• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Comandante ve Diğer Değirmenler Click Ayarı Eşleme

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Onur.v60
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Onur.v60

Barista
İsim
Om8842005
Daha fazla  
İsim
Om8842005
Genelde kahve reçeteleri comandante ye göre veriliyor ama herkesin bir cmd si yok yada bütçesi uygun değil. bir site buldum cmd yada diğer değirmenler için reçetede verilen Click ayarını yazıyorsunuz sizin kahve değirmeniniz hangi marka ise seçip kaç click ayarı yapacağınızı size veriyor site. Ben çok beğendim güzel çalışıyor bence denemek lazım.
Site linki için tıklayın

Son düzenleme:
Merhaba siteyi bende merak ettim. eHerkesin yaptığını yapmamak gibi bir huyum olduğundan ve değirmen seçimi yaptığım dönemde espresso meraklısı olduğumdan Kinu almıştım ama o günden beridir evde espresso hiç yapmadım :)) daldık bir filtre dünyasında hala dibi göremedik.. cmd videolardan kalınlıkları kıyaslayarak bir düzen tutturdum gidiyorum 17 klik bana göre Kinu'da 3.2 ye denk geliyor ona göre aşağı yukarı ayarlıyorum. Bu sitede bakacağım bakalım benim kalibrasyonum ne kadar doğruymuş :)

Komutan c40 a göre ben 22klik takılıyor muşum ama buna çok inanamadım 17 18 klik reçetelerini 2.7 ile yaparsam 4dk dan aşağı demleme sonlanmaz gibi geliyor deneyeceğim yinede

MHW 3Bomber R3 içinde tutmuyor

bende buraya gore esleme yapiyorum. sizin verdigin site ile burada c40 -> ode gen2 converter olarak farkli degerler veriyorlar. sizin verdiginizide test edecegim :)

bende buraya gore esleme yapiyorum. sizin verdigin site ile burada c40 -> ode gen2 converter olarak farkli degerler veriyorlar. sizin verdiginizide test edecegim :)
burada daha cok grind size chart var. convert etmek yerine, size chart denk geldigi yerlere gore esliyorum.

1zpresso için çok alakasız sonuçlar çıkıyor maalesef. 7.5 klik civarında kullanıyorum kmax ı comandante karşılığı 38 klik diyor. Comandante 24 klik karşılığı için K series 5.8 klik diyor. Çok ince

Bende de 1zpresso q air var ve bu sitedeki cmd klikleriyle benim değirmenimin klikleri tutmuyor. Belki diğer markalar için doğru klik sayılarını veriyordur bunu bilmiyorum kullananlara sormak lazım. Kendim deneye deneye bulmaya çalışıyorum.

Geri