• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

CoffeeNutz

kolombiya alto cielo naturel keskin ve yoğun, koyu bir kahve. bana çokça haydari, cacık gibi yoğurt&yeşil sebzelerin karışımı lezzetleri andırdı bu kahve. hem sitedeki referans reçeteyi, hem kendime göre yaptığım demlemelerde bu sonuç çıktı hep.

guetamala retana deneyimlediğim ilk uzatılmış doğal işlenmiş kahveydi. demlemeden bile belliydi açık bir kavruma sahip olduğu, beğendiğim bir çekirdek oldu.

guetamala demişken, buradaki 2023 toplu alımına katılmadım ama 2022 toplu alımında maragogype varyetesinden guetamala çekirdeğiniz çok çok iyiydi (hario japon 40'lık filtrede kahve, bambaşka bir boyuta çıkmıştı).

kolombiya daha da şaşırtıcı bir tat deneyimi sundu açıkçası bana. elinize sağlık :)

Ömer abi yine çok güzel ağırladı bizi. Nefis bir seçki olmuş.
Bu güzel kareler paylaşılmışken ben de cupping masasında mevcut kahvelerle ilgili naçizane deneyimimi yazmak isterim.

1- Ruanda (Kahvenin ismini ve prosesini hatırlamıyorum, yakında siteye eklenecektir zaten tek Ruanda seçkideki) :
Asiditesi yüksek olmayan, tatlı ve gövdesi yüksek denebilecek bir kahveydi. Tatlılığı biraz daha ön plandaydı, bal denebilir. Ne kadar içersen iç sıkmayacak dengeli bir kahve.

2- Peru Aprocasi Yıkanmış
Asiditesi yükseğe yakın ve hafif kremamsı hissiyatı olan bir kahveydi. Krem şanti veya sütsü diyebilirim tarif etmek gerekirse, temiz bir içimi vardı.

3- Honduras (Yine isim ve prosesi hatırlamıyorum ve yine siteye eklenecek tek Honduras :D)
Benim masanın F/P tarafındaki favorim bu oldu. Diğer iki kahveye göre daha "Pis" denebilecek bir koku ve tada sahip. Pis'den kastım, natürel Etiyopya gibi bir hissiyat. Benim oldukça hoşuma giden bir durum. Asiditesi yüksek, gövdesi orta seviyede.

4- Guatemala Dorado Pacamara Yıkanmış
@muratyilmaz ın favorisi oldu, elinden zor aldık :D Masada da keyifliydi ve önceki 3'lüden farklı bir seviyede olduğunu belli ediyordu ancak beni mest etmemişti. Cupping sonrası demlemesini içtik, aftertaste i çok net şekilde elma şırası gibi. İçtikten 1-2 saniye sonra "bu neymiş böyle ya" dedirten cinsten.

5- Alto Cielo Geisha / 6- Alto Cielo Geisha (Alternatif Profil)
@Ömer Aydın bey bize bir sürpriz hazırlamış ve aynı kahvenin iki farklı profilini en sona koymuş.Daha kuru kokularından bu 2 kahvenin benzer olduğunu söylemiştik fakat aynı olduğunu tahmin etmiyorduk.İkisi de baştan itibaren adeta "biz bu masanın ağasıyız" diyordu kokularıyla :D
Oybirliğiyle beğendiğimiz kahve alternatif çıktı, Ömer bey de yerlerini unutmuş ve o da şaşırdı. Kahveler kokuda oldukça benzese de alternatif profil diğerine göre kesinlikle daha kompleksti. Bakalım satışa hangisi çıkacak.
Tropikal meyveler çok net fakat dengeli bir asiditesi var. Çiçeksilik de şaşırtmadı, yine mevcuttu. Soğudukça tropikal sertliği gidiyor ve şeftaliye dönüşüyor. Çok beğendiğim bir kahve oldu.

Son düzenleme:
Ayağınıza sağlık dostlar, çok keyifliydi benim için de, özellikle herkesin favorisinin farklı olması ne güzel!

Bunların hepsi aslında (öncekileri eleyerek geldiğim için) benim favorilerim ama benim de favorim Ruanda Gisanga Washed oldu mesela... Biraz da kişisel tercihler sanırım, beni genelde yıkanmış ve en dengeli olan cezbediyor. Bunu satışa da açtım biraz önce.

Kolombiya Alto Cielo'nun Geisha'sı şaşırttı hakkaten. Alımı yapma kararım olan profili değil dün kavurduğum profili beğendik, öncekinin zenginleştirilmiş hali gibiydi, satışa bunu koyacağım.

Cielo'nun Geisha'sı yine ilk kör tadımımda "bu kesin o listedeki ilgi çekici olan değil ama alacağım" dediğimdi hem o listedeki ilgi çekici olan çıktı hem de 3 çuvalı hemen aldık. Bu kahve şu anda satışı devam eden Cielo Naturra ile aynı tarla hatta bu da naturel ancak onun Geisha varyetesi ve öncekinden çok farklı tropikal bir nota sunuyor (diğerinin kakao olayı başka bu arada), henüz satışa açmadım, biraz sindirelim bugünü öyle...

Sizlerle muhabbet çok güzel, kahveleri de ona layık yapmaya çalışıyorum, afiyet olsun.

