• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Comandante C40 MK4 Lab Series

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kocakurt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
lab serisi üç değirmen. Hepsi çıkınca yan yana denerler ama ben öyle dağlar kadar bir fark hissetmedim. Daha kolay ilk kırışı yapıyor. Özellikle sert çekirdekle denedim. Toz miktarı gözümle ve yatağa bakınca dahi çok az. Ama elimde normali şu an olmadığı için yeni ürünün daha güzel gelmesi hissi de olabilir.

Paslanmaz Çelik olduğu için aldım açıkçası. Çok güzel yüzey işçiliği
Düşmeli miyiz acaba 😅 Kinu’ma pob bekliyorum Tigershark çık aklımdan.

Açıkçası ben de ZP6 ile kıyasını bekliyorum. 🧐
POB ve klasik CMD zaten benzer kulvarda koşuyor. Ama ZP6 başka bir şey.

Zp6dan farklı olduğunu söylüyorlar. Zp6 için çoğu kahveyi bu değirmenden içmek istemezsiniz gibi yorumlar da var. Daha dengeli olma ihtimali var. Yanyana denemek lazım. Lance Hedrick yakında dener çorba yapar bunlardan :)

Zp6dan farklı olduğunu söylüyorlar. Zp6 için çoğu kahveyi bu değirmenden içmek istemezsiniz gibi yorumlar da var. Daha dengeli olma ihtimali var. Yanyana denemek lazım. Lance Hedrick yakında dener çorba yapar bunlardan :)
Soup yapıyordu değil mi o espressodan çok😅

Soup yapıyordu değil mi o espressodan çok😅
İçimi ferahlatan youtuber. Çöpe dökmek yerine soup yaptım diyerek kendimi avutuyorum sayesinde :)
Robotla seneler önce düşük basınçla alınan tatlı düşük gövdeli lungoları soup diye sattı adam
Yetmedi robotun derin ve convex basketi hataları affediyor başarılı extraction veriyor dendi yıllar önce şimdi step down basketleri parlattı 49mm ve puck kalınlığı fazla diye. Ama tezgahta herkesin dual boiler 3000 dolarlık 58mm makineleri var latte art videolarından mütevellit.
Bir ara da weberin 200 dolarlık basketi esnemiyor diğerleri 9 barda esniyor diyordu :)

Hülasa bu adamlar külliyen reklam veya bilmeden hype yaratıyor. Niche zero gibi değirmeni zamanında millet ederinin iki katına aldı Amerika’da james hoffman yüzünden, bunun yüzünden de çinlileri zengin edecek millet 50 dolara oxo brewer alırken.

Daha yeni 46mm step down basket aldım , anlatsam da izleyip ben de etkileniyorum 😂

Selamlar,
ben de geçen hafta Kinu mu getirtsem arkadaşa, almanyadan CMD mi alsam falan derken son dk stok gördüm Tiger'da verdim siparişi. çok şanslıyım ki 1 hafta da da geliyor (kargoda şuan).
İlk kullanımı için ne önerirsiniz biraz çevirmek mi lazım kaliteli çekirdeklere geçmeden?

Selamlar,
ben de geçen hafta Kinu mu getirtsem arkadaşa, almanyadan CMD mi alsam falan derken son dk stok gördüm Tiger'da verdim siparişi. çok şanslıyım ki 1 hafta da da geliyor (kargoda şuan).
İlk kullanımı için ne önerirsiniz biraz çevirmek mi lazım kaliteli çekirdeklere geçmeden?

Hayırlı olsun hocam, ben yeni bir değirmeni kullanmadan önce içindeki tozlar vs çıksın diye ucuza mahalle kahvecisinden aldığım çekirdekleri (200-250 gram kadar) çekip çöpe atıyorum. Sonra çekirdeklerden kalan parçaların bıçakta kalmaması için ilk temizliğini yapıp ondan sonra kullanmaya başlıyorum.

Ek olarak şunu da belirteyim. Her ne kadar Tigershark bıçağı için yıkanabilir (sadece kesici bıçak yani, değirmenin diğer parçaları değil) olduğu yazılsa da ben yine de bıçağını çıkardığınızda yıkamamanızı tavsiye ederim. Bir fırçayla belli sayıda öğütümlerden sonra temizlemek en iyisi.

Nasıl çıkaracağınızı gösteren bir çok video bulabilirsiniz Comandante bıçakları temizlemek için. Ana gövdeye sabitlenmiş olan iç değirmen kısmını çıkarmayın onu zorlayarak çıkaran bir arkadaş vardı forumlardan birinde.

