• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Df64’ten sonra upgrade önerisi

Fırat1

Yeni Üye
İsim
Fırat
Daha fazla  
İsim
Fırat
Arkadaşlar merhaba yaklaşık 2 yıldır df64 kullanıyorum. Çoğunlukla light roast espresso yapıyorum upgrade olarak ne önerirsiniz? Aldığım shotlar tutarlı olmuyor.

Tutarlı olmuyor derken neyi kastediyorsunuz, 4-5 yıldır sanırım, önsiparişten almıştım ve gayet memnunum cihazdan.

Genelde çok asidik oluyor kahveyi değiştirince ayarı tutturana kadar paketin yarısı boşa gidiyor. Puck prepe de çok dikkat ediyorum.

Bu değirmenden başka herhangi bir değirmende daha hızlı ayar tutturabileceğinizi zannetmiyorum. Öncelikle değirmen zaten single dose, yani kullanacağınız kadar kahve koyup hepsini öğütüp espresso yapabiliyorsunuz ve yaptığınız ayar değişikliği anında bir sonraki shota yansıyor. Eğer ki hopperlı bir değirmen alırsanız kalibrasyon için kullanmanız gereken kahve miktarı daha da artar. Bence workflow'unuzu bir gözden geçirin, bir yerlerde başka bir hata yapıyor olabilirsiniz.

Bir sorun var ama ben de anlamadım 😂 slow feeding yaparak öğütüyorum. gaggiuino modlu cihazım umikot wdt kalibreli tamper kullanıyorum. Kahveler kötü herhalde sanal baharattan almıştım son 7-8 paketi

Zaman zaman sanaldan alıp espresso yapıyorum ben de, standart kavrumlardan fena çıktılar almıyorum aslında. Gaggiuno mod'a ne kadar güvenilebilir onu bilmiyorum ama, gerçekten stabil sonuçlar veriyor mu? Onun haricinde portafiltrdenin de iyice ısınması mesela biraz fark yaratabiliyor, ya da değirmeni açıp kahveleri sonradan vermekle kahveleri verip değirmeni sonra çalıştırmak hatrı sayılır fark yaratabiliyor.

Tavsiyem şu olur, cihazı açtıktan sonra hazır olma ışığı yansa da bir süre daha bekleyip shot almak daha iyi olabilir.

Kaç saniyelerde alıyorsunuz shotları bilmiyorum ama yer yer 35 civarına çıkmak faydalı olabiliyor.

Bir başka öneri de konik dişli kullanan bir değirmen belki damak tadınıza daha çok uyabilir ancak yine de arada küçük farklar var.

20dk civarı bekliyorum ısınmasını portafiltre takılıyken. Siz çekirdekleri koyup mu açıyorsunuz df64ü?
Elimde mavo phantox pro var bir süre onu deneyeceğim artık.
Gaggiuino da olabilir sorun ya ikape kapo k2 pro da daha iyi sonuçlar alıyorum genelde.
Flair 58 falan bulursam ona geçeceğim artık yormaya başladı gaggiuino
.Zaman zaman sanaldan alıp espresso yapıyorum ben de, standart kavrumlardan fena çıktılar almıyorum aslında. Gaggiuno mod'a ne kadar güvenilebilir onu bilmiyorum ama, gerçekten stabil sonuçlar veriyor mu? Onun haricinde portafiltrdenin de iyice ısınması mesela biraz fark yaratabiliyor, ya da değirmeni açıp kahveleri sonradan vermekle kahveleri verip değirmeni sonra çalıştırmak hatrı sayılır fark yaratabiliyor.

Tavsiyem şu olur, cihazı açtıktan sonra hazır olma ışığı yansa da bir süre daha bekleyip shot almak daha iyi olabilir.

Kaç saniyelerde alıyorsunuz shotları bilmiyorum ama yer yer 35 civarına çıkmak faydalı olabiliyor.

Bir başka öneri de konik dişli kullanan bir değirmen belki damak tadınıza daha çok uyabilir ancak yine de arada küçük farklar var.

