• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Dolma Kalem Severler

ertu_grul

Barista
İsim
Ertuğrul Küçük
Daha fazla  
İsim
Ertuğrul Küçük
Espresso Makinesi
Lelit Bianca, Flair Pro 2
Değirmen
Comandante C40 - Red Sonja, Eureka Oro Single Dose
Ekipmanlar
Fellow Stagg EKG, Hario V60, Hario V60 Immersion Dripper Switch, Kalita Wave 185 Cam, Aeropress, Delter Coffee Press, PuckPuck, Timemore Black Mirror
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Pendik
Her ne kadar kalemle haşır neşir olduğum bir işte çalışmıyor olsamda bir süre önce dolma kalem merakım başladı. Lamy Lx (M) alarak bu merakımı bir miktar giderdim. Şimdi ise Kaweco Sport (M) katıldı ekibe :) Tabi iyi bir kaleme iyi bir kağıt ve iyi bir mürekkep gerek. Defter olarak Rhodia ve Clairefontaine markalarını severek kullanıyorum. Şu sıralar bir yandan kahve ekipmanı da aldığım için "wishlist" biraz kalabalık. Benim gibi kalem/defter seven, ucundan merak eden veya profesyonel bu işle ilgilenen arkadaşlar varsa paylaşıma bekliyorum :)

2 yıldır filan çalakalem grubunun üyesiyim, daha evvel duymadıysanız tavsiye ederim. Benim 7-8 dolmakalemim ve bir hayli mürekkebim var epeydir elim gitmesede çok severim kalemleri ben de.

Böyle bir konu görmek hoşuma gitti. Kahve demlemeye ilgim yeni denebilir. 2.5-3 yıl anca olmuştur ama dolmakalemlerle haşır neşir olmaya başlayalı 25 yılı geçmiştir. Koleksiyonerden çok kullanıcı olarak nitelendiriyorum kendimi. Elimde aynı anda 20-25'in üzerinde dolmakalem bulundurmamaya çalışıyorum. Satarak veya takas ederek daha fazla kalem denemeye çalışıyorum. Gerek çalakalem gerekse bana sıkça yaz, dolmakalem konusunda gayet iyi facebook grupları. İkisini de tavsiye ederim.

Bende de 6-7 sene önce başladı dolma kalem hastalığı yani genel olarak kırtasiye ürünlerine ilgim hep vardı da. Sonra tabii farklı markalar, mürekkepler, defterler diye gitti. Yani iş yerinde karalama yaparken bile dolma kalem kullanıyordum :) İşyerinde de potansiyeli olan bir kaç arkadaşla yurtdışından çok sipariş verip PTT yolları beklemişliğim vardır.

Bir süredir yeni şeylere girişmiyorum hatta evdeki kalemleri en son temizledim, mürekkepsiz halde duruyor. Tek kalem rotasyonum versatil kalemler içerisinde şu an :) Ama nerede güzel dolma kalem görsem yine kaşınırım yani

2 yıldır filan çalakalem grubunun üyesiyim, daha evvel duymadıysanız tavsiye ederim. Benim 7-8 dolmakalemim ve bir hayli mürekkebim var epeydir elim gitmesede çok severim kalemleri ben de.
Çalakalem duymamıştım bakacağım mutlaka.
Böyle bir konu görmek hoşuma gitti. Kahve demlemeye ilgim yeni denebilir. 2.5-3 yıl anca olmuştur ama dolmakalemlerle haşır neşir olmaya başlayalı 25 yılı geçmiştir. Koleksiyonerden çok kullanıcı olarak nitelendiriyorum kendimi. Elimde aynı anda 20-25'in üzerinde dolmakalem bulundurmamaya çalışıyorum. Satarak veya takas ederek daha fazla kalem denemeye çalışıyorum. Gerek çalakalem gerekse bana sıkça yaz, dolmakalem konusunda gayet iyi facebook grupları. İkisini de tavsiye ederim.
Ben 3-5 tane olsa yeter düşüncesindeyim şuan ama zehiri aldıktan sonra o sayı artabilir gibi geliyor :)
Bende de 6-7 sene önce başladı dolma kalem hastalığı yani genel olarak kırtasiye ürünlerine ilgim hep vardı da. Sonra tabii farklı markalar, mürekkepler, defterler diye gitti. Yani iş yerinde karalama yaparken bile dolma kalem kullanıyordum :) İşyerinde de potansiyeli olan bir kaç arkadaşla yurtdışından çok sipariş verip PTT yolları beklemişliğim vardır.

