Lorenzen
Barista
@kahvetrip harika bir video ile incelemiş. çözünme ile alakalı (özellikle yeni başlayanlar için) harika bilgiler var. ürün ilginizi çekmiyorsa da izlemenizi tavsiye ederim.
@kahvetrip harika bir video ile incelemiş. çözünme ile alakalı (özellikle yeni başlayanlar için) harika bilgiler var. ürün ilginizi çekmiyorsa da izlemenizi tavsiye ederim.
Merhaba videonuzda 100$ olarak belirtmişsiniz ama sitesinde 200$ olarak görünüyor ürün. Acaba fiyatı mı değişti?Çok teşekkürler! Faydası olursa ne mutlu![]()
Merhaba, DiFluid'in web sitelerinde satış başlattıklarında erken benimseyenler için özel bir fiyatı vardı.Merhaba videonuzda 100$ olarak belirtmişsiniz ama sitesinde 200$ olarak görünüyor ürün. Acaba fiyatı mı değişti?
Ölçüm prosedürünüzde bir sorun olabilir mi? Numune sıcak olabilir, düzgün karıştırmamış olabilirsiniz vs gibi. 25 derecede en stabil sonucu veriyorlar. Ardı ardına ölçüm yaparak daha iyi sonuç alırsınızEkli dosyayı görüntüle 24215bir şeyleri yanlış yapıyorum galiba![]()
1:16.TDS çok düşük. Demleme oranınız kaç?
25 derece civarına kadar bekliyorum aslında ayrı bir kaba alıp. 5 kez ölçüm alıyorum telefondaki program ile. İşin ilginç yanı sürekli böyle çıkıyor bu 4 ya da 5. yaptığım ölçüm. Karıştırmayı ben de düşündüm bir sonraki seferde iyice karıştırıp deneyeceğim.Ölçüm prosedürünüzde bir sorun olabilir mi? Numune sıcak olabilir, düzgün karıştırmamış olabilirsiniz vs gibi. 25 derecede en stabil sonucu veriyorlar. Ardı ardına ölçüm yaparak daha iyi sonuç alırsınız
Eğer numune almadan önce karıştırmıyorsanız kesin karıştırın yoksa yanlış ölçecektir. Numune alırken de 2 soğutulmuş kaşık ile birbirlerine döküp soğutursanız çok hızlı soğuyacaktır1:16.
25 derece civarına kadar bekliyorum aslında ayrı bir kaba alıp. 5 kez ölçüm alıyorum telefondaki program ile. İşin ilginç yanı sürekli böyle çıkıyor bu 4 ya da 5. yaptığım ölçüm. Karıştırmayı ben de düşündüm bir sonraki seferde iyice karıştırıp deneyeceğim.
Eğer numune almadan önce karıştırmıyorsanız kesin karıştırın yoksa yanlış ölçecektir. Numune alırken de 2 soğutulmuş kaşık ile birbirlerine döküp soğutursanız çok hızlı soğuyacaktır
Refraktometrelerde sıkça yanlış numune alınabiliyor. Numuneyi homojenleştirmek ve sıcaklığı olabildiğince düşürmek gerekiyor. Ben de ilk 2 3 denememde şaşırtıcı sonuçlar almıştım, tadı oldukça dengeli olan bardağım under çıkıyordu sürekli. Daha sonrasında ölçümümü standarta uygulayınca bütün ölçümlerim düzeldi.Numune alımının yanlış olduğunu neden düşündünüz?
Refraktometrelerde sıkça yanlış numune alınabiliyor. Numuneyi homojenleştirmek ve sıcaklığı olabildiğince düşürmek gerekiyor. Ben de ilk 2 3 denememde şaşırtıcı sonuçlar almıştım, tadı oldukça dengeli olan bardağım under çıkıyordu sürekli. Daha sonrasında ölçümümü standarta uygulayınca bütün ölçümlerim düzeldi.
Tabii ki o da olabilir. Başka bir referans noktamız olmadığı için bu tarz ölçüm makineleri kafa karıştırıyor bazenAnladım, haklısınız.
Direkt kahve de çözünmemiş olabilir tabii bu arada.
dün underextract çıkan kahvem gerçekten ekşimsiydi. Ama bugünküne öyle demezdim, dengeliye daha yakındıTabii ki o da olabilir. Başka bir referans noktamız olmadığı için bu tarz ölçüm makineleri kafa karıştırıyor bazen@moretimeforcoffee tadı nasıl peki hocam kahvenin
Bugün sonuç nasıldı?dün underextract çıkan kahvem gerçekten ekşimsiydi. Ama bugünküne öyle demezdim, dengeliye daha yakındısıcaklığı arttırıp daha inceltmiştim kahveyi. böyle çıkmasına o yüzden şaşırdım.
karıştırıp ölçüm aldım ama maalesef yine underextract çıktı sonuç. tabii bir miktar iyileşme vardı ama 1.12 civarlarına ancak geldi TDS.Bugün sonuç nasıldı?![]()
Tad olarak yorumunuz nedir? Belirgin bir fark hissettiniz mi?