• Eylül Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Eylül ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Spada Coffee olarak seçildi. Bu konudan Ağustos ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

delonghi 3121 zehir gibi acı espresso sorunu

Umut12345

Yeni Üye
İsim
Umut
Daha fazla  
İsim
Umut
merhaba arkadaşlar delonghi ecp31.21 makine ve kg79 öğütücü ile aranıza katıldım makineyi aldığımdan beri 3 farklı çeşit kahve kullandım en son lavazza crema e aroma çekirdeğini aldım sonuç yine hüsran öğütüm derecesi gram vb ayarlarını değiştirip denedim hepsinde de acı espresso alıyorum neyi yanlış yapıyorum anlamadım yardımcı olabilirseniz sevinirim double sepette 12 13 14 15 gr denedim en ince ve 2 klik fazlası ayarlarda

Bu videoda aldığım bir shotu çektim
 

Ekli dosyalar

  • 20200810_002102.jpg
    20200810_002102.jpg
    147.9 KB · Görüntüleme: 43
  • 20200810_001230.jpg
    20200810_001230.jpg
    101.5 KB · Görüntüleme: 44
  • 20200810_002356.jpg
    20200810_002356.jpg
    133.1 KB · Görüntüleme: 47
  • 20200810_002014.jpg
    20200810_002014.jpg
    112.1 KB · Görüntüleme: 48
  • 20200810_002238.jpg
    20200810_002238.jpg
    103.7 KB · Görüntüleme: 44
Merhaba
Tamperiniz plastikse nekadar yaparsanız yapın olmuyor . Kendimden biliyorum 😊
 
Taze kavrulmuş kahve kullanın lütfen
 
Taze Kavrulmuş Kahve kullanın Lavazza vb Hazır Çekirdek üreticilerin çekirdekleri genelde kötü kavrulmuş ve kömürden hallice oluyor. Diğer büyük bir Sorunda KG79 Çok fazla Toz üretiyor ve Espresso Çekimi için uygun değil Acılığın 2.Sebebininde o olduğunu düşünüyorum.
 
Taze Kavrulmuş Kahve kullanın Lavazza vb Hazır Çekirdek üreticilerin çekirdekleri genelde kötü kavrulmuş ve kömürden hallice oluyor. Diğer büyük bir Sorunda KG79 Çok fazla Toz üretiyor ve Espresso Çekimi için uygun değil Acılığın 2.Sebebininde o olduğunu düşünüyorum.
Basınçlı sepet için uygun olacağını düşündüm forumdan ikinci el aldım kg79u toplu alımdan kahve edinip tekrar deneyeceğim öneriniz üzerine
 
Son düzenleme:
Size naçizane bir öneri, kg79 hem espresso için yetersiz (sadece basınçlı sepet meselesi değil homojen öğütüm sıkıntısı var) ve çok toz üretiyor, tozu biraz engellemek için çekirdekleri koymadan önce üstüne 1-2 damla su damlatıp bir karıştırın veya küçük spreyli bir şişeniz varsa içine su doldurup çekirdeklere 1-2 pompa sıkın sonra şöyle bir karıştırıp hafif nemlenmesini sağlayın, toz üretimi azalacaktır acılıkta azalacaktır, uzun zaman lavazza içmiş biri olarak, bu çekirdekler zaten aroma vermez, güzel krema verir ancak tadı son derece acıdır daha kaliteli ve taze çekirdek kullanın yaklaşık aynı parasal maliyeti olacaktır zaten.
 
Size naçizane bir öneri, kg79 hem espresso için yetersiz (sadece basınçlı sepet meselesi değil homojen öğütüm sıkıntısı var) ve çok toz üretiyor, tozu biraz engellemek için çekirdekleri koymadan önce üstüne 1-2 damla su damlatıp bir karıştırın veya küçük spreyli bir şişeniz varsa içine su doldurup çekirdeklere 1-2 pompa sıkın sonra şöyle bir karıştırıp hafif nemlenmesini sağlayın, toz üretimi azalacaktır acılıkta azalacaktır, uzun zaman lavazza içmiş biri olarak, bu çekirdekler zaten aroma vermez, güzel krema verir ancak tadı son derece acıdır daha kaliteli ve taze çekirdek kullanın yaklaşık aynı parasal maliyeti olacaktır zaten.
Önerinizi deneyeceğim teşekkürler peki kahvenin son yudumunda çok daha acı olması normal mi
 
