• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Denenmemiş Kavurucular

Fiyatları kiloluk sandım fakat 250 gr içinmiş. Küba S.Lavado 250 gr 700 küsür TL... Bu fiyatlara Fidel Castro mezarında ters dönmüştür.
Kahve satıcısı arkadaşlar sanırım hedef kitlelerini fazla saf ya da Celal Şengör gibi paradan tamamen bihaber zannediyor.
Bırakın ters dönmeyi, Fidel Castro mezarından kalkıp gelip o kahveyi kavursa 724 tl yine etmez. Aynı kahveyi sezy 380 tl ye satıyor, yeni kavurucu deneyeceğiz diye parayı havaya saçmanın da bir anlamı yok. Diğer kahvelere de baktım , fiyatları 2 ye bölünce makul seviyelere geliyor.

Hakkında çok uzun şeyler yazılmayı hakeden bir liste. Bazıları hemen kaç, bazıları direkt al, bazıları yoklukta gider şeklinde. En kötüden en iyiye her şey var listede
Hound, Coffee Project, 3Cores, Pacas, Paper, Walker's, Caffé Di Toeé, Kronotrop, RoR, Greenwich, Fabriek, Crow, Doz, Manguu, '78, Process of Project, Fua, Must, Mayard, Perk Up, Dunno, Puduhepa, Buegros, Octagon, Kimma, Molecule, Petra, Probador Colectiva, Deal, Coffee.dat, Troika, Just, Good, Twentysix, Gramaj, Khaldi, Fuga, Coach, Kernel, Montag, Kilin, Whiff, Ultra, Miles, Kahve Akademisi, Soft, Bakku.

İlk güncellemeyi yaptığımda 32 tane kalmıştı. Deniyorum, deniyorum... Farkımı ortaya koydum ve 32'yi 47'ye eksilttim.😅

Old school roastery la divisa denedim oldukça başarılıydı. Daha önce la divisayı lottan denemiştim beceriksiz bir öğütümle bile harika bir sonuç vermişti. Şimdi doz roastery’den deneyeceğim. Coffeemama’da colombia armenia quıendio da alışı iyiydi. Fermente kahveler seviyorsanız çok keyif alabilirsiniz 😇

Listenizden baristocrat ve fua denedim, baristocrat benim asla unutmayacağım bi kavurucu uzun zamandır alim yapmadım seckilwrine dahi bakmadım.
Fua takdir ederek takip ettiğim hanımefendinin kahvesini deneyimledim . Cok begendim receteye dahai ihtiyacım. olmadan 2 demelemede ideal reçeteyi bulduğum çok da keyif aldığım denemesi gereken bir kavurucu .
Kendi şahsıma değil ama denediğim kavuruculardan gordion nun denenmesini tavsiye ederim çok güzel kahveleri var .
bu firmaların ismini uzun süredir böyle yan yana görmemiştim. petra, montag, paper, kimma, probador, boxx, baristocrat, coffee manifesto, coffee department, coffeenutz, kahve fabrikası, coffee sapiens, overdose (yeni ismiyle perk up)... bu firmalar neredeyse 9-10 sene öncesinin vazgeçilmeziydi benim için. bazılarının seneler önceki kahve ambalajları duruyor elimde. kungpow eski ambalaj tasarımı hala favorim (fotoğraf 2020'den)

DSCF2847 (2).jpg

o zamanlar bu kadar firma çeşitliliği yoktu tabii, sanıyorum 1 senede hepsinden alışveriş yapmış olabilirdiniz. şimdi artık yetişemiyorum ben de firmalara, çok fazla seçenek var. karşıma sık çıkmasına rağmen henüz denemediğim, bu sene için hedefim olanlar: fam, kernel, khaldi, rumo, cho, tone, a4, ultra, perk up, octagon, kafein kültür, kava, tin, parsa, lot

Son düzenleme:
Hound, Coffee Project, 3Cores, Kronotrop, RoR, Daphne, Der Röster, Coffee Code, Mio, Paper, Fabriek, Muggle's, Crow, Doz, Manguu, '78, Hey Joe, Petrus, Molecule, Petra, Coffee.dat, Troika, Just, Gramaj, Khaldi, Fuga, Cup of Joy, Posa, Cho, Blum, Coach, Kilin, Whiff, Story, Ultra, Miles, Logra, Salt, Paper, Hann, Soft, Fluxus, Bakku, Brew Gorillas, Kruen, Con Tu, Pangea, Whole Bean.

Azalsın istersin ama her zaman yenisi açılır.

Son düzenleme:
Lagetom deneyen oldu mu hiç? Forumda başlığını da göremediğim için merak ettim.
Evime yakın olduğu zamanlarda çok kez alışveriş yaptım. Güzel çekirdekleri var. F/P da biraz geride ama notaları güzel sadece santa monica sında hafif fazla kavrulma tadı almıştım kendi reçeteleri ile sonrasında tekrar denemedim bu durumu düzeltmişlerdir. Anlık çantamda MonteBlanco su bulunmakta

Bugün denedim vasat. Kavrulmuş kahve çekirdekleri ağzı açık kapta kasanın yanında yerde duruyor tam da giriş kapısının karşısında tüm rüzgar ve toz aromalı olur. Tatlısı bayat. İlk defa bir nitelikli diye adlandırılan yerde demleme kahveyi içemedim. Sanki çöp suyu içiyormuşçasına iki yudum sonra bıraktım. Benim dışımda yanımdaki 3 kişide aynı düşüncedeydi maalesef. Keşke iyi bir kahveci olabilseydi. Otomat kahvesini bile içip bitirebiliyorken güzel düşündüğüm çekirdeğe yazık etmişler. Barista 2 haftadır çalışıyormuş ve 4-5 çekirdek hakkında ne bilgisi vardı ne de tadım yapmış.

Ekli dosyalar

• IMG_1666.jpeg
    IMG_1666.jpeg
    209 KB · Görüntüleme: 67
  • IMG_1665.jpeg
    IMG_1665.jpeg
    256 KB · Görüntüleme: 67
Lagetomu Monteblanco Geisha ve la loma wush wush uyla tanıdım ve fiyatıyla lezzeti iyi performansta olunca indirim yaptığında tekrar sipariş verdim. Kötü yorumlara şaşırdım. Bana neyseki güzel deneyim olacak çekirdekleri denk gelmiş. Sonrasında pina Cola'da ve Etiyopya da denemiştim. Onlarda da sıkıntı yoktu.

Lagetomu Monteblanco Geisha ve la loma wush wush uyla tanıdım ve fiyatıyla lezzeti iyi performansta olunca indirim yaptığında tekrar sipariş verdim. Kötü yorumlara şaşırdım. Bana neyseki güzel deneyim olacak çekirdekleri denk gelmiş. Sonrasında pina Cola'da ve Etiyopya da denemiştim. Onlarda da sıkıntı yoktu.
O zaman dükkanda kavanozdaki ya beklemiş bir çekirdekti ya da demlemede sorun vardı.
Bayat tatlı ve kavrulmuş çekirdeklerin ortada durması bu durumu değiştirmiyor tabii

Geri