• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sonuç Ekim 2025 - Kahve Kulübü Toplu Alım Etkinliği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kocakurt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Featured
Tebrikler Metin Bey.
Seçeneklerde 125gr olması ve mantıklı fiyat politikası çok hoş olmuş. %30 indirim de olunca tüm kahveler satın alınmak için çağırıyor.
Filtre kahve için önerileriniz neler?

Özel Reçete paylaşımınız olacak mı acaba

Yüksek asidite ve tatlılık ve orta gövde desem ne önerirsiniz?@metin

Yeni çekirdekler ne zaman gelir acaba?

125gr paketler 250 gr paketlerde mi geliyor yoksa baskısız daha küçük paketleme ile mi?

@metin Kavrumhane ya da dukkaninizdan da indirimli olarak alabilir miyiz?

@metin merhaba v60 için tatlı meyve notaları olan, ekşi tatlar olmayan sulu bir kahve olarak ne önerirsiniz?

Yakın tarihte kavrulmuş batchler geldi bana ama kahvem kalmadığı için demlemeye başlamak zorunda kaldım, ona rağmen Brazil Diamantina'yı çok beğendim tam benim damak tadıma göre bir çekirdekmiş.

Bu arada degassing süresi için önerileriniz nedir?

Ethiopia - Gera Farm sipariş ettim. Acaba demlemeyi nasıl yapmalıyım ? Comandante ve Munzur su ile deneyeceğim. Reçete önerilerine açığım teşekkürler şimdiden herkese. Keyifli içimler...

Ethiopia - Gera Farm sipariş ettim. Acaba demlemeyi nasıl yapmalıyım ? Comandante ve Munzur su ile deneyeceğim. Reçete önerilerine açığım teşekkürler şimdiden herkese. Keyifli içimler...
Yanlış hatırlamıyorsam çözünmesi zor bir çekirdekti. Türlü reçeteler denemiş sonuç alamamıştım. Yine de yanlış yönlendirmek istemem ama çekirdek yeni hasat değilse benim görüşüm bu yönde.

En korktuğum kısmı da bu. Sanırım yanlış demlemeden kaynaklı problem yaşıyorum genellikle. Bu sebeple sizlere danışmak istedim bakalım yorumlara göre deneyeceğim. Size de yardımcı olur @onurcoskun belki :)

Gesha dışında yeni kahve eklencekmi?

Özel Reçete paylaşımınız olacak mı acaba
Reçete konusunda yaklaşımız her kahve için uygun bir yola çıkış noktası belirlemek şeklinde oldu. Herkesin kullandığı ekipman, su farklı olduğundan baz bir reçete önerip herkesin damak zevkine ve ekipmanlarına göre ince ayar yapmasını tavsiye ediyoruz. Kendimiz de cafelerimide aşağıda paylaşacağım reçeteyi kullanıyoruz. bazen öğütme ayarı bazen de demleme oranında ufak değişiklikler yapıyoruz.

16 gram kahve / 250 ml su
buzdağı veya pınar madran
93-94 derece
cmd 20 - 22 klik

ilk döküş 50 ml, 30 sn ön demleme
ikinci döküş 200 ml yavaşça dairesel hareketler ile kağıda değmeden, en sonda spin
total demleme süresi 2.00 - 2.15 sn

kahvenin çözünürlüğünü artırmak için daha ince öğütebilir ya da ikinci döküş ve üçüncü döküş şeklinde 100 + 100 ml yapabilirsiniz.
suyun sıcaklığı konusunda da çözünmeyi artırmak için daha sıcak su da kullanabilirsiniz.

Keyifli demlemeler.

Geri