• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

CoffeeNutz

Konum
İstanbul
İsim
Levent
Şubat ayı kahvekulübü toplu alımını yaptığımız firma için bu başlığı açmak istedim. Kendiler sektörde eski bir firma ve şu anda İstanbul ve İzmir de faaliyet göstermekteler. Kavurucuları Ömer Aydın.
  • Guatemela Finca Queljina Microlot 87
  • Etiyopya Yirgacheffe Adado Grade 89
  • Brazil Serra Das Araras 86
Ömer Bey'in ilettiği notları da burada sizlerle paylaşmak istiyorum. Hepimizin bildiği gibi bu notlar kendi kullandıkları su, öğütüm, vs için geçerli ama bizler için bir referans olacaktır diye düşünüyorum.

Degassing Süresi: En az 6-7 gün olarak tavsiye ediyorlar. Örneğin Guatemala ve Etiyopyanın rakımlar yüksek ve kavurmalar daha açık olduğundan bu süreyi biraz daha uzatabiliriz dediler. Tabi bu sizin de sabrınıza bağlı :)

Guatemela Finca Queljina Microlot 87
  • V60 tarifi: oran 1:15, süre 2:40, derece 92
  • V60 dışında espresso ve Türk kahvesinde de iyi sonuçlar aldık diye ekledi. Türk kahvesi sevenlerin deneyip yorumlarını iletmesini rica etti.
Etiyopya Yirgacheffe Adado Grade 89
  • V60 tarifi: oran 1:15, süre 2:40, derece 92, sürekli döküş
Brazil Serra Das Araras 86
  • V60 tarifi: oran 1:14, süre 2:30, derece 93
  • V60 dışında espresso ve Türk kahvesinde çikolata sevenler için tercih edilebilir dedi.
12 Mayıs 2021 - Etiyopya Kahveleri 4x100 gram 15% + 15% İndirim:

Detaylar ve indirim kodu burada.

Paket detayları da burada.
 
Son düzenleme:
24-25 Şubat tarihlerinde bence tüketilmeye başlanabilir diye düşünüyorum.
 
Bizim bölümde Hocam öğütülmüş almış bugün Etiyopya demledi. Yüksek gövdeli aftertaste i yüksek bir kahve, çekilmiş olmasına ve optimum demleme olmamasına rağmen keyifli bir kahveydi.
 
30.02.2020 den Önce Açmayı düşünmüyorum Paketleri 12 Günden önce kahvelerin tadının oturmadığını düşünüyorum uzun süredir deneyimlerim bu şekilde en iyi sonucu 10-12 gün beklettikten sonra alıyorum. Daha çok erken bence :)
 
30.02.2020 den Önce Açmayı düşünmüyorum Paketleri 12 Günden önce kahvelerin tadının oturmadığını düşünüyorum uzun süredir deneyimlerim bu şekilde en iyi sonucu 10-12 gün beklettikten sonra alıyorum. Daha çok erken bence :)
Güneş sisteminde ki gezegenimiz dünya da hiç bir zaman Şubat ayı 30 çekmemiştir. Farklı bir Yıldız sisteminde yaşıyor olabilirsin. O zaman anlarım. Eğer öyleyse bize yaşadığın gezegeni ve orada yetişen kahve varyetelerini anlatırsan mutlu olurum :)
 
Güneş sisteminde ki gezegenimiz dünya da hiç bir zaman Şubat ayı 30 çekmemiştir. Farklı bir Yıldız sisteminde yaşıyor olabilirsin. O zaman anlarım. Eğer öyleyse bize yaşadığın gezegeni ve orada yetişen kahve varyetelerini anlatırsan mutlu olurum :)
Doğru ya onu unuttuk :cautious::cautious::cautious: Tüh Rezil olduk :cautious:
 
3 kahveyi de V60 ile denedim ve naçizane tecrübelerimi "Günün Kahvesi" konusu altında yazdım. Kullandığım su Buzdağı Ph 7.1

Benim damak tadıma ve tercihlerime göre sıra şu şekilde :) 2-3 gün sonra profillerin daha da oturacağını düşünüyorum. Özellikle Etiyopya için.

