Kahve tutkunu
Barista
- İsim
- Coffee Chemist
Daha fazla
- İsim
- Coffee Chemist
Yazdıklarım gibi 2. el de kişisel bir tercih ona yorumum olamaz.
Yaşam kalitesi, ekonomi gibi konulara da diyecek sözüm yok çünkü her şey ortada.
Kahve konusuna dönersem (bana göre) işin özü çekirdeğe ne kadar bütçe ayırdığınıza bağlı. Değirmenin etkisi sanıldığı kadar çok değil diye düşünüyorum.
Orta-alt düzey çekirdeklerle demleme yapıyorsanız ha Q2 ha cmd yada başka değirmen, fincanı sandığınız kadar değiştirmiyor.
Yok baristatus, tin yada yurtdışı kavurucular vb. ciddi bütçe gerektiren kahvelere ulaşıp demliyorsanız, evet ulaşabildiğiniz en optimum değirmeni almaya çalışın.
Tekrar yazayım değirmenin filtreden çok espresso'da çok çok daha önemli olduğunu düşünüyorum. (Elbet kişisel bakışım)
Umarım görüşümü ifade edebilmişimdir.
Evet hocam anlatmak istediklerini anladım kilogram fiyatı üzerinden konuşursam min aldığım kahvelerin fiyatı 1200 ortalamada 1700 2k tl ye geliyor en üst sınıftan sürekli sidra geisha tarzı kahveler içmiyorum ama arasıra fırsat buldukça onlardanda denemeye çalışıyorum yani ticari türevi kahve tüketmiyorum yurtdışı kavurucular değilsede forumda önerilen ve takip edilen kavuruculardan temin ediyorum