• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Ekim 2021 - Toplu Tadım Etkinliği, Kahve Fabrikası - Deneyimler ve Reçeteler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan selamet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

selamet

Barista
Editör
İsim
Gökhan Selamet
Daha fazla  
İsim
Gökhan Selamet
Ekim 2021 ayında, Kahve Fabrikasından gerçekleştirilen kahve kulubü toplu tadım etkiliği için, reçetelerinizi ve deneyimlerinizi bu başlık altında paylaşabilirsiniz.

Demleme reçeteleriniz aşağıdaki şablonu kullanarak paylaşabilirsiniz.

Demleme Reçetesi:
Firma:
Kahve Fabrikası
Kahve:
Kavurma Tarihi:
Demleme Metodu:
Değirmen ve Öğütüm Ayarı:
Su Markası ve Sıcaklık:
Demleme Süresi:
Tadım Notları:
İlave Notlar:

Firma: Kahve Fabrikası
Kahve: El Elcanto Colombia
Kavurma Tarihi: 30.09.2021
Demleme Metodu: Aeropress / 4. Tarif https://handground.com/grind/66-recipes-for-amazing-aeropress-coffee
Gram: 15 - 16:1 ile 240 ml su
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Comandante 23. Click
Su Markası ve Sıcaklık: Pürsu 93°C
Demleme Süresi: 04:00
Tadım Notları: Başlangıç çilekli çikolata gibi soğudukça ahududu, çok tatlı ve dengeli bir fincandı.

Kahve: Caballero Honduras
Demleme Metodu: Hario Plastik V60 02 ile 1:16 oran
Demleme Şekli: 40 ml ile 30 sn blooming sonrası 92 ml döküş, 1:05 de 92 ml daha döküş ile 2:20 civarı bitiş.
Filtre: Hario 40'lı Kağıt Filtre
Gram: 14
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Comandante 23. click
Su Markası ve Sıcaklık: Pürsu 92°C
Tadım Notları: Kırmızı elma tadı baskın, alt notalarda kırmızı meyveler genel olarak dengeli.

Kahve: Honduras Caballero - Bomba da Fruta
Demleme Metodu:
Origami + Cafec Traditional
CMD 22 klik
Su Markası ve Sıcaklık:
Buzdağı - 91°
Demleme Oranı ve Süresi:
15 gr/240 ml - 2:15"
3 parçalı döküşle (70-105-65) demledim. Öğüttükten sonra çiçeksi bir koku vardı kahvede. Demlerken dripperdan limon kokusu geldi burnuma. İçerken ise kırmızı meyvelerin tatlılığı hissediliyordu. Güzel bir kahve ama notaları tek tek ayırt edemedim açıkçası. Bir sonraki denemeyi Delter ile yapmayı düşünüyorum. Bakalım sonuç ne olacak 😊

Ben de nodric olmayan, henüz 4 gün gaz salımı yapmış, 15.10 kavrumlu Finca Teresita çekirdeğiyle yaptığım tek kişilik V60 demlemesini paylaşmak istiyorum.

Demleme Reçetesi:

Firma:
Kahve Fabrikası
Kahve: Guetamala Finca Teresita
Kavurma Tarihi: 15.10.2021
Demleme Metodu: v60
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: CMD 30 klik
Su Markası ve Sıcaklık: 91 derece Erikli
Demleme Süresi: 2.15
Tadım Notları: kuru kayısı, tatlı badem, bitter çikolata

Demlemeyi, April Coffee v60 reçetesinde küçük oynamalar yaparak gerçekleştirdim. Kahveyi satın alırken web sitesinde tadım notları yazmıyordu. Tamamen tesadüfi bir alışveriş oldu. Kahveyi beğendim. Bana göre fiyat performans oranı yüksek bir çekirdek. Pakette yazan tadım notlarını almak keyif verdi. 3-5 gün içinde kahve eminim daha da lezzetlenecektir. İddia edilen tadım notlarını ilk demlemede çıkarmak benim adıma zor. Bu çekirdekteyse net olarak badem ve kayısı tadı alabildim ve bu bana çok keyif verdi. @SerifBasaran ve ekibine güzel indirimleri ve bizi keyifli kahvelerle buluşturdukları için teşekkür ederim.

13gr kahveye 200 ml su

50 gr bloom 00:00
50 gr pour 00:30
50 gr pour 1:00
50 gr pour 1:30

son döküş sonrası bolca spin

hedef: 2.15-2.20

Hambela ve Brezilya fazenda deneyimledim. Hambela övülmeyi hak ediyormuş, harika bir çekirdek gerçekten fakat brezilya için aynısını söyleyemeceğim. Kahveyi 2-3 kez demledim, hep acı tatlar aldım, biraz kalın öğütüp denedim, bu sefer de underextract oldu

