• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Dipsiz Portafiltreyle Sağa Sola Sıçrayıp Ekşi Oluyor

16g ve 18g kahve ile demledim, makineyle gelen basınçlı portafiltreyle bi sıkıntı yoktu ancak basınçsız portafiltreyle hep sağa sola sıçrıyor ve tadı da ekşi oluyor. neden olabilir? yaylı tamper kullanıyorum, öncesinde wdt ile dağıtıyorum.
Tchibo Lapressa makine.

Bu şekilde kullanmaya devam edecekseniz basınçlı sepetle devam etmeniz gerekir. Basınçlı sepet tam olarak bunun için var (hazır öğütülmüş kahve).

Basınçsız sepetle devam edecekseniz mutlaka espressoya uygun bir değirmen edinip her çekirdek için hassas kalınlık ayarı yapmanız gerekir.
kahvenin çok taze olmamasıyla etrafa sıçraması alakalı mı

kahvenin çok taze olmamasıyla etrafa sıçraması alakalı mı
Bununla bir ilgisi yok. Hazır öğütülmüş olarak aldığınız kahve problem olan. Aldığınız x kahve firmadaki hazır ayara göre öğütülüyor. Fakat her kahve için espresso ayarı değişir. Mesela benim kahvelerden birinde el değirmeni ile 29 klik kullanarak öğütüm yapmam doğru sonuç verirken, bir başka kahvede 34 klik oluyor. Bu nedenle satın almış olduğunuz ve hazır çekilmiş olan kahve taze de olsa bayatta olsa doğru sonuç almanıza engel olacaktır

Ben hiç basınçlı portafiltre kullanmadım. Öğütülmüş kahve de almıyorum. Kendim öğütüyorum anlık. Dipsiz portafiltreyi birkaç gündür kullanıyorum. En büyük korkum ortalığın batmasıydı. Puck screen ile onu çözdüm. Şu an tek korkum dipsiz olduğu için fincanı/bardağı altına hizalamak. Dün yeni açtığım sezy coffee kahvesiyle 20g 40.9 çıktı aldım 30 saniyede. Güzel tat aldım. Ekşilik neredeyse yok denecek kadar azdı. Daha çok mayhoşluk vardı. Herhalde 1 senedir uğraşıyorum ve en iyi kahve çıktımı aldım. O mayhoşluk da Kolombiya olmasında etkisi olabilir.

Size tavsiyem bir el değirmeni veya elektrikli değirmen alıp kendiniz öğütmeniz. Sıçramaları da önlemek için bir puck screen kullanmanız. Tabi ben uzman değilim. Benden daha bilgili arkadaşlar daha net yorumlar yapacaktır.

Elektrikli espresso öğütücüsü kullanmama rağmen arada oluyor. Basincsiz sepetin kalitesi ile de ilgili olabilir. Neouza dan aldığım sepet ve temudan rastgele aldığım sepet arasında bariz bir fark gördüm. Ben de delonghi var ama o kadar ugrasmama rağmen bu sorunu bir türlü çözemedim. Ozellikle sık kahve değiştiriyorsaniz. Doğru öğütümü bulup. Çok iyi wdt ile dağıtmaniz lazım. Kahve İslaninca ufak bir ön demleme gibi akışı durdurup tekrar başlatınca biraz daha az oluyor.

Geri