Selamlar

CoffeNutz ile tanışmam 2 yıl öncesine dayanıyor. Nitelikli kahvelerde markaları yeni yeni keşfeden birisi olarak CoffeNutz'ın kahveleri hem fiyat olarak çok uygundu hem de gayet keyifle içtiğim kahvelerdi. Bir kere kahve alımım esnasında ellerinde o kahvenin bittiğini ve fiyat farkı gözetmeksizin bana istediğim bir kahveyi yollayacaklarını söylemişlerdi (olayın üstünden çok geçtiği için detayları hatırlamıyorum ama çok ince bir davranıştı). Bu incelik ve müşteri memnuniyeti odaklı olmaları beni çok etkileşmişti Henüz dükkanlarını ziyaret edememiş olsam da İzmir'deki arkadaşlarımın hepsine gözüm kapalı tavsiye ediyorum. Ayrıca bir gün Ömer Bey'in ellerin bir kahve içmeyi ve sohbet etmeyi dört gözle bekliyorum.

Son düzenleme:
Brezilya Mantiqueira : Benim çok hoşuma giden bir kahve oldu. Masadaki en tatlı 2.kahveydi. Fiyatını görünce de oldukça şaşırdım, bence tadıyla Klem'den daha üst seviye bir Brezilya. F/P olarak Klem'den çok önde.
Senenin ilk tadımına gittiğimde bu kahve aklımda yer etmişti. O şimdi asker olan @rauhweltx 'e sürekli "Manti" alalım darlaması yapıyordum. (Canı umarım Manti istemiyordur :D) Cumartesi günkü tadımda, 1 tane sokta olduğunu görünce tutamadım kendimi aldım.

Hani bazı kahveler olur, bir kahveye verdiğiniz ortalama miktarın çok altında bir fiyata sahiptir ama yaşattığı hissiyat ortalamayla eşdeğer seviyededir, işte bu kahve benim nezdimde tam olarak öyle. Biraz önce demledim, yine masadakiyle aynı performanstı. Asla uçup kaçmayan fakat kayısı suyu içiyormuşçasına tatlı ve akıp giden bir kahve. Denemeyenlere şuanki fiyatıyla net tavsiyemdir.

Değerli Arkadaşlar,

4. kahvemizi de ekledim böylece dört yeni yıkanmış kahvemiz oldu, yarın da sonuncu eklenecek ve o da bir naturel..

Şimdiye kadarkileri şöyle bir özetleyecek olursak:

Guatemala Rio Dorado Pacamara (Sucafina): Asidite tarafında gönlünüzü alır
Peru Aprocassi (Fest): Sütlü tatlılığı içinizi yumuşatır
Ruanda Gisanga (Fest): Kendileri dengesiyle favorim olur
Honduras La Paz Caviflor: Kat kat tat çokonat:)

Duydum ki İzmir'de tadım açığı varmış, önümüzdeki aya umarım vakit bulur bir tadım turu daha yaparız...

Sevgiler

Değerli Arkadaşlar,

4. kahvemizi de ekledim böylece dört yeni yıkanmış kahvemiz oldu, yarın da sonuncu eklenecek ve o da bir naturel..

Şimdiye kadarkileri şöyle bir özetleyecek olursak:

Guatemala Rio Dorado Pacamara (Sucafina): Asidite tarafında gönlünüzü alır
Peru Aprocassi (Fest): Sütlü tatlılığı içinizi yumuşatır
Ruanda Gisanga (Fest): Kendileri dengesiyle favorim olur
Honduras La Paz Caviflor: Kat kat tat çokonat:)

Duydum ki İzmir'de tadım açığı varmış, önümüzdeki aya umarım vakit bulur bir tadım turu daha yaparız...

Sevgiler
Tadım turu olursa Antalyadan kalkıp gelirim :) Haberdar edin lütfen

Alto cielo bomba bir kahveydi, geisha türevini de hemen deneyeceğim.

Bu arada firmanın mükemmel seçkisi içerisinde verim alamadığım tek kahvesi olan Kolombiya Luis Anibal Pink Bourbon konuşmak isterim. Ne kadar farklı parametre ile denersem deneyeyim düz bir "ofis kahvesi Brezilyası" çıktısından öteye gidemedim. Bu kahve bu mudur veya özel bir demleme metodu mu var, sizlerin yorumunu merak ediyorum.

İndirim kodu var mıydı ?

Brezilya Mantiqueira Yellow Bourbon çok güzel bir kahve. Çok fazla deneyimim yok ama içtiğim Brezilyalar içinde şimdilik en iyisi.

Brezilya Mantiqueira Yellow Bourbon çok güzel bir kahve. Çok fazla deneyimim yok ama içtiğim Brezilyalar içinde şimdilik en iyisi.
Bana da çok övüldü. 29 kavrumunu yarın deneyeceğim.
Pişman olmayacağınıza eminim. Yukarıda da 1-2 kez yazmıştım şimdiye dek içtiğim en keyifli F/P kahvelerinden.Öğütüm konusunda biraz kalına gitmenizi tavsiye ederim. Zira 22 klikte dahi 3 dakika sürdüğü oluyor. Gerçi sürenin uzaması bu kahve özelinde bardağa olumsuz bir yansıma da yapmıyor, bence iyi çözünmüş hali daha tatlı çıktığından daha keyifli oluyor.

Su oranı da şimdiye dek 1/16 kullandım ancak 1/15 de keyifli bir çıktı verebilir diye düşünüyorum deneyeceğim.

Geri