• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Demleme iyimi kötümü nasıl anlaşılır

Kuantumkahve

Barista
İsim
Çınar
Daha fazla  
İsim
Çınar
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Gaziantep
Ben bu olayı anlayamıyorum kendim içince kahve çok güzel geliyor ama başka kahveyi bilenlere içirince bu kahve yanmış diyorlar ben ev demleyicisiyim kendi kahvelerimi kendim tadıp yorumlamam lazım ben demlememde olumsuz giden bir etken olup olmadığını,çıktıda ne sorunlar olduğunu tam olarak nasıl anlayacağım belirli şeyler varmı bunun icin sayılabilecek birkaç madde
Not:evet en iyi kahve senin en beğendiğin kahvedir ama benim ileride yarışma hedeflerim vs olduğu için doğru yapmak istiyorum yoksa bir kahve over extractionken ben beğenebilirim ama yarışmada bu olumsuz bir etken

Hayatım boyunca içtiğim en yumuşak en vanilyamsi kahveye evdekiler acı olmus dedi. O gün bugündür kendi aldığım tadlara bakıyorum :D

İş ve arkadaş ortaminda kahve gurmesiyle tanışmak nasip olmadi.

Yarisma içinde yorum yapamicam :(

Hayatım boyunca içtiğim en yumuşak en vanilyamsi kahveye evdekiler acı olmus dedi. O gün bugündür kendi aldığım tadlara bakıyorum :D

İş ve arkadaş ortaminda kahve gurmesiyle tanışmak nasip olmadi.

Yarisma içinde yorum yapamicam :(
Bu olay cidden can sıkıcı belki zehiri alırlar diye 90+ demleyip veriyorum sert olmuş cart curt sonra hop ellerinden alıp kendim içiyorum.

Bu olay cidden can sıkıcı belki zehiri alırlar diye 90+ demleyip veriyorum sert olmuş cart curt sonra hop ellerinden alıp kendim içiyorum.
aile zaten direk sıkıntı anneme tattırıyorum bune be diyip bir yıl önce öğütülmüş türk kahvesi içiyor😀
tattırdığım kişiler genelde 5-10 yıl bsrista tecrübesi olanlar ama hepsi illaki bir kötü yorum yapıyor anlamıyorum gerçekten bir ara qgrader birisine kendi kahvesini demlediğimdede çok beğendiğini söyledi bilmiyorum artık dediğiniz gibi kendime göre devam edicem daha cok

aile zaten direk sıkıntı anneme tattırıyorum bune be diyip bir yıl önce öğütülmüş türk kahvesi içiyor😀
tattırdığım kişiler genelde 5-10 yıl bsrista tecrübesi olanlar ama hepsi illaki bir kötü yorum yapıyor anlamıyorum gerçekten bir ara qgrader birisine kendi kahvesini demlediğimdede çok beğendiğini söyledi bilmiyorum artık dediğiniz gibi kendime göre devam edicem daha cok
Tek destekçim ailemde kardeşim liseye yeni başladı oldukça küçük ama abi tadabilir miyim diye diye damağı gelişti ,başlarda sallıyordu iyi kötü olmuş diye 6 ay sonunda artık o da anlıyor iyi mi kötü mü olmuş direk bana bakıp abiii bu oldu diyor 😁

Damak zamanla gelişiyor. Bu süreç içerisinde iyi kahve demlediğine inandığın yerlerde koku ve tada dikkat ederek sıcak, ılık ve soğuk durumda içerek farkları anlamaya çalışabilirsin. Yediğin yer şeyin tadını ve asiditesini aklına not etmeye çalış.

İyi demlenmiş bir kahvede (kendi tadım notlarından bağımsız olarak) tatlılık, asidite ve aroma vardır; kuruluk, ekşilik, bitterlik yoktur. Farklı marka sularla da deneme yaparak tüm parametreler aynıyken sadece suyun oluşturduğu değişikliği de denemekte fayda var. Demlemeye göre tatlılık veya asidite ön plana çıkarılabilir, aynı kahve farklı demleme yöntemleri ve suyla başka bir şeye dönüşebilir.

Kahve Pusulası kahveyi demledikten sonra doğru yöne gitmende yardımcı olabilir. Ama öncelikle damak geliştirmek lazım, o da zamanla ve egzersizle oluyor.

İçtiğin kahvedeki lezzetle bağlantı kurabilmek için saraydaki mücevher dizisindeki jang geum gibi kahvenin verebileceği tatları deneyimlemek gerekir yoksa yine kahvenin lezzetini deneyimliyebiliyorsun ama ne olduğunu bilmiyorsun. Demlerken kahvenin tadını yarışmanın objektif kriterlerine göre yapabiliyorsan ve bunu kendin anlayabiliyorsan bence sorun yok. Ben de çok anlamıyorum sadece aklımdan geçenleri söyledim bu arada.

Geri