• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Değrmem ve makine konusunda çok kararsızım yardımınıza ihtiyacım var.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kaan716
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kaan716

Barista
İsim
Kaan
Daha fazla  
İsim
Kaan
Merhabalar öncelikle, timemore c3 değirmenimle v60 demliyorum. Espressoya da giriş yapacağım ancak başlangıç için bütçemin hepsini makineye mi versem yoksa değirmen ve makine mi alsam karar veremedim.

1. Seçenek: DeLonghi Ec685 ve 1Zpresso J-max (Bu durumda c3'ü satmak zorundayım)

2. Seçenek: Sage the Bambino ve C3'e ESP ayar plakası alıp o şekilde kullanacağım.

Uzun vadede yeni değirmene ihtiyaç duymamak için ilk seçenek daha mantıklı gibi görünüyor. Tabii o zaman tek değirmenim 1Zpresso J-max olacağı için V60 için de onu kullanacağım. Elimdeki bütçeyi doğru kullanmak istiyorum. Sizce hangisi daha mantıklı bir yatırım olur?

Düzenleme: Biraz daha araştırdım ve eğer değirmen alırsam 1zpresso X-ultra mantıklı geldi. Hem pour over hem espresso için genelde X-ultra önerildiğini gördüm. Tabii sizin fikirlerinizi almak için bu konuyu açtım

Son düzenleme:
Değirmen bencede, uzun zaman sonra sadece espresso için değirmenle rahata erdim. Birgün ekşi bir gün acı can sıkıcı oluyor. Giden kahvede cabası ☺️ Makine için biraz daha bütçe biriktirip 2. Elde iyi bir seçenek denk gelebilir.

Değirmen bencede, uzun zaman sonra sadece espresso için değirmenle rahata erdim. Birgün ekşi bir gün acı can sıkıcı oluyor. Giden kahvede cabası ☺️ Makine için biraz daha bütçe biriktirip 2. Elde iyi bir seçenek denk gelebilir.
Her şeyi yurtdışından getirteceğim ama değirmen almaya karar verdim gibi. Şimdi hangi değirmeni alacağıma karar vermek daha büyük mesele. Comandante veya 1zpressolara bakıyorum

Hocam merhaba, son zamanlarda ben de espresso özelinde değirmen araştırması yapıyorum. 1zpresso J-Ultra espresso özelinde başarılı duruyor, bunun yanında X-Ultra da hem espresso hem pour over için f/p denebilecek bir model bence. Çok ince ayarlar arasında deneyimlerinizi artırmayı planlarsanız Comandante'nin yanında red clix aks setini de düşünebilirsiniz.

Ben Comandante, 1zpresso, Kinu, KinGrinder, MHW 3Bomber, molent vb. piyasada tanınmış ve çok kullanılan değirmenleri karşılaştırıyorum son zamanlarda. Açıkçası hepsinin kendine göre birçok özelliği var ve forumdaki arkadaşların da hangi değirmeni önerdiğine baktığımda net bir kazananı yok bu işin. Her değirmen ile çok başarılı reçeteler mevcut.

Özetle ben kendi kafamı çok karıştırdığım için alacağıma net karar veremedim, siz bunu yapmayın :D Comandante veya 1zpresso, hangisini seçerseniz seçin bence iyi sonuçlar alacaksınız.

Hocam merhaba, son zamanlarda ben de espresso özelinde değirmen araştırması yapıyorum. 1zpresso J-Ultra espresso özelinde başarılı duruyor, bunun yanında X-Ultra da hem espresso hem pour over için f/p denebilecek bir model bence. Çok ince ayarlar arasında deneyimlerinizi artırmayı planlarsanız Comandante'nin yanında red clix aks setini de düşünebilirsiniz.

Ben Comandante, 1zpresso, Kinu, KinGrinder, MHW 3Bomber, molent vb. piyasada tanınmış ve çok kullanılan değirmenleri karşılaştırıyorum son zamanlarda. Açıkçası hepsinin kendine göre birçok özelliği var ve forumdaki arkadaşların da hangi değirmeni önerdiğine baktığımda net bir kazananı yok bu işin. Her değirmen ile çok başarılı reçeteler mevcut.

Özetle ben kendi kafamı çok karıştırdığım için alacağıma net karar veremedim, siz bunu yapmayın :D Comandante veya 1zpresso, hangisini seçerseniz seçin bence iyi sonuçlar alacaksınız.
Comandante düşünmüyorum. J-ultra veya X-ultra aklımda var. Tek değirmenim olacağı için X-ultra daha mantıklı geliyor ama 40mm burr yerine 48 olsa çok güzel olurmuş. Bu değirmenlerden birini alıp değirmen işini kapatmak istiyorum

Nacizane tavsiye elektrikli bir değirmen düşünün , biraz daha bütçe zorlaması gerekebilir tabi ama bence buna değer. El değirmeniyle kafayı kırmış bir dost :)

Nacizane tavsiye elektrikli bir değirmen düşünün , biraz daha bütçe zorlaması gerekebilir tabi ama bence buna değer. El değirmeniyle kafayı kırmış bir dost :)
Ne elektrikli değirmen alabilecek bütçem var ne de onu koyacak bir alanım. High-end denebilecek bir el değirmeni çok daha mantıklı diye düşünüyorum

Her şeyi yurtdışından getirteceğim ama değirmen almaya karar verdim gibi. Şimdi hangi değirmeni alacağıma karar vermek daha büyük mesele. Comandante veya 1zpressolara bakıyorum
El değirmeni ile espresso sizi biraz yorabilir.
Yapılmaz demiyorum, fakat elektrikli değirmene göre biraz daha yorucu olacağı kesin.

