok zor gerçekten ama olsun bizde kendi ekmeğimizi kendi tariflerimizi kullanarak güzel ürünler yapabiliyoruz 🙂
 
Covid-19'un belki de bana tek faydası beni de fermentasyona bulaştırması diyebilirim. @Metehan ın bahsettiği 24 saat mayalanmanın ne kadar sancılı bir süreç olduğunu her ekmek yaptığımda tecrübe ediyorum. Sürecin zorluğu çıkarttığı faydalara ve sonuca değiyor ve fiyatlar aslında bu şekilde olan artisan tipi ekşi mayalı ekmek için gerçekten uygun.

50 tl üzeri ücretsiz kargoyu bence mutlaka kullanın, adetli alıp buzluğa atmak en mantıklısı çünkü ekşi mayalı ekmeğe çok uzun süre hiç bir şey olmuyor.Ben buzdolabında dilimlenmiş halde muhafaza ediyorum ve ekmek kızartma makinesinde kızartarak tüketiyorum, bazen üşenip poşetiyle dışarıda bıraktığım oluyor haliyle nem yapıp minimal küflenmelere sebep oluyor ama bu ekmeğin küfü klasik beyaz "somon" ekmeği gibi değil kesip küflenen kısmı atıp devam ediyorum.

Gluten konusunda da uzun süreli soğuk mayalamanın gluten sindirimine oldukça fazla destek olduğunu okudum. Hastalıklar için bir şey diyemem ama normal bir sindirim sisteminde ekşi mayalı ekmek hazımsızlık ve şişkinlik yapmaz.
 
Tekrar merhaba, bu haftanın siparişleri sahiplerine ulaştırıldı. Öncelikle herkese afiyet olsun. Eleştirileriniz benim için çok önemli. Özelden veya buradan görüşlerinizi yazarsanız çok sevinirim. Önümüzdeki haftanın stoklarını pazartesi günü tekrar açacağım.
 
Merhabalar. Bir saat önce sipariş geçtim, denedikten sonra kritiğini yazarım 🧐
 
Sanat eseri resmen 👏
Keşke Türkiye'de olsam haftada bir verirdim sipariş. 😔
 
Geri
Üst