Evet en alt bölümün en acı kısım olması normal bu yüzden kişisel olarak (ki öneren de önermeyen de var) kahvemi içmeden önce bir kaşıkla hafifçe bir iki tur karıştırırım, filtre kahvede de örneğin karaftan almadan önce bir elimle döndürür karışmasını sağlarım bunu deneyebilirsiniz, ancak muhakkak düzgün bir.çekirdek alın çok farkedecek.
 
Evet en alt bölümün en acı kısım olması normal bu yüzden kişisel olarak (ki öneren de önermeyen de var) kahvemi içmeden önce bir kaşıkla hafifçe bir iki tur karıştırırım, filtre kahvede de örneğin karaftan almadan önce bir elimle döndürür karışmasını sağlarım bunu deneyebilirsiniz, ancak muhakkak düzgün bir.çekirdek alın çok farkedecek.
Teşekkür ederim düzgün çekirdek alıp sonucu buraya yazacağım
 
Size naçizane bir öneri, kg79 hem espresso için yetersiz (sadece basınçlı sepet meselesi değil homojen öğütüm sıkıntısı var) ve çok toz üretiyor, tozu biraz engellemek için çekirdekleri koymadan önce üstüne 1-2 damla su damlatıp bir karıştırın veya küçük spreyli bir şişeniz varsa içine su doldurup çekirdeklere 1-2 pompa sıkın sonra şöyle bir karıştırıp hafif nemlenmesini sağlayın, toz üretimi azalacaktır acılıkta azalacaktır, uzun zaman lavazza içmiş biri olarak, bu çekirdekler zaten aroma vermez, güzel krema verir ancak tadı son derece acıdır daha kaliteli ve taze çekirdek kullanın yaklaşık aynı parasal maliyeti olacaktır zaten.
Dediğiniz ıslatma yöntemini denedim şimdi spreyle acılık azaldı teşekkür ederim taze çekirdek ve tamper alınca umarım güzel espressolar içebilirim
 
Sevindim bu arada bu makineyle ne kadar devam edeceksiniz bilmiyorum, eğer bu donanımları kullanacaksanız tamper yatırımı yapmayın zira basınçlı sepet sıkı tamp istemez tam tersine zorlanır, oldu alacaksanız 3d yazıcı ile yapmayın yüzeyi düz olmayacaktır metal tamper daha doğru olacaktır.
Değirmenle ilgili de bir önerim olacak size, bu tip değirmenlerin retention denen yani ağızda bir kısım kahve kalması problemi vardır, ilk çektiğinizde ağızda kalan eski kahvede (kimi zaman 3 Gr. neredeyse) dışarı atılır ve merhaba acılık yine, kaç Gr kahve koyduysanız yaklaşık o kadar almaya dikkat edin, kimi bu durumdan kurtulmak için öncesinde 3 4 gr. kahve öğütür (bence yazık) ya da biraz sağdan soldan ağza yakın vurursanız ağızda kalan kahvenin çoğu dökülür. Ben 18 Gr kahve koyuyorsam en az 17.5 alacak kadar kenarlarına vururum değirmenin, kahveyi koymadan öncede bir boş çalıştırıp biraz vururum ki önceki çekimden çok birşey kalmasın geriye.
 