Bir süredir yeni şeylere girişmiyorum hatta evdeki kalemleri en son temizledim, mürekkepsiz halde duruyor. Tek kalem rotasyonum versatil kalemler içerisinde şu an :) Ama nerede güzel dolma kalem görsem yine kaşınırım yani
Geçtiğimiz günlerde H&S kırtasiyeye gitmiştim. Oldukça kaliteli ve güzel ürünler var. Fakat fiyat kıyaslaması yapınca bazı şeyleri Amazon Almanya aracılığıyla sipariş etmeyi düşünüyorum bundan sonra :)

Ben de dolmakalem severim. En değerli kalemim eşimin 30. yaş günümde hediye ettiği Graf von Faber Castell Ebony Wood kalemim, 14 yıldır benimle. Graf haricinde Lamy Safariler çok severim bence çok güzeller ayrıca yine Kaweco Art Sportlar dikkatimi çekiyor henüz edinmedim seçmek ve bulmak zor... Pelikan da M200 ve M800 gözüme çarpıyor. Farklı mürekkepler denedim , Diamine, Graf, Mont Blanc, lamy, Noodlers, Pelikan edelstein...

bu başlık gece gece mutlu etti. lamy olmazsa olmaz tabi. benim tavsiyem sürekli m uç almayın. mesela b uç olsun bir tane de. çok mürekkep yer ama imza vs için ideal geliyor bana. bir de yazısı kötü olanlar için b uç kurtarıcı olabiliyor. lamy seviyor olsam da yazımından en zevk aldığım kaweco sport. günlük kullanım için de kaweco öneriyorum. tüm dolmakalem severlere selamlar.

Yaşamım kalem, fırça vb. ile geçti ve devam ediyor ama bunlar babamdan yadigar Pelikan ve Sheaffer set yaklaşık 30 yıllıklar.
Pelikan efsane duruyor hocam gerçekten :)
bu başlık gece gece mutlu etti. lamy olmazsa olmaz tabi. benim tavsiyem sürekli m uç almayın. mesela b uç olsun bir tane de. çok mürekkep yer ama imza vs için ideal geliyor bana. bir de yazısı kötü olanlar için b uç kurtarıcı olabiliyor. lamy seviyor olsam da yazımından en zevk aldığım kaweco sport. günlük kullanım için de kaweco öneriyorum. tüm dolmakalem severlere selamlar.
Bundan sonra almak istediğim kalemlerde F ve B almayı da düşünüyorum zaten. Lamy renkleriyle cezbediyor insanı. Instagram üzerinden her çekilişe katılıyorum ama henüz denk getiremedim :D Şuan için liste Kaweco Student, Kaweco AL Sport ve sonrasında da kısmet olursa bir Pelikan :) Bahsettiğim kırtasiyenin sahibi Dubai'de kırtasiye ürünlerinin çok ucuz olduğunu söyledi. Ne kadar doğru bilmiyorum ama bir gün gidersem bakıcam mutlaka :)

Bu başlığı gördükten sonra çekmecemde uzun zamandır kullanmadığım lamy safarimi bir çıkarayım dedim. Mürekkebini falan yeniledim temizledim ama çalışmıyor :/ bugün nasıl temizleneceğini vesaire öğrenip bir bakıp yapacağım :) Uzun süre kullanılmayan kalemi temizleme hakkında bilginiz varsa seve seve duymak isterim.

