• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Comandante C40 montajı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan abuzer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

abuzer

Yeni Üye
İsim
orhan
Comandante yıllık temizlik sonrası montajı. Takribi 11-12 kg kahve öğüttüm.
Yaklaşık olarak %70 v60, %20 cold brew, %10 Türk kahvesi içindir.

Ekli dosyalar

• 20240907_150600.jpg
    20240907_150600.jpg
    136.7 KB · Görüntüleme: 248
Pullar 2 tane olmalı, biri masada görünüyor diğeri de sanırım milin üzerinde, değil mi? Bunların yönü mutlaka vardır, çünkü bir taraflarında hafif çıkıntı var. İçe mi yoksa dışa mı bakmalı? Yönleri nasıl olmalı bilen aydınlatırsa kalıcı olur.

Dış burr'ün sökülmemesi gerek. Fabrikadan kalibrasyonlu geliyor, bence Tin Coffee ile iletişime geçin.

BURR​

• Important for the C40 grinder: please don’t unscrew the three mounting screws around the burr. These have been carefully and precisely tightened by hand during production to ensure the correct calibration of your grinder. Undoing them can damage your grinder and void warranty.

Hocam Camandante hiç böyle sökülür mü?
Hava fısfısı kullanınca neredeyse burr'u dahi sökmeye pek gerek kalmıyor. Bence de kalibrasyonu bozulmuştur.

Pullar 2 tane olmalı, biri masada görünüyor diğeri de sanırım milin üzerinde, değil mi? Bunların yönü mutlaka vardır, çünkü bir taraflarında hafif çıkıntı var. İçe mi yoksa dışa mı bakmalı? Yönleri nasıl olmalı bilen aydınlatırsa kalıcı olur.
Evet milin üzerinde çıkarmak için biraz zorlamam gerekiyordu çıkarmadım oynatıp temizlemeye çalıştım.

Dış burr'ün sökülmemesi gerek. Fabrikadan kalibrasyonlu geliyor, bence Tin Coffee ile iletişime geçin.

BURR​

• Important for the C40 grinder: please don’t unscrew the three mounting screws around the burr. These have been carefully and precisely tightened by hand during production to ensure the correct calibration of your grinder. Undoing them can damage your grinder and void warranty.
Bilgim yoktu geçte olsa öğrenmiş oldum

Dış burr dediğiniz parça hangisi tam olarak? Bende de comandante var, ona göre ben de sökmeyim onu.
Konik olan iç burr, o zaten kendisi rahat çıkıyor temizlemek için. Dış burr kasanın içinde kalan yuvarlak parça. Fotoğrafta sol üstteki ikinci parça olarak düşünebilirsiniz. Onu zaten konuyu açan arkadaş gibi civata sökmeli temizlemeye çalışmazsanız çıkmaz.

Çok dikkatli montaj yapmanız gerekiyor, kalibre etmeden yaparsanız öğütümü etkiler. Şimdi 3 tane vidası var; o vidaları aynı turda sıkarak ilerleyin. Vidaları biraz sıktıktan sonra iç buru takmadan değirmeni koldan sabitleyip biraz çevirin ve çevirirken yalpalama yapıyor mu iyice gözlemleyin, çevire çevire gözlemleyerek vidaları sıkın. Comandante'ye mail atıp kalibrasyon için destek isteyebilirsiniz. Türkiye yetkili bayisi Tin Coffe'ylede iletişime geçin. Onlar çözünme ve elek testi yaparlar öğütüm üzerinden ama kalibrasyon konusu teknik bir konu, comandante bu değirmeni alıp kalibre etmeli..

Konik olan iç burr, o zaten kendisi rahat çıkıyor temizlemek için. Dış burr kasanın içinde kalan yuvarlak parça. Fotoğrafta sol üstteki ikinci parça olarak düşünebilirsiniz. Onu zaten konuyu açan arkadaş gibi civata sökmeli temizlemeye çalışmazsanız çıkmaz.
Hmm anladım hocam, ben o parçayı hiç çıkarmadım, zaten videodaki gibi yapmışım hep. Teşekkür ederim.

Geri