• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Ekipmanlarınızı Nasıl Temizliyorsunuz?

Forumdan bir arkadaştan gördüm ama bulamadım mesajı. Ona buradan teşekkürler.
File marketten 10 liraya aldım. Değirmen temizliği için ideal gözüküyor.

Ekli dosyalar

• 0F350A9C-F81F-40A7-9F31-3F0FECDAF606.jpeg
    0F350A9C-F81F-40A7-9F31-3F0FECDAF606.jpeg
    121.3 KB · Görüntüleme: 185
  • 9B85593B-2F3C-45E1-80C5-3DC40C00E518.jpeg
    9B85593B-2F3C-45E1-80C5-3DC40C00E518.jpeg
    320.1 KB · Görüntüleme: 95
  • 204D1F0F-10CE-4BDA-8CB8-C9B4B77653A1.jpeg
    204D1F0F-10CE-4BDA-8CB8-C9B4B77653A1.jpeg
    143.6 KB · Görüntüleme: 102
molent g50 kullanıyorum, öğütmeden önce diş fırçasıyla alt kısmını temizliyorum,
günde en fazla iki kez demleme yapıyorum ve haftada da bir iki kez tamamen söküp yıkamadan fırçayla temizliyorum ancak sökülemeyen iç değirmen parçaları orta göbekle arasının dar olmasından dolayı diş fırçasıyla temizlenmiyor, daha küçük başlıklı belki çocuk diş fırçası kullanılarak temizlenebilir, ben aldığımdan beri iç kısmını temizleyemedim :/

molent g50 kullanıyorum, öğütmeden önce diş fırçasıyla alt kısmını temizliyorum,
günde en fazla iki kez demleme yapıyorum ve haftada da bir iki kez tamamen söküp yıkamadan fırçayla temizliyorum ancak sökülemeyen iç değirmen parçaları orta göbekle arasının dar olmasından dolayı diş fırçasıyla temizlenmiyor, daha küçük başlıklı belki çocuk diş fırçası kullanılarak temizlenebilir, ben aldığımdan beri iç kısmını temizleyemedim :/
Ben Molent'e ayırdığım diş fırçasının kıllarını kesmiştim bayağı, o bölgeye girebiliyordu. Tavsiye ederim

Değirmeni demlemeler arası bununla temizliyorum. 3-5 günde bir de açıp temizliyorum. Molent'i de Comandante'yi de böyle temizliyordum.

Açtığım zaman fırçayla temizliyorum.

Ekli dosyalar

• uf.jpg
    uf.jpg
    104 KB · Görüntüleme: 110
Konuyu canlandırayım 🙂 Ayrı bir konu açmak istemedim. Aeropress temizliğini nasıl yapıyorsunuz ?

Son düzenleme:
Ben bu seti almıştım, zamanında bu kadar pahalı değildi, ancak gerek manuel gerekse elektrikli öğütücüler için ideal.
Fırça seti

CMD ahşap kaplaması için hindistan cevizi yağı kullanıyorum. Sürdükten sonra bir kaç dk bekletip sonra kuru temiz bez ile siliyorum. Belki arayışta olan birine faydası dokunur.
Ahşap bakım yağı ve kremleri var ama fiyatları epey yüksek.

Konuyu canlandırayım 🙂 Ayrı bir konu açmam istemedim. Aeropress temizliğini nasıl yapıyorsunuz ?
Aeropress'i sıcak suyla durulayıp demonte şekilde kurumaya bırakıyorum.
V60 ve Immersion dripperi sıcak sudan geçirip kurumaya bırakıyorum.
Espresso makinesiyle işim bitince, önce su akıtıp duş başını bezle siliyorum, sonra kör tapa ile flushlama yapıyorum. Süt çubuğunu kullandıysam sütlüğe su doldurup içine daldırıp vanayı açıyorum ki kalıntı varsa kolayca çıksın. Birkaç ayda bir de puly deterjan ile grup temizliği yapıyorum. Gerçi makine yeni olduğu için meraktan bunu sadece bir kez yaptım. :) Bazen makinenin içindeki suyu komple akıtıyorum; gerekli mi faydalı mı bilmiyorum ama suyu böylece tazelediğime inanıyorum.
Sepetleri soğuk suyla hemen duruluyorum; şu an lekesizler, zaten pek leke tutacağa benzemiyorlar. Genelde tabansız portafiltre kullanıyorum; o yüzden onu bezle silmek yetiyor. Çift musluklu portafiltre ise puly ile temizleniyor.
El değirmenini 2-3 haftada bir söküp temizliyorum. Elektrikli olanı kolay olsa da tekrar ayar ve kalibrasyon tutması zorlaştığı için çok söküp takmamaya karar verdim. Vidayı sıkma şiddetim değişiyor, sonunda kalibrasyonu da değişiyor. Dokunulmazsa zamanla kendini buluyor değirmen, en kalına getirip pompayla temizliyorum. Satacak olursam iyice temizler öyle yollarım. :)
Kettle ise kireç tutmadığı sürece ilişmiyorum. Tabanı hafif beyaz olduysa bezle siliyorum, geçiyor. Geç kalmışsam ve kireç tutmuşsa az bir limon tuzu işi hallediyor.

Soy ve toker cezvelerin temizliğini nasıl yapıyorsunuz?

Baritza Encore temizliğinde elektrik süpürgesi kullanıyorum.

Diğer ekipmanlarda hemen hemen sizin yazdıklarınız ile aynı..

Merhaba, v60 kanallarinda gorselde görebileceğiniz kalıntılar lekeler oluşmuş. Bulasik deterjani ve sungerle deneyim dedim sicak su ile fakat çıkmıyor. Bu lekeyi nasıl çıkarabilirim?

Ekleme: tirnakla kaziyinca kazinabiliyor ama hepsini cikartmak mudahale etmek zor

Ekli dosyalar

• Screenshot_2022-04-12-16-15-17-686_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2022-04-12-16-15-17-686_com.miui.gallery.jpg
    38.5 KB · Görüntüleme: 104
Merhaba, v60 kanallarinda gorselde görebileceğiniz kalıntılar lekeler oluşmuş. Bulasik deterjani ve sungerle deneyim dedim sicak su ile fakat çıkmıyor. Bu lekeyi nasıl çıkarabilirim?
Puly caff işe yarar.

Demleme sonrası dripper ve serverı 2-3 kez sıcak sudan geçiriyorum (mutfaktaki sıcak su). Arada bir de makine de yıkananları makineye, yıkanmayanları elde bulaşık deterjanı ve yumuşak süngerle detaylı temizliyorum. Değirmenleri demlemeden demlemeye temizlemiyorum, haftada 1 temizlemeye çalışıyorum ancak temizleyemediysem de 2. haftada muhakkak açıp temizlemeye çalışıyorum.

Geri