Merhabalar sadece kendi fikirlerimi belirtmek istedim:
1-Bence takıldığın ilk konuda haklısın ne olursa olsun E61 grup başlığı olan bir makina almalısın ki aldığın her aksesuarı gönül rahatlığıyla al ilerde makinayı büyütünce de kullanırım rahatlığı çok önemli.
2-Mutlaka Pid opv gibi özellikleri olan bir ürün almalısın çünkü kötü bir shot aldığında acaba su soğuk geliyor ondan mı ya da basıncı düşürseydim daha iyi mi olurdu gibi kafanı sürekli kurcalayacak bu sorunlar.
3- peki hangi ürün, bence gaggia zamanı geçti modlama vs uğraşıp başarsan dahi toplamda verdiğin paraya alabileceğim makinalar var. Peki hangi makinaları alabilirsin ( ben de bütçe topluyorum şuanda sürekli araştırma halindeyim)
Türkiye içinde:
a- idose gen2 (türkiye garantili ürün almış olursun 36.000 TL ye opv pid almış almış olursun)ama ön demlemesi yok gibi düşünmelisin
b- Bellezza chiara (İtalyan malı ne kadar kötü olabilir ki) yüzde 10 iskontoyla 55.000TL ye alabilirsin ( yedek parça sorunu yaşamazsın çünkü cimbali vs gibi endüstriyel ürünlerin tamir eden tüm mekanikçiler bunu da tamir vs yapabiliyor)
c- lelit mara x( yüksek ısınma süresi sıkıntısı var ama lelit markası sonuçta görünüşü bile çok şık 75.000 TL bence yüksek bu makina için…Yerine profitec veya rocket de bakabilirsin.
Şimdi asıl mevzuya gelelim eğer yurtdışı imkanın varsa:
1-Miicoffee apex V2 gri renk 520 Euro fiyatı(idose gen2 nin gerçekten ön demleme olanı gibi düşün)—Asıl model Gemilai 3007Z
2-Cecotec baristemo Classic 700 Euro—-Asıl model Gemilai 3145
Gibi seçenekler uzar gider
Burda saydığım her makina gemilai üretimi ve malesef Türkiye de veya Avrupa da satışı yok.
Keşke imkanımız olsa da gidip gemilai marka model bir makina alabilsek.
Gemilai sitesini buraya bırakıyorum makinaların ne kadar güzel ve fiyat performans ürünü olduğunu ne kadar kazık yediğimizi anlamanız için…
Sonuç olarak ben ne karar verdim:
Bütçemi topladığım zaman ufak bir Avrupa turu 25kg valiz hakkıyla gelirken Amazon üzerinden satın aldığım bir apex V2+ Df64 türeviyle toplamda 1000 Euro’ya mis gibi set
İyi forumlar…