• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

E-ticaret hakkında bir sorum var. avukat olan var mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Yucelbrs
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Yucelbrs

Barista
İsim
Barış
Daha fazla  
İsim
Barış
Selamlar, soruyu soracak bir yer bulamadığım için buraya sormak durumunda kaldım. Annem neredeyse 1 sene önce bir yerden kapıda ödemeli bir ürün satın almış. Geçenlerde biri arayıp "ben avukatım bu ürünü gönderdik, almazsanız icraya vereceğiz vs" gibi şeyler söylemiş. Bu durumda dava açılması mümkün mü? Birkaç yerden okuduğumda kapıda ödemeli ürünlerin alınması zorunludur diye bir bilgi gördüm ama aynı zamanda e-ticaret ile alınan ürünün 14 gün içinde iade edilebileceğini söyleyenler de var. Bilgisi olan varsa yardımcı olabilirse sevinirim

Selamlar. Mesafeli Satış Sözleşmesi var ise incelemeniz faydalı olacaktır. Bildiğim kadarı ile teslim alıp iade süreci başlatmanız gerekiyor kapıda ödemeli satın alınmış ürünler için.

Bu ülkede çok da şaşırmam. Tövbe tövbee

Selamlar, soruyu soracak bir yer bulamadığım için buraya sormak durumunda kaldım. Annem neredeyse 1 sene önce bir yerden kapıda ödemeli bir ürün satın almış. Geçenlerde biri arayıp "ben avukatım bu ürünü gönderdik, almazsanız icraya vereceğiz vs" gibi şeyler söylemiş. Bu durumda dava açılması mümkün mü? Birkaç yerden okuduğumda kapıda ödemeli ürünlerin alınması zorunludur diye bir bilgi gördüm ama aynı zamanda e-ticaret ile alınan ürünün 14 gün içinde iade edilebileceğini söyleyenler de var. Bilgisi olan varsa yardımcı olabilirse sevinirim
Kahveden önce asıl işim e-ticaret yönetimiydi. Yüzlerce kapıda ödemeli kargo yolladım, yüzlercesi almadan bana geri döndü. Hiç bir yaptırım yapamazlar, geri döner iptal olur. Evet firmalar açısından çok kötü çünkü git-gel kargo ücreti ödeniyor boş yere. Ama hukuki olarak hiç bir şey yapamazlar.
Sonuçta şöyle düşünün, onay almadan herkese kapıda ödemeli kargo yollanabilir. Ad soyad ve telefon bilmek yeterli. Birisi sizin adınıza da yollayabilir. Bunu nasıl ispatlayabilirler?
Hatta kapıda kargoya bakıp, istemiyorum deme hakkınız da var zaten.

Böyle bir durumda biri sizi aradığında tamam dava açın deyin, dava açmak da kolay değil. Kaç kişiye dava açacaklar? :)

Mesafeli satış sözleşmesinin cayma hakkı ile ilgili olan kısmında şöyle bir madde vardır; "Cayma hakkı süresi, hizmet ifasına ilişkin sözleşmelerde sözleşmenin kurulduğu gün, mal teslimine ilişkin sözleşmelerde ise tüketicinin veya tüketici tarafından belirlenen üçüncü kişinin malı teslim aldığı gün başlar. Ancak tüketici, sözleşmenin kurulmasından malın teslimine kadar olan süre içinde de cayma hakkını kullanabilir
Son cümleye göre cayma hakkını ürünü teslim almadan da kullanabilirsiniz.

Geri