• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

CoffeeNutz

Ömer Bey, Panama grup-al'ı korumalı mıydı acaba? Hedefe ulaşılamayacak gibi görünüyor malesef.
Panamaları korumaya alırım muhtemelen @veto Etiyopyaları tatmaya bol bol vaktimiz olacak farklı tatlar için bu iyi bir fırsat.

Spada ve kungpow daki kahve ile aynı kahve. Altieri çiftliğine ait geisha getiren tek firma Wayta firması şu anda. Piyasada şu an satılan geisha da aynı gesha. Tadım notu ile ilgili @Ömer Aydın hocam daha detaylı bilgi verir sanırım. Ama sonuçta kahveleri kavuran kişiler ve şartlar farklı doğal olarak sonuçlarda farklılaşıyor.
Değerli katkın için teşekkür ediyoruz Atahan. Evet şimdi merkeze bağlanıyoruz eee sıradaki haberimize göre uzakdoğuda yeni bir fermantasyon yöntemi keşfedldi…

Neyse uzatmiyim ama bu kafa bir haber kanalı eğlenceli olurmuş…

Bir panama geisha da mı içmeyelim. Verdik siparişi :love:

20220718_195228.jpg

Şu tuhaf bitki çayı demleme aparatıyla kahve demleme denemesi yaptım. 😄

Demlemeye başlarken evdeki hesap çarşıya uymadı, aparat ortadan ikiye açıldığı için silme olarak 7-8 g kahve alıyor, biraz tepeli koyarak 10 g kadar kahve aldırabildim. Suyu İçi kahve dolu kürenin üzerinden akıtayım dedim, aparat tam iyi kapanmadığından aradan kahve kaçmaya başladı. Ben de kupaya suyu doldurup aparatı daldırdım.
Maragogype washed Comandante ile 29 klik öğütüm, 10 g kahve 160 ml 96 derece su ile 4 dk demleme yaptım.
Sonuçta French press'e göre daha düşük gövdeli ve güzel bir kahve ortaya çıktı. Daha düşük gövdeli oluşunu kahvenin French press'tekinden daha sıkışık bir hazne içinde demlenmesine bağlıyorum. Aparat kapalıyken kahve kaçırmasa biraz karıştırma hareketi yapacaktım ama o zaman kahvenin yarısı bardağa kaçacaktı. 😁
Bu aparatın hazne boyutu biraz daha büyütülüp 20 g kadar kahve alacak kadar olsa ve aradan kahve kaçırmayacak şekilde düzgün kapansa kampta, dışarda, ofis ortamında pekâlâ pratik bir demleme ekipmanı alternatif olabilir.

Yüzen kahve gibi bir yöntemin konu başlığına uygun bir deneme diye düşünüyorum. 🙂

Ekli dosyayı görüntüle 21239

Şu tuhaf bitki çayı demleme aparatıyla kahve demleme denemesi yaptım. 😄

Demlemeye başlarken evdeki hesap çarşıya uymadı, aparat ortadan ikiye açıldığı için silme olarak 7-8 g kahve alıyor, biraz tepeli koyarak 10 g kadar kahve aldırabildim. Suyu İçi kahve dolu kürenin üzerinden akıtayım dedim, aparat tam iyi kapanmadığından aradan kahve kaçmaya başladı. Ben de kupaya suyu doldurup aparatı daldırdım.
Maragogype washed Comandante ile 29 klik öğütüm, 10 g kahve 160 ml 96 derece su ile 4 dk demleme yaptım.
Sonuçta French press'e göre daha düşük gövdeli ve güzel bir kahve ortaya çıktı. Daha düşük gövdeli oluşunu kahvenin French press'tekinden daha sıkışık bir hazne içinde demlenmesine bağlıyorum. Aparat kapalıyken kahve kaçırmasa biraz karıştırma hareketi yapacaktım ama o zaman kahvenin yarısı bardağa kaçacaktı. 😁
Bu aparatın hazne boyutu biraz daha büyütülüp 20 g kadar kahve alacak kadar olsa ve aradan kahve kaçırmayacak şekilde düzgün kapansa kampta, dışarda, ofis ortamında pekâlâ pratik bir demleme ekipmanı alternatif olabilir.

Yüzen kahve gibi bir yöntemin konu başlığına uygun bir deneme diye düşünüyorum. 🙂
Evet tam yüzen kahve başlığına yakışır bir deneme olmuş. Başlık yoksa da açmalı…

Taneler serbest yüzmese de belli aralıklarla (sanırım sıklığı bu durumda önemli olacaktır) karıştırmak iyi olur.

Son düzenleme:
Siparişim ulaştı,

Panama Los Cabezos Geisha Anaerobik hediyesi için ekstra teşekkürler gerçekten tadılması gereken bir çekirdek, zehri aldık, geçmiş olsun 😄

Geçmiş olsun, buradan sonrası zor ne diyeyim:)

Kahve: Sidamo bombe natural
Su: 95 derece Korusu, 15/240 oran
Öğütüm: Comandante 29 klik
Filtre: Çay filtresi 😝

20220720_142846.jpg

Yeni bir "abuk subuk" demleme denemesi, ama bu sefer aradığım ekipmansız ortamda pratik demleme işini çözdüm diyebilirim. Fotoğrafta gördüğünüz çay filtresi olarak geçen kağıtlardan temin ettim.

