• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

#Coffeerem | Rwanda Musasa Nkara – Washed | KK Eylül ayı alımı

Merhaba,

Öğütümü TM için 17-18 klik civarında yaparsanız daha iyi sonuç alabilirsiniz. Brita'yı direkt şebeke suyu ile mi kullanıyorsunuz?
Merhaba Hakan bey,
Evet direkt şebeke suyu kullanıyorum. Ankaradayım. Brita dan aldığım suyun TDS değeri yaklaşık 150. Daha ince öğütüp deneyeceğim ama V60 filtre 100lük olanlardan. Süreyi uzatır diye düşünüyorum. Bu demlemem 3.10'' sürdü. Teşekkürler

Merhaba Hakan bey,
Evet direkt şebeke suyu kullanıyorum. Ankaradayım. Brita dan aldığım suyun TDS değeri yaklaşık 150. Daha ince öğütüp deneyeceğim ama V60 filtre 100lük olanlardan. Süreyi uzatır diye düşünüyorum. Bu demlemem 3.10'' sürdü. Teşekkürler
Süre de sıkıntı yok 😊 3:40 'a kadar sürebilir. Deneyince sonucu paylaşırsanız sevinirim.

Bu ay çok geriden geliyorum. Bu kahveyi tam sitedeki tarifle Nestle Pure life su ile yapmaya çalıştım. İlkinde hario 100lü filtre kullandım demleme 3:30dk sürdü. Sonra 40lı filtrede 3dk civarı bitti. Tarif güzel sonuç veriyor. Gövdesi dikkatimi çekti kremamsı gibiydi.

Genel görüşe göre ince. Başka kahveyle bu inceliğe hiç inmedim ama @hakanie sürekli korkmayın ince öğütün dedikçe gaza geldim 😄 başka çekirdekle bu incelikte ve böyle agresif döküş te acılık olabilirdi belki fakat bunda zerre acılık yok bilakis tatlılık ve asidite var. Rem projekti daha da ince öğüteceğim 😂😂
ben de sizden esinlenip bir iki deneme yaptım iki kahvede ve hoşuma gitti sonuçlar doğrusu😃

Tarif yazamadım,düşünmüyordum çünkü. Lakin fincan sonlarına doğru vişnemsi tatlar almaya başlayınca yazmazsam olmazdı. Tatlılık her zamanki gibi yok,ilk yudumlarda da belirgin bir aroma yoktu ama soğudukça ufak bir dilimde vişne tatları aldım. Tadım notalarında da aynı şekilde "soğudukça kiraz,üzüm" yazıyormuş,mutlu oldum:) Sitedeki tarife uydum,sürekli 3.30 civarı sürüyor,bir dahaki sefere süreyi kısaltmak için döküşleri biraz daha hızlı yapacağım.

Kavurucu: Coffeerem
Kahve: Ruanda-Musasa Nkara
Kavrum Tarihi: 15 Eylül (2 ay 13 gün)
Yöntem:
Kalitalaştırılmış V60
Filtre: Abaca
Su: Nestle Pure Life
Derece: 93
Öğütüm: TM 19 klik
Oran: 20/310
Bitiş: 2.42
Reçete: 15 saniyede yavaşça 60 ml,30 saniye bekle. Ardından 30 saniyede 180 ml'ye tamamla. 15 saniye bekle,25 saniyede 310 ml'ye tamamla. Rao spin yok.
Societe'den çok farklı değil. Aynı şekilde konsantreden hazırlanmış kiraz şerbeti gibi,biraz da asidik. Ben nasıl hepsine 90+4'de gol attıysam,bunlar da bana son fincanda,son düzlükte gol attılar. İlk geldikleri hallerinden eser yok. Birbirlerinden çok farkları da yok tabi:) Nkara,Societe gibi acı değildi. Hafiften belli olsa da rahatsız etmedi. Böylece bu kahvenin de fişini çekmiş oldum : )

kulüp toplu alımı haricinde aldım ancak reçete en uygun burada duracak gibi...
1606897244652.png

* kahveyi sevelim :)

Geri