Nordicleri alım öncesindeki deneme paketi ile almıştım. 3'ü de çok güzel kahveler. En etkileyicisi Etiyopya Hambela Wamena oldu benim için. 91 derece su, 4 döküş 2:45 bitişler ile orman meyveleriyle dolu fincanlar yakaladım. Demlemesinde en kritik yer öğütümdü bence. İnce iyi oluyor ama akış da yavaş olduğundan fazla incede meyve tadımlarının berraklığı azalıyor.
İkinci beğendiğim Meyve Bombası oldu. Bence demlemesi en kolayı idi. Ortalama parametreler iyi iyi fincanlar çıktı hep.
El canto ise kesinlikle kalın öğütümde verimli oldu.
Aylık alımda ise 4 kahve aldım. Kenyayı bu sabah demledim. Nordiclerden sonra bir düşüş yaşadım beklediğim üzere. Kenya karakteristiğini gösterip göstermemekte kararsız bir fincandı. Odunsu tatlar aldım. İleride temiz bir fincan çıkarsa tarifi eklerim.
Alımda emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Kahve: Fazenda Chapadao ( Espresso )
Kavurma Tarihi: 15/10/2021
Demleme Metodu: Espresso
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: CMD 6 klik
Su Markası ve Sıcaklık: Arıtma Suyu 96 Derece
Demleme Süresi : Cafelat Robot Süre tutmadım.
Tadım Notları: Çikolata ve esmer şeker tatlılığı
İlave Notlar: Cafelat Robot ile 18 gram kahve 40 gram çıktı. 11. Günü olamasına rağmen fincan keyifliydi. İsli , Bitter tatlar yok. Ekşilik ve acılık yok. Meyvemsi tatlar yok. Çikolata ve esmer şeker tatlılığı.1 hafta beklerse tatlar daha da oturacaktır. Günün her saati içilebilecek bir espresso.
Kavrum çok tutarlı. Standart olarak paketi acar kahveyi kontrol eder hatalı kavrumları ayırırım. Bu pakette 3-5 çekirdek anca ayırdım.

Ekli dosyalar

• 20211027_072559.jpg
    20211027_072559.jpg
    111.9 KB · Görüntüleme: 15
  • 20211027_072613.jpg
    20211027_072613.jpg
    114.2 KB · Görüntüleme: 15
Kenyayı french press kalınlığında(M.pocket 24)çekip 93 derece Buzdağı suyla Kasuya yaptım. Odunsu tat neredeyse yok oldu. Çok berrak diyemem ama yine de ortalama bir Kenya karakteristiği çıktı ortaya.
22gr kahve 330su(70,70,70,60,60) 3:10 gibi bitti.

Sheriff Blend Almıştım. Özellikle espresso blend almıştım ki, asidite ve ekşimsilik düşük olsun diye, ancak acı, yüksek asiditeli bir kahve çıktı. Gaz salınım süresi bitmedi, acılık azalacaktır. Ancak kahve kalite olarak vasat altı .

Kahve: Colombia El Encanto Anaerobic
Kavurma Tarihi: 22/10/2021
Demleme Metodu: V60 Kasuya
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Timemore C2, 28 klik
Su Markası ve Sıcaklık: Damacana, 46 ppm, 92 C
Demleme Süresi: 3:30
Tadım Notları: Başta ahududu, ılıdıkça çilek, arada çikolata/çilekli fondü, çok hafif bal
İlave Notlar: 30 gr kahveye 450 ml su, 5 eşit döküş; 0:00, 0:45, 1:30 (su bitince kahve yatağı yoğun çilek kokuyor), 2:10, 2:50

wamena'dan kalan 8-9 gram çekirdekten türk kahvesi yaptım. türk kahvesi olarak da çok çok iyi verim aldım, bence denemeyen varsa denemeli kesinlikle.

wamena'dan kalan 8-9 gram çekirdekten türk kahvesi yaptım. türk kahvesi olarak da çok çok iyi verim aldım, bence denemeyen varsa denemeli kesinlikle.
Tarifinizi nedir kaç grm çekirdeğe kaç gr su bir de kaç dk kaynatıyorsunuz toplamda

Kahve: Colombia Finca Paraiso
Kavurma Tarihi: 22/10/2021
Demleme Metodu:
Aeropress, düz yöntem
Timemore C2, 16 klik
Su Markası ve Sıcaklık:
Damacana, 46 ppm, 90 C
Demleme Süresi:
2:30
Tadım Notları:
Hafif bir tropikal asidite, oldukça tatlı içim
İlave Notlar:
20 gr kahveyi kağıt filtresi kuru olan Aeropress'in içine koydum, süreyi başlatıp hızlıca 250 ml su ekledim ve pistonu takarak akışı durdurdum. Süre 2:30'a gelince oldukça yavaş şekilde basarak çıktıyı aldım ve çıktının üzerine 20 ml su ilave ettim. Bu kahvede V60'la tatminkâr bir sonuç alamadım ama Aeropress'ten çıkan netice memnun etti.

bomba da fruta tatlılık ve kompleksite açısından bence oldukça keyifli bir çekirdek ama bu çekirdekten elde ettiğim fincanlarda neredeyse hiçbir şekilde asidite elde edemiyorum. sorun bende mi yoksa bu çekirdeği deneyip de fincanlarında asidite elde edebilenler var mı?

dipnot: v60'ta denedim sadece

Kahve: hambela wamena
Kavurma Tarihi: 28.9.2021
Demleme Metodu:
Hario v60
Timemore c2 22 kilik
Su Markası ve Sıcaklık:
Özkaynak 90 derece
Demleme Süresi:
4 dakika 26 saniye 1/16 oranda 5 adet eşit parcalı dairesel döküşle demledim
Tadım Notları:
Denedğim en güzel dengeli ethiopia diyebilirim özellikle 10 gün sorasyıla 1 ay sonrası arasında kahvede güzel değişimler oldu ilk demledğimde yoğun şarabımsı fermente tadlar varken 1 ay sonunda tadlar daha dengeli ve güzel oldu ben rahatca tadını vişneye benzettim damaktada vişne suyuna benzer bir etki bırakıyor kesinlikle tavsiye ederim

Kolombiya Rio Magdalena
20gr kahve 320gr su 93 derece
4 eşit döküş ile 2:10 sürede bitti.
Öğütüm Molent Pocket 15klik.
O kadar inceltmeme rağmen akış hızlı. İnce öğütümde tadı da daha oturaklı oldu. Fincanda hindistan cevizi kokusu aldım. Güzel bir gövdesi var 1-16 dan daha sulu yapıp öldürmeyin derim.

Geri