20220720_143730.jpg

Öğütülmüş kahveyi filtreye koyup suyu açık olan kısmın üzerinden doldurdum, arada bir kaşığın tersiyle karıştırma ve suya daldırıp çıkarma hareketi yaptım. Bu filtre, demlik poşetlerde ki kağıtla aynı materyal, yani çok ince ve geçirgen. Kahvedeki yağları büyük oranda bardağa geçiriyor diyebilirim. Tat profili French press'e daha yakın oldu, elbette temiz ve nispeten daha zarif bir kupa elde ettim.

20220720_144127.jpg

Temel amaç elbette ofis ortamında ek bir ekipman kullanmadan bardakta demleme yapmak. Ayrıca termosta sadece sıcak su taşıyarak park, kütüphane gibi ortamlarda da mis gibi kahve içilebilir. Ağza partikül gelmeyen yüzen kahve diyebilirim. 😄

Kahve: Sidamo bombe natural
Su: 95 derece Korusu, 15/240 oran
Öğütüm: Comandante 29 klik
Filtre: Çay filtresi 😝

Ekli dosyayı görüntüle 21273

Yeni bir "abuk subuk" demleme denemesi, ama bu sefer aradığım ekipmansız ortamda pratik demleme işini çözdüm diyebilirim. Fotoğrafta gördüğünüz çay filtresi olarak geçen kağıtlardan temin ettim.

Ekli dosyayı görüntüle 21274

Öğütülmüş kahveyi filtreye koyup suyu açık olan kısmın üzerinden doldurdum, arada bir kaşığın tersiyle karıştırma ve suya daldırıp çıkarma hareketi yaptım. Bu filtre, demlik poşetlerde ki kağıtla aynı materyal, yani çok ince ve geçirgen. Kahvedeki yağları büyük oranda bardağa geçiriyor diyebilirim. Tat profili French press'e daha yakın oldu, elbette temiz ve nispeten daha zarif bir kupa elde ettim.

Ekli dosyayı görüntüle 21275

Temel amaç elbette ofis ortamında ek bir ekipman kullanmadan bardakta demleme yapmak. Ayrıca termosta sadece sıcak su taşıyarak park, kütüphane gibi ortamlarda da mis gibi kahve içilebilir. Ağza partikül gelmeyen yüzen kahve diyebilirim. 😄
Süpersiniz, bu çabalar çok değerli, bu arada tekrar yüzen kahveye dönmek isterseniz tavsiyem nemini fazla atmamış (muhtemelen yıkanmış iyi gidecektir) kahve seçiniz, kahve ağızda partikül bırakmayacaktır...

👏👏👏

Berlina estate ne zamana gelir.🙏
Merhaba arkadaşlar,

Yine Panama’dan, bu sefer Berlina Estate’ten bir Catuai 27.07 kavrumuna açıldı.

Bu kahve sıradışı ve büyüleyici kahvelerin dünyasında bir mola gibi… Kavrulmuş badem notası ile rahatlatıcı bir tarafı var. Tanıdık ve cezbedici bir yönü olduğunu söyleyebilirim.

Kahveye hoşgeldin de diyelim…

Kulübe özel %25 indirimli bu bağlantıyı 3 gün boyunca kullanabilirsiniz:

https://www.coffeenutz.net/discount/CATUAI?redirect=/products/panama-los-naranjos-berlina-estate-catuai

Kargo ücretsiz ve indirim sonraki ekranda otomatik uygulanıyor.

🙏

Merhaba arkadaşlar,

Bu kahve sıradışı ve büyüleyici kahvelerin dünyasında bir mola gibi… Kavrulmuş badem notası ile rahatlatıcı bir tarafı var. Tanıdık ve cezbedici bir yönü olduğunu söyleyebilirim.

https://www.coffeenutz.net/discount/CATUAI?redirect=/products/panama-los-naranjos-berlina-estate-catuai

🙏
Bu panama kahvesinin puanı var mıdır, belli midir? Asiditesi nasıl, biraz daha geleneksel bir kahve gibi duruyor. Kimler tercih etmeli?

1 kg fiyatı uygunmuş bu arada.

İlk Berlinayı kaptım👍

Merhaba arkadaşlar,

🙏
yıkanmış olduğuna emin miyiz? Google'da naturel olarak çıkıyor bütün sonuçlar

Bu panama kahvesinin puanı var mıdır, belli midir? Asiditesi nasıl, biraz daha geleneksel bir kahve gibi duruyor. Kimler tercih etmeli?

1 kg fiyatı uygunmuş bu arada.
Puan bilgisi bana gelmedi @nuclearmoonrise CQI tarafından atanmış 3 Q-Grader’ın dünyadaki 20 küsür In-Country partner lokasyonunda yapılmış puanlama her zaman edinmek mümkün olmuyor…

Tadımında ise geleneksel veya ticari kahve sınıfında olmadığı bariz, asidite dengeli ama flat veya sıradanlıktan eser yok (bazen tercih edilebilir ama bu öyle değil) Berlina Estate imzasını da unutmamalı;)

Bu kahveyi yormayan kahve isteyen ama lezzetini önemseyenler, günün her saatinde geçiştirmek için değil tam bir keyif yaşamak isteyenler ve ticariye gitmek istemeyenler tercih etmeli.

Kızgın kumlardan serin sulara koşar gibi yani…

Geri