• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Delter Coffee Press hakkında her şey. ( Yardımcı Excel eklendi )

bende de bu şekilde ama sadece hareket ettirdiğimde. bardak üzerindeyken pistonu yukarı çektiğimde pistona baskı uygulamazsam akmıyor ama piston yukarı çekilmiş pozisyondayken hareket ettirirsem akış başlıyor. delterpress sabitken denediniz mi yoksa hep hareket halindeyken mi denediniz?
Teşekkürler hocam. Denedim ama bende bir sonuç vermedi : /
Çemberde ne kadar fazla su olursa o kadar fazla akıtıyor.

Belki @batugen ve @raistlin in bir tavsiyesi olur.

Bu akşam 400 ml ile bir deneme yapacağım. Commandante normal ve blooming ve döküş reçetesi tavsiye edermisiniz. Kahve kronotrop la Rivera

Bu akşam 400 ml ile bir deneme yapacağım. Commandante normal ve blooming ve döküş reçetesi tavsiye edermisiniz. Kahve kronotrop la Rivera
Ben genelde 16 klik tercih ediyorum. 400 ml'lik bir demleme için 100 ml'lik 4 parçalı press yapabilirsiniz.

Delter Press' le ilgili forumdaki tüm yazılanları ve inceleme videolarını izledikten sonra dayanamayıp az önce clean cup' dan sipariş verdim.

Alma nedenim, henüz daha işin çok başında olduğumdan ve V60 ile stabil sonuçlar çıkaramadığımdan DP ile daha iyi sonuçlar elde edebileceğimi düşünmem. Okuduğum kadarıyla, V60 benzeri kahveler çıkıyor.

Bu şekilde DP ile referans bir tat yakalayıp sonrasında V60 ile onu yakalamaya çalışarak belki kendimi geliştirebilirim diye düşündüm.

Bugün çok güzel bir zamanlamayla tam da kahvaltımı yaparken Delter Press' im geldi :cool:

Kahvaltı sonrası hemen bu başlığı tekrar bir gözden geçirip Nisa Bey' in videoda anlattığı tarifi uygulamaya geçtim. Null Worka çekirdeğimin son 15 gr' ını öğüttüm. Elimde şu an Hario değirmen olduğundan kafama göre bir ayarda yaptım öğütümü.

Ve sonra dikkatsizliğim sonucu ilk hatamı yaparak öğütülmüş kahveyi ana gövde yerine kapağa yerleştirdim. Dolayısıyla kapak da düzgün kapanmadı ve press yaparken yanlardan taştı ve ilk denemem rezil oldu :)

Neyse ki henüz açmadığım ve kavrum tarihinin üzerinden 10 gün geçmiş olan bir Worka paketim daha vardı. Aynı şekilde 15 gr öğütüp bu sefer kahveyi doğru bölmeye koyarak tekrar yaptım.

15 gr kahve için 230 gr su ekledim. İlk 30 sn. içinde 50 gr ve 1. dk. dan itibaren kalan suyu 1:30 da bitecek şekilde presslemeye çalıştım ama ilk denemem olduğundan tam ayarlayamadım ve 2 dakika civarında bitti.

Yine de sonuca bayıldım. Bu başlık altında hem okuduğum, hem de inceleme videolarında bahsedilen o meyve tatları bariz şekilde geliyor. Tam istediğim gibi. Sevdim bu işi :)

Yalnız şöyle bir sorunum var. Sorun mu gerçi onu da bilmiyorum. Blooming için presslediğim ilk 50 gr suyun aşağı döküldüğünü görmüyorum. 1-2 damla belki dökülmüştür. 30 sn. bekleyip tekrar presslemeye başlayınca dökülmeye başladı.

Delter Press' le ilgili forumdaki tüm yazılanları ve inceleme videolarını izledikten sonra dayanamayıp az önce clean cup' dan sipariş verdim.

Alma nedenim, henüz daha işin çok başında olduğumdan ve V60 ile stabil sonuçlar çıkaramadığımdan DP ile daha iyi sonuçlar elde edebileceğimi düşünmem. Okuduğum kadarıyla, V60 benzeri kahveler çıkıyor.

Bu şekilde DP ile referans bir tat yakalayıp sonrasında V60 ile onu yakalamaya çalışarak belki kendimi geliştirebilirim diye düşündüm.

Bende yaklaşık 1 aydır kullanıyorum Delter. Çok hassas bir alet değil ve kolaylıkla ortalama üzeri sonuçlar alıyorum bende. V60'a göre aroma vs. bakımından bir miktar zayıf tabi ama yaptığım kahvenin kötü çıkmayacağından daha emin oluyorum en azından :) Ayrıca taşınılabilirlik açısından çok harika, iş seyahatimde valize atıp gidiyorum rahatlıkla :)

Yalnız şöyle bir sorunum var. Sorun mu gerçi onu da bilmiyorum. Blooming için presslediğim ilk 50 gr suyun aşağı döküldüğünü görmüyorum. 1-2 damla belki dökülmüştür. 30 sn. bekleyip tekrar presslemeye başlayınca dökülmeye başladı.

Diğer arkadaşların dediği gibi 1 gr kahve yaklaşık 2 ml su tuttuğu için çok az damlama görmeniz normal bence hocam.