Sevindim bu arada bu makineyle ne kadar devam edeceksiniz bilmiyorum, eğer bu donanımları kullanacaksanız tamper yatırımı yapmayın zira basınçlı sepet sıkı tamp istemez tam tersine zorlanır, oldu alacaksanız 3d yazıcı ile yapmayın yüzeyi düz olmayacaktır metal tamper daha doğru olacaktır.
Değirmenle ilgili de bir önerim olacak size, bu tip değirmenlerin retention denen yani ağızda bir kısım kahve kalması problemi vardır, ilk çektiğinizde ağızda kalan eski kahvede (kimi zaman 3 Gr. neredeyse) dışarı atılır ve merhaba acılık yine, kaç Gr kahve koyduysanız yaklaşık o kadar almaya dikkat edin, kimi bu durumdan kurtulmak için öncesinde 3 4 gr. kahve öğütür (bence yazık) ya da biraz sağdan soldan ağza yakın vurursanız ağızda kalan kahvenin çoğu dökülür. Ben 18 Gr kahve koyuyorsam en az 17.5 alacak kadar kenarlarına vururum değirmenin, kahveyi koymadan öncede bir boş çalıştırıp biraz vururum ki önceki çekimden çok birşey kalmasın geriye.
Bu ekipmanı daha kullanırım öğrenciyim zaten tamperi de yanında gelen kaşıklı tamperle hep yamuk oluyor düzeltmek zorunda kalıyorum diye almak istiyorum makineyle biraz zaman geçirdikten sonra basınçsız sepete geçerim belki değirmeni de modifiye edip
 
Bu ekipmanı daha kullanırım öğrenciyim zaten tamperi de yanında gelen kaşıklı tamperle hep yamuk oluyor düzeltmek zorunda kalıyorum diye almak istiyorum makineyle biraz zaman geçirdikten sonra basınçsız sepete geçerim belki değirmeni de modifiye edip
Yamuk tamp kanallanma yapar buda acılık demektir sonradan düzeltmeniz sonucu değiştirmez. Birde Su Olarak Ne kullanıyorsunuz ??
 
Bende yaklaşık 3-4 aydır Bco411.b ve Kg79 kullanıyorum. Öncelik ile yatırımın tamper olmalı. Plastik tamper ile 1-2 ay uğraştım, dediğiniz gibi yamuk oluyor. İkinci sorun ile öğütüm. Kg79 ile en ince ayarda kullansan bile kalın öğütüyor. Ben denemek amaçlı arkadaşın dükkanında 50-60gr espresso olarak öğütüm yapıp denemiştim sonuç gerçekten çok farklıydı. Bu hafta Kg79 modifiye etmeyi düşünüyorum.
 
Kahveye ilk başladığımda mokapotu hediye getiren tanıdık yanında 2 paket lavazza kahve getirmişti . Acemilik diyelim ilk onları içtim ama şeker katarak anca içiliyordu . Tavsiyem kahvenizi değiştirin . Büyük ihtimalle elinizdeki taze kavrum değildir.
 
Dün toplu alımda aldığım brezilya serra negra çekirdeğini denedim bariz ekşi tadı geldi fincandan bugün de etiyopya halu beriti kahvesini denedim serra negradan daha güzeldi ama biraz ekşiydi o da

Kahveler çok güzel hiç acılık yok özellikle halu beritinin kokusunu çok beğendim french presste de demledim french press demlememde şeftali tadını alabildim az biraz ekşiydi yine
Kullandığım su arıtılmış çeşme suyu
 
Bende yaklaşık 3-4 aydır Bco411.b ve Kg79 kullanıyorum. Öncelik ile yatırımın tamper olmalı. Plastik tamper ile 1-2 ay uğraştım, dediğiniz gibi yamuk oluyor. İkinci sorun ile öğütüm. Kg79 ile en ince ayarda kullansan bile kalın öğütüyor. Ben denemek amaçlı arkadaşın dükkanında 50-60gr espresso olarak öğütüm yapıp denemiştim sonuç gerçekten çok farklıydı. Bu hafta Kg79 modifiye etmeyi düşünüyorum.
bildiğim kadarıyla espresso için kullanacaksanız modlamanız gerekiyor kg79'u
 
Dün toplu alımda aldığım brezilya serra negra çekirdeğini denedim bariz ekşi tadı geldi fincandan bugün de etiyopya halu beriti kahvesini denedim serra negradan daha güzeldi ama biraz ekşiydi o da

Kahveler çok güzel hiç acılık yok özellikle halu beritinin kokusunu çok beğendim french presste de demledim french press demlememde şeftali tadını alabildim az biraz ekşiydi yine
Kullandığım su arıtılmış çeşme suyu
En büyük problemi taze kahve alarak çözmüzşünüz. Zamanla tekniğiniz gelişecektir. Kahve pusulasını kullanmayı unutmayın. Ekşilik içinde biraz daha ince öğütebilirsiniz.
 
Geri
Üst