1) Etiyopya

2) Guatemala

3) Brezilya
 
Son satın aldığımız coffenutz kahveleri için

Guetamala: Timemore 21 click, 15 gr kahve, 235 gr su (saka), 94 derece, süre 2:25.
Brasil: Timemore 20 click, 17 gr kahve, 245 gr su (saka), 94 derece, süre 2:45.

Üçer farklı denlemede elde ettiğim en iyi sonuçlar bu oranlarda oldu. Genel olarak iki kahveyi de beğendim, henüz Etiyopya'yı denemedim öneri reçete varsa öyle deneyelim.
 
Şubat ayı kahvekulübü toplu alımını yaptığımız firma için bu başlığı açmak istedim. Kendiler sektörde eski bir firma ve şu anda İstanbul ve İzmir de faaliyet göstermekteler. Kavurucuları Ömer Aydın.
  • Guatemela Finca Queljina Microlot 87
  • Etiyopya Yirgacheffe Adado Grade 89
  • Brazil Serra Das Araras 86
Ömer Bey'in ilettiği notları da burada sizlerle paylaşmak istiyorum. Hepimizin bildiği gibi bu notlar kendi kullandıkları su, öğütüm, vs için geçerli ama bizler için bir referans olacaktır diye düşünüyorum.

Degassing Süresi: En az 6-7 gün olarak tavsiye ediyorlar. Örneğin Guatemala ve Etiyopyanın rakımlar yüksek ve kavurmalar daha açık olduğundan bu süreyi biraz daha uzatabiliriz dediler. Tabi bu sizin de sabrınıza bağlı :)

Guatemela Finca Queljina Microlot 87
  • V60 tarifi: oran 1:15, süre 2:40, derece 92
  • V60 dışında espresso ve Türk kahvesinde de iyi sonuçlar aldık diye ekledi. Türk kahvesi sevenlerin deneyip yorumlarını iletmesini rica etti.
Etiyopya Yirgacheffe Adado Grade 89
  • V60 tarifi: oran 1:15, süre 2:40, derece 92, sürekli döküş
Brazil Serra Das Araras 86
  • V60 tarifi: oran 1:14, süre 2:30, derece 93
  • V60 dışında espresso ve Türk kahvesinde çikolata sevenler için tercih edilebilir dedi.
İlk mesajımı diğer kahveler için de demleme önerilerini ekleyip güncelledim. Umarım ilk denemelerde referans olması açısından faydası olur. İyi demlemeler.
 
Az önce Etiyopya Yirgacheffe Adado paketini açtım. Paketi açtığımda kavrumun benzer çekirdeklere kıyasla biraz koyu olduğunu düşündüm. Comandante 21 click öğütüm ile Origami ve LilyDrip kullanarak 1/14,7 oranında 400 ml demleme yaptım. Üç dakikada hazırdı kahvemiz. Sonuçtan pek memnun kalmadım. Kahvenin acılığı notaları bastırmıştı. Bir dahaki denememde öğütümü biraz kalınlaştırmayı düşünüyorum. Aynı çekirdekten çok güzel sonuçlar alan arkadaşlar olduğunu görüyorum forumda.
 
Az önce Etiyopya Yirgacheffe Adado paketini açtım. Paketi açtığımda kavrumun benzer çekirdeklere kıyasla biraz koyu olduğunu düşündüm. Comandante 21 click öğütüm ile Origami ve LilyDrip kullanarak 1/14,7 oranında 400 ml demleme yaptım. Üç dakikada hazırdı kahvemiz. Sonuçtan pek memnun kalmadım. Kahvenin acılığı notaları bastırmıştı. Bir dahaki denememde öğütümü biraz kalınlaştırmayı düşünüyorum. Aynı çekirdekten çok güzel sonuçlar alan arkadaşlar olduğunu görüyorum forumda.

Demleme sırasında ve içerken yoğun çiçek kokularını aldınız mı? Özellikle yasemin?