Ayrıca taşınılabilirlik açısından çok harika, iş seyahatimde valize atıp gidiyorum rahatlıkla
Delter almamın sebeplerinden biri de taşınabilirliğiydi. Dediğiniz gibi seyahatlerde çok rahatlıkla taşınabilecek bir ekipmanmış.

Diğer arkadaşların dediği gibi 1 gr kahve yaklaşık 2 ml su tuttuğu için çok az damlama görmeniz normal bence hocam.
Çok teşekkürler.

merhaba, işyerinde kahve demlerken aeropress kullanıyorum. Aeropress kahvesini seviyorum ama bazı zamanlar evde yaptıgım v60 tarzı daha temiz fincanlar istiyorum. bu yuzden delter press de alıyım diye düşündüm. Ama gerek james hoffman videosu gerek forumdaki dp hakkında problemler-malzeme kalitesi-ergonomik problemler beni düşündürdü. 1 yıla yakındır kullanıp herhangi bir problem yaşayan var mı delter'da?

merhabalar, delter press ile immersion switch dripper arasında kaldım hangisini tavsiye edersiniz? v60 demleme yapıyorum ama stabil fincanlar elde edememekten sıkıldım fazla düşünmeden pratik olarak tatlı, temiz fincanlar içmek istiyorum. Delter pressin taşınabildiği de düşünüldüğünde benim açımdan mantıklı duruyor ancak plastik olması kafamı karıştırdı malum sağlık açısından pek önerilmiyor, kullanılan plastiğin kalitesi hakkında fikri olan var mı bi yorum alabilir miyim.

Delter press ile ilk deneyimim kötüydü, çünkü hazneyi iyi sıkmamıştım, o yüzden kahve dışarı taştı. Ama onun dışında 2. ve sonrasında hep güzel fincanlar aldım. Yani çok acemi biri bile kullanabilir benim gibi. Tabi daha sonra tavsiyelerle gelirşir. Ben de bu konuya o yüzden girdim. Daha da güzel fincanlar almak için.

Sevgili forumdaşlar böyle elinde güzel bir Delter press reçetesi olan ve bunu paylaşmak isteyen olursa çok sevinirim. Çok tatmin edici sonuçlar alamıyorum kendi başıma. Yardımcı olur musunuz :D ?

Sevgili forumdaşlar böyle elinde güzel bir Delter press reçetesi olan ve bunu paylaşmak isteyen olursa çok sevinirim. Çok tatmin edici sonuçlar alamıyorum kendi başıma. Yardımcı olur musunuz :D ?

Sevgili @pacamara'nın paylaştığı tarifi deneyebilirsiniz 😊

merhabalar, delter press ile immersion switch dripper arasında kaldım hangisini tavsiye edersiniz? v60 demleme yapıyorum ama stabil fincanlar elde edememekten sıkıldım fazla düşünmeden pratik olarak tatlı, temiz fincanlar içmek istiyorum. Delter pressin taşınabildiği de düşünüldüğünde benim açımdan mantıklı duruyor ancak plastik olması kafamı karıştırdı malum sağlık açısından pek önerilmiyor, kullanılan plastiğin kalitesi hakkında fikri olan var mı bi yorum alabilir miyim.

Merhaba,

Söylediklerinizden Delter'ın sizin için daha uygun olduğu izlenimini edindim. Delter basit ve tekrarlanabilirliği yüksek bir alet. Temiz (biraz düşük gövdeli) kahve içmek için birebir.

Sevgili @pacamara'nın paylaştığı tarifi deneyebilirsiniz 😊

Merhaba, Delter daha önce kullanmadım. Videodaki tarifte ilk 50 gr ı bastıktan sonra 30 sn beklemenin amacı nedir? Kahve-su beraber değil sonuçta hemen devam edilebilir.

İkinci soru, plunger yukarı çekilip tüm su aşağı geçirildiğinde henüz basmıyorken kahve-su kesinlikle etkileşim halinde değil, doğru mudur? Sıfır immersion yani. Sadece basarken etkileşimde.

Merhaba, Delter daha önce kullanmadım. Videodaki tarifte ilk 50 gr ı bastıktan sonra 30 sn beklemenin amacı nedir? Kahve-su beraber değil sonuçta hemen devam edilebilir.

İkinci soru, plunger yukarı çekilip tüm su aşağı geçirildiğinde henüz basmıyorken kahve-su kesinlikle etkileşim halinde değil, doğru mudur? Sıfır immersion yani. Sadece basarken etkileşimde.
1. Blooming
2. Doğrudur. Sıfır immersion.

@Lorenzen 50gr suyu yavaşça bastık ve 20 25 gr kahve servera aktı. Şimdi kahve partiküllerinin yanında sadece kendi ağırlığı kadar falan su var. O suyla blooming olsun diye bekliyoruz sanırım doğru mu ?

@Lorenzen 50gr suyu yavaşça bastık ve 20 25 gr kahve servera aktı. Şimdi kahve partiküllerinin yanında sadece kendi ağırlığı kadar falan su var. O suyla blooming olsun diye bekliyoruz sanırım doğru mu ?
Maalesef tam anlayamadım.
Blooming kahvenin ön demleme işlemi aslında. Esas amaç kahvenin tamamen ıslanması ve içindeki gazlar dışarı atması. Demleme yönteminden bağımsız tüm bloomingler (ön demleme) bu amaçla yapılıyor.

Geri