• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Ekonomi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan fast24
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

fast24

Barista

Ekli dosyalar

• Screenshot_20211220_222919.jpg
    Screenshot_20211220_222919.jpg
    58.4 KB · Görüntüleme: 28
Son düzenleme:
Doğru mu anladım açıklamayı emin değilim ama, büyük ölçekli ihracatı destekleyip pazara döviz getirmek için anlaşmalarda sabit kur rejimi tarzı bir mesaj verdi cumhurbaşkanı çok net olmayan bir tarzda. O açıklama esnasında keskin bir çakılma olmasının sebebi de muhtemelen ihracat için desteklenen büyük ölçekli firmaların o siyasette gerekli sözleşmeleri yapıp pazara döviz getirmiş oluşu bu durum sanırım.

Çok basit bir anlatımla gizli faiz artırımı yapıldı.
20 Kasım 2021 tarihinde dolar 11,23
Bugün tarihinde ise en yüksek 18,20 gördü. 1 aylık artış oranı hesaplandığında %62 oranında bir artış mevcut. Şuan merkez bankasının uygalamış olduğu faiz oranı ise %15 oranında. Aradaki fark %47. Şuan yapılan açıklamada deniyor ki sen TL de kal aradaki %47 farkı ben merkez bankasından karşılayacağım. Yani kısaca gizli şekilde %47 oranında faiz artmış gibi oldu. Detaylar ve orta vadeli etki, uygulama başlayınca belli olur.

Döviz artarken daha önceden alınmış çekirdeklere kallavi zam yapan kavurucularımız indirim yapacaklar mı çok merak ediyorum. Kim esnaf kim kurnaz göreceğiz.

Gün gelir, DÇM’lerin para arzı artışına ve enflasyonun hızlanmasına neden olmaya başladıkları değerlendirilir ve kullanımına sınırlandırmalar getirilir. Ancak 1977 yılının ilk aylarından sonra yeni hesap açılması çok yavaşlamaya başlayınca TCMB ve bankalar, eski DÇM’lerin vadesi gelenlerinin paralarını geri ödemede zorlanmaya başlarlar.
Daha önemlisi, DÇM’lerin anapara ve faiz ödenmeleri, verilen kur garantisi nedeniyle, Hazineye aşırı yük olmaya başlar. Sonunda sistem 1978 yılında bitirilir.
Sonrası daha ilginçtir. Bu borçlar, 1981 yılından sonra devlet tarafından üstlenilir. O tarihte 2,5 milyar dolar kadar olan tutar Merkez Bankası veya devlet borcuna dönüştürülür.

Kaynak

Kısacası hiperenflasyon dönemine giriyoruz sanırım. Para basıldıkça tl değer kaybedecek, tl değer kaybettikçe dolar yükselecek, dolar yükseldikçe mevduatlara para ödemek için yine para basılacak ve kısır döngü.

Bilmece: Gece yarısı banka uygulaması ile döviz almak ne kadar sağlıklı olur?
(Keyfimden değil ihtiyaç için alınacak)

Kuru en sağlıklı nereden takip edelim?
Bazı siteler manipülasyon yapıyor olabilir.

Bilmece: Gece yarısı banka uygulaması ile döviz almak ne kadar sağlıklı olur?
(Keyfimden değil ihtiyaç için alınacak)

Kuru en sağlıklı nereden takip edelim?
Bazı siteler manipülasyon yapıyor olabilir.
Piyasalar kapalıyken makas çok fazla. Şu an merkez bankası dolar satıyor muhtemelen. Tekil müşteriler 2 lira makas varken alım satım yapmaz.

Tradingview üzerinden bakabilirsiniz. Anlık forex verilerini çekiyor. Ben oanda fx üzerinden bakıyorum genelde. Buradan

Geri