Arama motorlarında aratıp bulabilirsiniz bazı çözümler, en son kullanımınız ne kadar oldu mürekkepli halde uzun süre kullanılmadan kaldıysa mürekkep donmuştur ve uzun süre ılık suda bekletebirsiniz ve sık sık su ile doldur boşalt yaparak çözülmesine yardımcı olabilirsiniz. Benim uyguladığım çözümler arasında 200-300 ml ılık su içine 2-3 damla gliserin koyarak aynı işlemi uygulamak da var. Bunların dışında kendiniz çözemez iseniz kıymetli kalemlerinizi Sirkeci de Murat Usta ya götürebilirsiniz , dolmakalem tamirinde benim bildiğim neslinin son temsilcisi kendisi.

Bu başlığı gördükten sonra çekmecemde uzun zamandır kullanmadığım lamy safarimi bir çıkarayım dedim. Mürekkebini falan yeniledim temizledim ama çalışmıyor :/ bugün nasıl temizleneceğini vesaire öğrenip bir bakıp yapacağım :) Uzun süre kullanılmayan kalemi temizleme hakkında bilginiz varsa seve seve duymak isterim.
Suda bekletin bir süre çözünür büyük ihtimalle tıkanma yapan mürekkep

Korana öncesi gezerken kendimi kaybettiğim ve gereksiz alışveriş yaptığım iki yer var biri kırtasiye diğeri nalburiye. Nalburiyeden aldığım şeyler kaybolmuyor ama kaybettiğim kalemin haddi hesabı yok düzenli olarak Kaweco klasik sport ve skyline kaybedicisiyim.

Çalakalem duymamıştım bakacağım mutlaka.

Ben 3-5 tane olsa yeter düşüncesindeyim şuan ama zehiri aldıktan sonra o sayı artabilir gibi geliyor :)

Geçtiğimiz günlerde H&S kırtasiyeye gitmiştim. Oldukça kaliteli ve güzel ürünler var. Fakat fiyat kıyaslaması yapınca bazı şeyleri Amazon Almanya aracılığıyla sipariş etmeyi düşünüyorum bundan sonra :)

Yurtdışı ve genel alışverişlerde genelde Cult Pens kullanmışımdır. Çeşitliliği oldukça fazla, neredeyse bulamayacağınız ürün yoktur. Hem dolma kalem hem de genel olarak kalem ve yancıları. Alışveriş yaptığım zamanlar bizdeki gümrüğe takılma fiyatı da yüksek olduğu için vergisiz alırdım şimdi artık takılmama şansı yok. Ama Cult Pens üzerinden fiyat bakarken de vergisiz fiyatı göz önüne alın çünkü onun üzerinden alışveriş yapılabiliyor.

Bende dolma kalem dünyasına yeni girenlerdenim bir kaç yıldır ilgi alanıma giriyor. Forumda başlığı görmek güzel oldu. Faber Castell her ne kadar dolma kalem severler tarafından sevilmese de ben Loom modelini severek kullanıyorum. Scrikss 419 ise çok şık görünen klasik tip bir dolma kalem fakat hissiyatı beni memnun etmiyor ayrıca kullanması çok zahmetli.

20210417_120541.jpg

Ben de iki senedir dolma kalemlerle ilgileniyorum. Genelde yazılarımı bilgisayardan yazsam da dolma kalemle yazmak, rastgele bir şeyler yazmak dahi çok rahatlatıyor.
Sahip olduğum kalemler; Kaweco Perkeo, Pelikan Twist, Jinhao x450, Moonman C1, Kaco Retro, Kaco Edge, Platinum Preppy ve birkaç tane daha çinli model.
En sevdiğim kalemim ise C1. Mükemmel bir tasarımı var.

Ben de dolma kalemleri cok seviyorum her ne kadar gunluk kullanimda genelde pilot g2 tercih etsemde ufak bir dolma kalem koleksiyonumda mevcut.

Ekli dosyalar

• IMG_5028.jpg
    IMG_5028.jpg
    89.6 KB · Görüntüleme: 127
Bazen kahveyi içmekten çok yapım süreci keyif veriyor bana. Benzer şekilde mürekkeple uğraşmanın keyfi de başka :)

Ekli dosyalar

• F23795A8-5319-4554-8110-EB7488121879.jpeg
    F23795A8-5319-4554-8110-EB7488121879.jpeg
    117.7 KB · Görüntüleme: 139
Geri