Seasoning falan uğraşmayın olduğu gibi kullanın :) on yirmi kullanımda bir de fırçalayın. Yağ birikecek kadar kirlenince sökün fırçalayın

lab series tigershark x25 burr seti,
nitro blade de klasik mk4 burr seti kullanıyor okuduğum kadarıyla bir değişiklik yok.
yenilik olarak hammerhead var sanırım
hepsi farklı çekirdeklerle öne çıksa da standart (tek değirmen alacaklar için) yine klasik mk4 nitro blade olacak gibi duruyor yanlış mı anlamışım

lab series tigershark x25 burr seti,
nitro blade de klasik mk4 burr seti kullanıyor okuduğum kadarıyla bir değişiklik yok.
yenilik olarak hammerhead var sanırım
hepsi farklı çekirdeklerle öne çıksa da standart (tek değirmen alacaklar için) yine klasik mk4 nitro blade olacak gibi duruyor yanlış mı anlamışım
Açık açık yazmasalar da anlaşılan hammerhead>nitro>tigershark gövde açısından.
Tigershark>nitro>hammerhead tat ayrımı ve clarity açısından
Nitro muhtemelen dengeli all around dedikleri burr olarak kalacak
Hammerhead için fruit clarity demiş sweetness demiş bana niche zeroyu andırıyor bu anlatım.
O kadar fine üretip çamurumsu sonuç vermeyecektir elbette ama pour over için değil espresso için benim tercih edeceğim tat profili olurdu

Açık açık yazmasalar da anlaşılan hammerhead>nitro>tigershark gövde açısından.
Tigershark>nitro>hammerhead tat ayrımı ve clarity açısından
Nitro muhtemelen dengeli all around dedikleri burr olarak kalacak
Hammerhead için fruit clarity demiş sweetness demiş bana niche zeroyu andırıyor bu anlatım.
O kadar fine üretip çamurumsu sonuç vermeyecektir elbette ama pour over için değil espresso için benim tercih edeceğim tat profili olurdu
Detaylı inceleyince fark ettim benim de tercihim Hammerhead olur gibi.

Tigershark'ı bugün açtım. Hızlıca 15 gram kahve öğüttüm. Standart bıçaklı CMD C40 MK4 le de 15 gram kahve öğüttüm. (Friendzone'un koyuya kaçan bir kavrumu)

Her ikisini de 30 klike ayarladım gözle farkı görebilmek için özellikle biraz büyük boyut seçtim.

Fotoğrafta görüldüğü üzere (yakından daha net belli oluyordu) Tigershark'ın öğütümü (sağdaki) aynı klikte standart bıçağa göre daha ince görünüyor. Sabit öğütücü kısmının iki kademeli olmasından kaynaklı muhtemelen.

Henüz tat testi yapmadım vakit bulunca yapacağım.

Öğütüm rahatlığı açısından ben hissedilir bir fark görmedim. İkisi de aynı öğütme konforunu hissettiriyor gibi geldi bana. Daha açık kavrum bir kahveyle denediğimde fikrim değişir mi göreceğiz.

20251215_142504.jpg

Son düzenleme:
21 click te v60 ile gayet dengeli önceki değirmenime nazaran gayet net çıktılar alıyorum. Normal C40 kullanan bir arkadaşla, sürekli tükettiğimiz dolayısıyla iyi birkaç demleme yaptık ve normal C40 a göre daha dengeli olduğunu beyan etti. Bakalım belki ilerleyen zamanlarda fikri değişir.

Arkadaşlar Tigershark kullanmaya başlayan diğer arkadaşların fikirleri nedir 2 haftaya yakındır kullanıyor sanırım alanlar..

espresso için bolca deneme yaptım son haftada ve niye elektrikli öğütücü aldığımı bir kez daha fark ettim 😂 asıl performansını merak ettiğim 46mm step down basket yeni geldi ve ben elle espresso öğütmekten sıkıldım :)

Filtrede ise th3le aldığım sürelerden daha hızlısını traditional ile alıyorum bu değirmende. İlginç şekilde th3 ile de traditional tatlılığı veriyor.

Benim beklentimi fazlasıyla karşıladı. Zira alırken fırçalanmış paslanmaz Çelik olması karar vermeme yetmişti.

Üç tane Lab Series var bildiğiniz gibi. Biri Nitro Blade, biri Tigershark, biri de Hammerhead. Nitro Blade'i zaten C40'tan biliyorsunuz. Comandante sitesinde yazdıklarına göre Hammerhead Pacamara gibi büyük çekirdekleri öğütmekte, Tigershark da yoğunluğu yüksek çekirdekleri öğütmekte iyiymiş. Bunun dışında bir şey vaat edilmiyor. Başta bu bilgiler sitede yoktu, sonradan eklemişler.

Eğer almayı düşünen varsa üç modeli de cüzi bir indirimle ve sınırlı stokla ön siparişe açılmış

Son düzenleme:
Geri