Potansiyeli olan bir çekirdek hissiyatı bıraktı bende. Tatlı bir asiditesi var. Etiyopyaları demlemek biraz zor olabiliyor. :(

Acı tatlar konusunda ben de çok hassasım ama bu kahveden o tarz tatlar almadım.

Günün kahvesinde kendi demleme parametrelerimi, bu konuda da Ömer beyin tavsiyelerini yazdım.
 
Etiyopya Yirgacheffe Adado bana da acı geldi . Timemore ile 20 klik yapmıştım . Sonra 23 klik denedim daha içilesi oldu . 20 Gr kahve 300 Gr su ile demleme yaptım .
Demleme Güral kalita ile yapıldı .
 
Su sıcaklığınız nedir? Varsa V60 ile denesiniz? Belki yardımı olur.
93 derece. Önce daha kalın öğütüm deneyeceğim. Çünkü Hario'ya göre Origami'de hep daha iyi sonuçlar aldım. Olmadı bir de Hario ile denerim. Çok teşekkür ederim.
 
93 derece. Önce daha kalın öğütüm deneyeceğim. Çünkü Hario'ya göre Origami'de hep daha iyi sonuçlar aldım. Olmadı bir de Hario ile denerim. Çok teşekkür ederim.

hocam, hario ile acı tatlar almanız daha olası. akış origami'ye göre daha yavaş olacağından gövde ve tatlar ki buna acılık da dahil artacaktır diye düşünüyorum.

ben de paketlerimi ilk kez bu sabah açmaya başladım. puanı düşük olandan yüksek olana doğru denemeye başlamak istediğimden önce brezilya'yı tercih ettim. çekirdekler bana göre biraz koyu kavrulmuş gibi geldi. yine de tartıp öğüttüm. öğütümden sonra da kokladığımda yoğun ve acı olarak nitelendirdiğim kokuları aldığımdan demlemeye cesaret edemedim ve kenara kaldırdım. (belki bu akşam demleyip denerim)

daha sonra guatemala'yı açtım. çekirdeklerin kokusu ve kavrumu fena değil gibi görünüyordu. öğüttüm ve yine kokladığımda yine belirttiğim o yoğun, acımsı kokular hafif gelince işimi şansa bırakmak istemedim ve kruve ile eleyip öyle demledim. bana fena gelmedi. çok çok sevmedim ama kötü de diyemem. şimdilik yorumum bu yönde.

etiyopya için yorumunuzu okuyunca korktum açıkçası. zaten naturel çekirdekleri çok sevmeyen ben, bir de acı tatların olduğunu okuyunca soğudum ne yalan söyleyim. @campos hocamın da belirttiği gibi natural etiyopya'ları demlemek daha doğrusu doğru demleme parametrelerini bulmak biraz zor. bu arada buna hatalı kavrulmuş olabileceklerini de dahil etmiyorum :)

diğer konudaki yazınızı okuyunca aklıma bir de su geldi. bulabilirseniz "nestle pure life" su ile deneyebilir misiniz.
 
Son düzenleme:
Yirgacheffe'i çok beğendim. Çiçek kokuları o kadar baskındı ki sanki üzerine esans eklenmiş gibiydi. Turunç alamadım ama içtikten sonra hafif hissettim.
 
Adado toplamda 3 kere denedim.
En son 24 click, 92 derece su, delter yöntemiyle 20 sn blooming 1:40 demleme süresi ile çok güzel bir kahve çıktı ortaya. Doğru ayarı tutturmak önemli. İlk denememde 22 click, 2:15 demleme süresi ile hafif acılık olmuştu. Şu an muhteşem bir kahve oldu.
 
Adado toplamda 3 kere denedim.
En son 24 click, 92 derece su, delter yöntemiyle 20 sn blooming 1:40 demleme süresi ile çok güzel bir kahve çıktı ortaya. Doğru ayarı tutturmak önemli. İlk denememde 22 click, 2:15 demleme süresi ile hafif acılık olmuştu. Şu an muhteşem bir kahve oldu.
Maalesef V60 ın ayarını tutturana kadar paket bitiyor. Onun için 100gr lık paket almak pek mantıklı değil, dengeyi tutturuyorsun kahve bitiyor :)
 
Geri
Üst