Madem Avrupa'dan alma imkanınız var, şöyle bir şey sipariş edebilirsiniz belki:

Yanına da TR'den 10K-12K civarına 2. el, 9-bar yay modlu bir 2019 Gaggia Classic Pro alabilirsiniz.

Nacizane önerim bu olabilir.

Öğütüm olarak df54 espresso ve v60 için 1zpresso x-ultradan daha iyi midir? Sadece kendim için kahve yapacağımdan dolayı 15-20 gram kahve öğütmek sorun olmayacak benim için. Elektrikli değirmenlerin de sesi ve kapladığı alan büyük dezavantaj. 1zpresso x ultra şu anlık en mantıklı geleni

Selamlar. Ben de ec685 kullanıyorum yaklaşık 2 senedir. İlk zamanlar basit bir baharat öğütücüsü ile idare etmiştim. O zamanlar cihazla beraber gelen sepetli portafiltreyi kullanıyordum. Sonra dipsiz portafiltreye geçtim ve elimdeki öğütücü yetersiz olmaya başladı. Sage Smart Grinder Pro aldım. Güzel bir ikili oldular. Sonuçlarından memnunum. kevser.ergull adlı IG hesabımdan inceleyebilirsiniz.

Yapılmaz demiyorum, fakat elektrikli değirmene göre biraz daha yorucu olacağı kesin.

Yanına da TR'den 10K-12K civarına 2. el, 9-bar yay modlu bir 2019 Gaggia Classic Pro alabilirsiniz.

Makine olarak da değirmenle birlikte delonghi dedica getirtmeyi düşünüyorum makineye ayıracak bütçem pek kalmayacak

Öğütüm olarak df54 espresso ve v60 için 1zpresso x-ultradan daha iyi midir? Sadece kendim için kahve yapacağımdan dolayı 15-20 gram kahve öğütmek sorun olmayacak benim için. Elektrikli değirmenlerin de sesi ve kapladığı alan büyük dezavantaj. 1zpresso x ultra şu anlık en mantıklı geleni

bu konuda konuşulmuş

bu Eureka Mignon Manuale de alternatif olabilir gibi duruyor

Ne elektrikli değirmen alabilecek bütçem var ne de onu koyacak bir alanım. High-end denebilecek bir el değirmeni çok daha mantıklı diye düşünüyorum
240€ Civarına alınabilecek Flat Burr bi değirmen High-End bi el değişrmeninden aşa kalmaz öğütüm kalitesi olarak.

Arkadaşların da dediğin gibi el değirmeni ile Espresso bir süre sonra tüh dedirtir inanın.

DF54 de olabilir belki ama daha iyisi bence Eureka Manuale alabilirsiniz mesela, kesinlikle Espresso zevkiniz toplamda daha yüksek olacaktır.

Ne yaparsanız yapın Konik bi değirmen daha fazla fine üretir ve bu da espresso'da pek istenmeyen bişey, ondan dolayı Flat Burr tercih eder genelde Espresso tüketenler. El öğütücüleri de genelde Konik Burr, sonuçta flat burr bi değirmen aşa kalmaz dememdeki sebep de bu. Filtre için belki el değirmeni olabilir öğütmeside daha kolay olacaktır ama Espresso için yorar hakkaten.

Senelerdir Comandante C40 kullanıyorum. Öncesinde Hario'nun el değirmeni vardı ve öğütümdeki farklılıklar çok mutsuz ediyordu. Comandante'ye geçtiğimde tutarlı bir öğütüm elde ettim. Hem filtre, hem de espresso için kullandım. Espresso makinesi olarak da La Spaziale S1 Vivaldi var. Comandante ile aldığım shot'lar, benden çok daha iyi öğütücüsü olan arkadaşımı bile şaşırtmayı başarıyordu. Tek seferlik bir alışveriş gözüyle gönül rahatlığıyla bakılabilir.

(Ödünç de olsa) Öğütücü makine de kullandım bu arada. Onun yanında el değirmeni yorucu gelebiliyor gerçekten. Damağınız benim gibi süper gelişmiş değilse aradaki farkı anlamamanız oldukça olası. Ben çoğunlukla memnundum aldığım shotlardan.

Son düzenleme:
Araştırdıkça gözüm korkmaya başladı. İlk zamanlar c3'e esp ayar plakası ve dedica almayı planlıyordum araştırdıkça sonu gelmiyor. Sanırım maddi olarak daha iyi olduğum bir zaman elektrikli değirmen ve daha iyi bir makine alacağım. V60'tan memnunum espressoyu erteleyeceğim sanırım

Konuyu güncellemek istedim. Şu anda sadece öğütücü almayı düşünüyorum çünkü makine olarak en fazla delonghi dedica alabilirim. Elektrikli alırsam DF54, el değirmeni alırsam da 1zpresso X-Ultra veya Kingrinder K6 düşünüyorum fiyat dolayısıyla. Espresso ve Pour Over için DF54 mantıklı mı? X-Ultra'ya göre nasıl bir performansı vardır? El değirmeni benim için sorun olmayacak tek kişi olup en fazla 20gram kahve öğüteceğim için. Tek kriterim kahvenin lezzeti

Geri