• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Comandante ve Espresso

benimde esp makinesi kullananlar için en önemli tavsiyelerimden birtanesi sepet. Vst ims pullman bakılabilir. Benim bütün sepetlerim ims baristapro serisi
açıkcası farkı bilmem şu an mümkün değil. Ama Gaggia nın PF ve basketi, daha önce kullandığım kısa süreli Lelit e Gore çok daha iyi. Dediğim gibi; bu cihaz ile minimum parametre ile maksimum tad profilini elde etmeye çalışıyorum. istediğim bir tad var, onu yakaladığım an (ki çok pahalı bir makine ile illa olacağını düşünmüyorum) mutlu olacağım. Yavas, yavaş Espresso yapma becerim gelişiyor, bunun farkındayım. Cerrahi asistanlık çömezlik günlerim aklıma geliyor....

Pf için link var mı hocam?

Gelbura da portafiltre varsa alıp bir tornacıda kestirebilirsiniz. Ya da aliexpresten alabilirsiniz. Amazon Amerika ve Almanya bir çok ürünün Türkiye'ye gönderimini durdurdu.

@mergenoglu
Tabansız portafiltre almanızı tavsiye ederim. Hatalarınızı görmenizde çok faydası olacaktır. Sepet olayı harionun kağıtf filtreleri gibi düşünebilirsiniz. Deliklerde ki tutarsızlık tıkanmalara ve kahve kekinin farklı farklı demlenmesine neden olabilir. Kahvelerinizi geliştirmeniz açısından en uygun çözümlerden biri.

açıkcası farkı bilmem şu an mümkün değil. Ama Gaggia nın PF ve basketi, daha önce kullandığım kısa süreli Lelit e Gore çok daha iyi. Dediğim gibi; bu cihaz ile minimum parametre ile maksimum tad profilini elde etmeye çalışıyorum. istediğim bir tad var, onu yakaladığım an (ki çok pahalı bir makine ile illa olacağını düşünmüyorum) mutlu olacağım. Yavas, yavaş Espresso yapma becerim gelişiyor, bunun farkındayım. Cerrahi asistanlık çömezlik günlerim aklıma geliyor....
Milattan önce diyorsun yani...

Şahsi görüşüm, espressoda ideal suyu bulduktan sonra lezzete direkt etki eden ikinci faktör sepet kalitesi oluyor. Lelit kullanıcısı olarak markanın her şeyinden memnunum ancak makinenin yanında gönderdikleri sepetler markaya hiç yakışmayacak kalitedeydi. @NoDRaC'ın bahsetmiş olduğu markaların en uygun sepetleri bile ev kullanıcısını tatmin edecek düzeydedir. Kısaca; ''tiger stripe'' diye tabir edilen, kaplan çizgisi desenini yakalamak ve aynı parametrelerle daha stabil shotlar almak isterseniz sepet kalitenizi arttırmanız faydalı olacaktır :)

Kullanan arkadaşlar Red Clix ve espresso ilişkisini açıklarsa iyi olur :)

Comandanteyi espresso için kullanıyorsanız Red Clix aparatının faydasını görürsünüz. Red Clix olmadan; çekirdeğin türüne göre, in/out ve süre parametrelerini daha düzgün tutturabilmek adına gidip-geldiğiniz iki öğütüm aralığının keşke ortası olsa diyeceğiniz anlar oluyor. İşte bu noktada Red Clix milimetrik değerde size orta bir ayar imkanı daha sunuyor.

Comandanteyi espresso için kullanıyorsanız Red Clix aparatının faydasını görürsünüz. Red Clix olmadan; çekirdeğin türüne göre, in/out ve süre parametrelerini daha düzgün tutturabilmek adına gidip-geldiğiniz iki öğütüm aralığının keşke ortası olsa diyeceğiniz anlar oluyor. İşte bu noktada Red Clix milimetrik değerde size orta bir ayar imkanı daha sunuyor.
Ben keşke o orta ayar olsa dediğim yerlerde gramaj ile oynuyorum. Tabi Red clix ile daha kolay sonuç alınıyor.

Ben keşke o orta ayar olsa dediğim yerlerde gramaj ile oynuyorum. Tabi Red clix ile daha kolay sonuç alınıyor.
Evet dozlama ve tamp basıncını değiştirerek oynama yapılabilir (y) Red Clix -özellikle yeni kullanıcılar için- işin kolaylık sağlayan tarafı..

Ben gramajı sadece sepete göre yapıyorum, makina lelit Victoria. Tamping sonrası Sepetin içindeki baskı izinin olduğu yere (en üste 6-8 mm mesafade) gelecek şekilde kahve öğütüyorum. Kahvenin özelliğine göre bu 16-18 Gr arası birşey oluyor. Sepetin üst kısmında yeterli boşluk kalmadan zaten tam demleme olmuyor. Ya shower a temas ediyor kahve yatağı bozuluyor, ya da basınç tutmuyor.
Akış hızı ve dolayısıyla basınç a göre de çekim kalınlığını ayarliyorum. 1:2 - 1:3 arası oranda espresso alıp taddaki değişimi kontrol ediyorum. Ikinci yudum sonrası beğenmezsem süt hazırlayıp Cortado ya geçiyorum. Yani çoğunlukla Cortado içiyorum.
Yüksek gramajlar için Gelbura'dan 22 Gr orjinal sepet de aldım, gerçi onda da tampingde sorun oldu daha dar bir tamper gerekti.

Ben gramajı sadece sepete göre yapıyorum, makina lelit Victoria. Tamping sonrası Sepetin içindeki baskı izinin olduğu yere (en üste 6-8 mm mesafade) gelecek şekilde kahve öğütüyorum. Kahvenin özelliğine göre bu 16-18 Gr arası birşey oluyor. Sepetin üst kısmında yeterli boşluk kalmadan zaten tam demleme olmuyor. Ya shower a temas ediyor kahve yatağı bozuluyor, ya da basınç tutmuyor.
Akış hızı ve dolayısıyla basınç a göre de çekim kalınlığını ayarliyorum. 1:2 - 1:3 arası oranda espresso alıp taddaki değişimi kontrol ediyorum. Ikinci yudum sonrası beğenmezsem süt hazırlayıp Cortado ya geçiyorum. Yani çoğunlukla Cortado içiyorum.
Yüksek gramajlar için Gelbura'dan 22 Gr orjinal sepet de aldım, gerçi onda da tampingde sorun oldu daha dar bir tamper gerekti.

@pacamara daha iyi bilir. Benim hatırladığım kadar ile natural işlem yıkanmışa göre, koyu kavrum açık kavurma göre sepet içerisinde daha fazla genişliyor. Bunu da dikkat etmek gerekiyor.

5 günlük Comandante - Lelit Grace maceramda 8-9 click yukarısına çıkamadım. Hatta El Boqeron ile 7 clicke kadar inmem gerekiyor sanırım.

İsraf dolu bir macera oldu 8-15 kutusundan çıkmamı anlamam... Red Clix ile 11-18 geziniyorum.
Her seferinde manualdeki espresso ayarına bakıp neyi yanlış yapıyorum diyorum. Psikolojik olarak çok şartlanmışım verilen aralığa. 6 ve 7 click ile denemeler yapacağım zaten kahvede sevdiğim olay deneyip gözlemlemek.

18gr montag colombia antiqouia kahve ve 45gr çıktı almak için (gaggia new classic)

10 klik ile başladım. Aktı gitti. 10 saniye bile sürmedi.

8 klikte 17-18 saniye
6 klikte makine tıkandı, çıktı yok.

7 klikte 25 saniye ve ideal sonuç oldu gibi.

Geri