• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

delonghi 3121 zehir gibi acı espresso sorunu

En büyük problemi taze kahve alarak çözmüzşünüz. Zamanla tekniğiniz gelişecektir. Kahve pusulasını kullanmayı unutmayın. Ekşilik içinde biraz daha ince öğütebilirsiniz.
Değirmeni modlayıp deneyeceğim daha ince öğütmeyi bende kalın öğüttüğünü düşünüyorum el değirmenine geçeceğim yakın zamanda

Dün toplu alımda aldığım brezilya serra negra çekirdeğini denedim bariz ekşi tadı geldi fincandan bugün de etiyopya halu beriti kahvesini denedim serra negradan daha güzeldi ama biraz ekşiydi o da

Kahveler çok güzel hiç acılık yok özellikle halu beritinin kokusunu çok beğendim french presste de demledim french press demlememde şeftali tadını alabildim az biraz ekşiydi yine
Kullandığım su arıtılmış çeşme suyu
Arıtılmış Çeşme Suyu Çok düşükse PPM Yeterli çözünmeyi sağlamıyor olabilir hatta sağlamıyordur ona eminim daha ince çekebilirsiniz akış hızlıysa. Veya Erikli gibi hazır sularla deneyebilirsiniz birde. Hatta onun bile PPM i düşük kalır soda eklemesi yaparak azar azar eklediğiniz miktarları not alarak deneme yapabilirsiniz.

Arıtılmış Çeşme Suyu Çok düşükse PPM Yeterli çözünmeyi sağlamıyor olabilir hatta sağlamıyordur ona eminim daha ince çekebilirsiniz akış hızlıysa. Veya Erikli gibi hazır sularla deneyebilirsiniz birde. Hatta onun bile PPM i düşük kalır Maden Suyu eklemesi yaparak azar azar eklediğiniz miktarları not alarak deneme yapabilirsiniz.
Deneyeceğim dediğinizi teşekkür ederim

Moderatörün son düzenlenenleri:
Deneyeceğim dediğinizi teşekkür ederim
200 Gram suya 10-15 Gram maden suyu ekleyerek deneyebilirsiniz ekşilik gider acılık gelirse yerine bilin ki çoktur oranı azaltmak gereklidir.

Ama ekşilik azaldıysa ve hala çok ufak bir miktar varsa ve acılık yoksa aromalar daha iyi ön plana çıktıysa çok çok az daha ekleme yapılabilir belkide tam denk gelir bu oran :) Tds ölçeriniz varsa 110-130 Ppm i hedefleyebilirsiniz.

Geri