20dk civarı bekliyorum ısınmasını portafiltre takılıyken. Siz çekirdekleri koyup mu açıyorsunuz df64ü?
Elimde mavo phantox pro var bir süre onu deneyeceğim artık.
Gaggiuino da olabilir sorun ya ikape kapo k2 pro da daha iyi sonuçlar alıyorum genelde.
Flair 58 falan bulursam ona geçeceğim artık yormaya başladı gaggiuino
Değirmeni çalıştırıp kahveleri sonradan vermek değirmenin motor sağlığı için daha iyi olacağı için bu şekilde kullanıyorum hep, aynı zamanda bu şekilde daha homojen bir parçacık dağılımı da alabildiğimi düşünüyorum, o yüzden tavsiyem bu şekilde kullanılması olur.

DF64 yerine Burr'u sabit tutan bir Flat Burr ogutucuye gecip Aligment'da yaparsaniz cok daha iyi ve tutarli sonuclar alirsiniz.

DF64 Floating Burr Tasarim nedeniyle oldukca tutarsiz ve giris seviyesi Flat Burr bir degirmen, ust sinif olmasa da orta sinif bi degirmen ciddi fark yaratir.

DF64 yerine Burr'u sabit tutan bir Flat Burr ogutucuye gecip Aligment'da yaparsaniz cok daha iyi ve tutarli sonuclar alirsiniz.

DF64 Floating Burr Tasarim nedeniyle oldukca tutarsiz ve giris seviyesi Flat Burr bir degirmen, ust sinif olmasa da orta sinif bi degirmen ciddi fark yaratir.
Önerdiğiniz bir şey var mı? Df64 e ssp hu burr bulursam onu takmayı düşünüyordum

SSP Burr da taksaniz bi ise yaramaz, DF64 un ust Burr tasiyicisi oynak ve Wave Spring bi yay ile mesafe korumaya calistigindan yuk altinda stabil kalamaz ve SSP de taksaniz oynama nedeniyle hedef aralikta parcacik boyutuna sahip bir ogutum alamazsiniz ve ogutumun her seferinde boyut dagilimi da farkli olacagindan shot"lar arasinda tutarlilik yakalamak cok zordur, bi shot 25sn cikarken ayarla hic oynamadan diger shot 32sn cikabilir. Bunu DF64 ve DF83 dahil 3-4 farkli ogutucu de denedik ve maalesef tutarli sonuclar alinamiyordu. Yayi sertlestirmek, cift yay takmak, ara sira yayi cikartip gererek geri takmak biraz fayda getiriyor sapmalar 2-3sn lere dusebiliyor ama kisa surede tekrar ayni hale geliyor ve yay zamanla yiprakdikca iyice tutarsizlasiyor, yayi degistirmek gerekiyor.

Son düzenleme:
Yapisal olarak Sabit olan Burr'u yuk altinda stabil tutabilecek yapida ve yay ile mesafe korunuyor olsa dahi yaprak yay degil 3-4 sert normal yayla bunu yapan ve parca uretim toleransi yuksek hassasiyetle uretilmis parcalar birbiri icine cok dusuk bosluklarla oturan ve oturma mesafesi uzun olursa Burr parallelligini yuk altina da korur. Tabii daha iyisi yay olmayan mekanizmaya sahip Burr tasiyicisi sabit olan bir ogutuci hele de Alignment duzgunse ya da yapilirsa sonuclari cok daha iyi olacaktir.

Merhaba. Mazzer philos önerebilirim gayet tutarlı tank gibi. Pavoni ile kullanıyorum. Biraz öğütücü ile vakit geçirmeyle alakalı, ilk aldığımda sarfiyat çok olmuştu çözene kadar. Ama şu an o kadar sürmüyor.

Philos iyidir ama o parayı etmez kesinlikle, neredeyse yari fiyatina Ceado E6C alın, çıktı kalitesinde kesinlikle Philos'u aratmaz.

Geri