Merhaba arkadaşlar, bir süredir gönül verdiğim ekşi mayalı ekmek sevdasını elimden geldiğince sizlerle buluşturmak adına bir girişim içerisindeyim. Ekmeklerim toplamda 24 saate yakın mayalanıyor. Mayalama için kendi yapmış olduğum mayalama dolabını kullanıyorum; bu sayede yaz kış farketmeksizin ilk mayalamayı 27 derecede, ikinci mayalamayı ise +4 derecede yapıyorum. Yani anlayacağınız ekmeklerim uzun bir üretim prosesinden geçerek taşta pişiyor. Un olarak taş değirmende çekilmiş doğal yerli unlar kullanıyorum. Köy ekmeğimin %10'u dinkel(kızılbuğday) içermekte. Mayasını ise %50 çavdar unu kullanarak hazırlamaktayım. İçeriğinde un,tuz ve su dışında herhangi bir şey bulunmamaktadır. Hiçbir şekilde katkı maddesi içermemektedir. Su olarak arıtma suyu, tuz olarak ise MAYI marka doğal kaya tuzu kullanıyorum.
www.shopier.com/eksiseyler
Welcome back to Instagram. Sign in to check out what your friends, family & interests have been capturing & sharing around the world.
www.instagram.com
Haftada 2 gün pişirme günüm. Salı ve Perşembe. Detayları shopier bağlantımdan görebilirsiniz. Antalya içi elden teslimat isteyenler özelden ulaşabilir. Kargo ücreti 7 TL olmakla birlikte 50 TL üzeri siparişlerinizde kargo ücretsiz.
Tavsiye ettiğim tüketim süresi ve şekli:
Ekmeklerim Antalya'nın sıcağında 3 gün oda ısısında, 3 hafta buzdolabında, 3 ay süreyle ise derin dondurucuda saklanabilir. Buzluğa atılacak ise mutlaka dilimlenmesi gerekiyor. Ekşi mayalı ekmekler dilimleyip tavada veya tost makinesinde kızartarak (1 dilimin her yüzü 1'er dakika yeterli) tüketilince daha lezzetli olduğunu söyleyebilirim. Bu sayede ilk piştiği anki gibi kabuk tekrar çıtırlaşıyor.
Ekli dosyayı görüntüle 3887Ekli dosyayı görüntüle 3886Ekli dosyayı görüntüle 3885Ekli dosyayı görüntüle 3888Ekli dosyayı görüntüle 3889Ekli dosyayı görüntüle 3890