• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Ekipmanlarınızı Nasıl Temizliyorsunuz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan stif
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bir şey soracağım arkadaşlar kafama takıldı 🙄 değirmen hariç diğer tüm ekipmanları bulaşık makinesi deterjanıyla elde temizlemek sıkıntı mı acaba?

Bir şey soracağım arkadaşlar kafama takıldı 🙄 değirmen hariç diğer tüm ekipmanları bulaşık makinesi deterjanıyla elde temizlemek sıkıntı mı acaba?

Benim şahsi görüşüm, çıkarmakta zorlandığınım ağır bir leke veya ağır bir koku sorunu yoksa kahveyle ilgili hiçbir ekipmanı kimyasal ve türevleriyle temas ettirmek istemem. Sadece, espresso makinesinin ve kaz boyun su ısıtıcısının genel bakımı için doğal içerikli çözücü ürünler kullanıyorum.

Yediğimiz içtiğimiz her şeyi yıkıyorsak, cam ekipmanları da yıkamanın hiç bir sakıncası yok. Kahve içtiğimiz bardak ve kupaları da yıkamıyor muyuz :)

ben bitkisel organik bulaşık deterjanı tercih ediyorum. O da kişisel tercih. İyi duruladıktan ve ılık su ile yıkadıktan sonra, garip bir tat hissetmedim 😬

Te
Benim şahsi görüşüm, çıkarmakta zorlandığınım ağır bir leke veya ağır bir koku sorunu yoksa kahveyle ilgili hiçbir ekipmanı kimyasal ve türevleriyle temas ettirmek istemem. Sadece, espresso makinesinin ve kaz boyun su ısıtıcısının genel bakımı için doğal içerikli çözücü ürünler kullanıyorum.
teşekkürler 🙂

Yediğimiz içtiğimiz her şeyi yıkıyorsak, cam ekipmanları da yıkamanın hiç bir sakıncası yok. Kahve içtiğimiz bardak ve kupaları da yıkamıyor muyuz :)

ben bitkisel organik bulaşık deterjanı tercih ediyorum. O da kişisel tercih. İyi duruladıktan ve ılık su ile yıkadıktan sonra, garip bir tat hissetmedim 😬
Teşekkürler, bitkisel deterjan arayışına gireyim bari bende 🙂

Her demleme sonrasında dripper ve serverı yıkıyorum. Haftada 1 2 kez de bulaşık makinesine atiyorum. Değirmenin ise alt kısmını ve cam haznesini fırça ile, içini de hava pompası ile temizliyorum.

Espresoo makinalarımın kettle temizliklerinde Neo Barista nın gıda ile uyumlu ürünlerini kullanıyorum. Hem fiyatı uygun, hem kaliteli hemde sahibi ilgili bir arkadaş. Değirmenlerimi diş fırçası, elektrik süpürgesi ve kuru bez ile temizliyor. Soy Türk kahvesi cezvelerim için özeli bir süngerim var deterjansız sadece su ile temizleyip penye bir kumaş ile kuruluyorum. Aeropress ve diğer demleme elemanlarımı neo barista ürünlerini kullanıyorum. Bez filtrelerimiz sadece ılık ve sıcak su ile temizliyorum. Semaik fincanlarımın lekeleri için Neo barita ürünlerini kullanıyorum. Cam bardakları ve seramiklerin parlaması için çamaşır suyuna ıslıyorum. Bambu ekipmanlarımı su ve sünger ile temizliyorum. mutlaka sünger ile sürterek,yıkayarak lekeleri çıkartmaya çalışıyorum.kahve koyduğum şişeleri elektrik süpürgesine taktığım ağızlık ile süpürüyorum ve havalandırıyorum boş iken. Ama tabi bu Covid ile beraber deterjan ile temizlenmesi konusunda Hanımla uğraşıyorum. :)

Arçelik evo da da backflush işlemi yapılır mı ? Yoksa duş başlığını söküp mü temizlemek gerekir?

Comandante için özellikle yumuşak bir fırça mı kullanmak gerekiyor. Ben Sage öğütücünün fırçasını kullanıyorum, sert bir fıça ama. 🤔🙂

bu tip pompalarda standart aynıdır tahminim, çok kuvvetli üflediğini sanmıyorum. ama değirmeni sökmeye gerek kalmadan iş görecektir diye de umuyorum.

Değirmen hariç her şeyi normal bulaşık gibi yıkıyorum. Aksi takdirde (yani sadece su ile temizlendiğinde) uzun süreli kullanımda leke (ve koku) oluşmaya başlıyor, en azından benim kişisel tecrübem bu yönde.

Lens temizleme fırçaları sürgülü olduğu için daha kompakt duruyor ve kullanılmadığında kapatıldığında daha az toz çeker içine. Ancak lensleri kahve değirmenlerinin çelik burr'leriyle kıyaslamak da olmaz, fazla narin kalırlar bence. Siz ne dersiniz bu konuda?

Geri