• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

CoffeeNutz

Toplu alımdaki ilgimi çeken Worka'yı kaçırdım. Aylık nitelikli kahve hakkımı Sidamo Damo'dan yana kullanmış oldum :) #24257

Normalde kendim reçete oluşturmayı daha çok severim fakat bu kahveyi hiç ziyan etmek istemiyorum. Referans olması açısından bir reçete çok güzel olurdu. @Ömer Aydın

Toplu alımdaki ilgimi çeken Worka'yı kaçırdım. Aylık nitelikli kahve hakkımı Sidamo Damo'dan yana kullanmış oldum :) #24257

Normalde kendim reçete oluşturmayı daha çok severim fakat bu kahveyi hiç ziyan etmek istemiyorum. Referans olması açısından bir reçete çok güzel olurdu. @Ömer Aydın
İlginize teşekkür ederiz Ömer Bey. Gönderimleri yapmadan bir reçete göndereceğim fakat mutlaka 7-8 gram ile cupping de yapıp deneyin, en iyi kalibrasyonu bu şekilde sağlayabiliriz;)

Benim sipariş dün kargoya verilmiş, bugün yarın gelir. İlk demlemeyi ne zaman düşünüyorsunuz?
Eh, kargocuların getirmemekte diretmesine rağmen (üç defa ilçeye yönlendirdiler merkezde oturmama rağmen) Ömer bey in de çabaları sonucu bugün elime ulaştı kahveler.

Günün ikinci kahvesini içiyor olmama rağmen hemen bir 250ml demledim. Renginden, çözünmesinden bile sıradan bie kahve olmadığı anlaşılıyor bu Etiyopya'ların. Hepsini demledikten sonra birbirlerine göre konumlandırmaya çalışırım (gerçi stoklar tükenmiş 😕).

9EA96EFE-1DBE-4142-AF58-0BBA560BE7C7.jpeg
not: arka fon patladığından kahve koyu çıkmıştı, kontrast attım biraz bende, stop lambası gibi oldu kırmızılarda böyle 🤪

Bu arada karekod çok güzel fikir fakat fotoğraf çekerken telefonun "açayım mı, açayım mı" diye tutturması da komik oldu 😁

Eh, kargocuların getirmemekte diretmesine rağmen (üç defa ilçeye yönlendirdiler merkezde oturmama rağmen) Ömer bey in de çabaları sonucu bugün elime ulaştı kahveler.

Günün ikinci kahvesini içiyor olmama rağmen hemen bir 250ml demledim. Renginden, çözünmesinden bile sıradan bie kahve olmadığı anlaşılıyor bu Etiyopya'ların. Hepsini demledikten sonra birbirlerine göre konumlandırmaya çalışırım (gerçi stoklar tükenmiş 😕).

Ekli dosyayı görüntüle 13764
not: arka fon patladığından kahve koyu çıkmıştı, kontrast attım biraz bende, stop lambası gibi oldu kırmızılarda böyle 🤪

Bu arada karekod çok güzel fikir fakat fotoğraf çekerken telefonun "açayım mı, açayım mı" diye tutturması da komik oldu 😁
Kargocular sabrımızı zorladı ama nihayet:) Afiyet olsun!

Merhaba @thermovex referans için benim uyguladığımı yazayım: 80 ppm, 95 C, cafec abaca orta hızda ve %75 ortaya döküş, 1'40'', 1:16

Merhaba @thermovex referans için benim uyguladığımı yazayım: 80 ppm, 95 C, cafec abaca orta hızda ve %75 ortaya döküş, 1'40'', 1:16

Çok teşekkürler reçete için. Elimde Sezy Coffee'den aldığım Aricha vardı. Bu sabah içip limonata mı bu dedim ve başka kavurucularda nasıl diye merak etmiştim. Şansıma siz tadımlık göndermişsiniz gerçekten çok teşekkür ederim 🙏

Damo'yu bende deneme fırsatı buldum. Bu Seneki Gardelli Mzunguyu İçmiş birisi olarak söylüyorum kör tadım testi yapsam 2020 Mzungu derim. Aynı tat profilinde bir kahve böyle Çoban salatasının Suyu gibi :D . Mzungu içemeyen merak eden varsa Damo'yu alabilir bu seneki Mzungu hasadından farkı yok diyebilirim.

Damo'yu bende deneme fırsatı buldum. Bu Seneki Gardelli Mzunguyu İçmiş birisi olarak söylüyorum kör tadım testi yapsam 2020 Mzungu derim. Aynı tat profilinde bir kahve böyle Çoban salatasının Suyu gibi :D . Mzungu içemeyen merak eden varsa Damo'yu alabilir bu seneki Mzungu hasadından farkı yok diyebilirim.
Salata suyu demeyeydin iyiydi. Hevesim kaçtı bir nevi.

Etiyopya Yirgacheffe Aricha'yı Çok beğendim son 2 senedir içtigim en iyi yıkanmış Etiyopyalar arasına girer. Sıcakken Böyle Limonlu Cheesecake gibi tatlı bir limon var. Sogudukça Sonbahar aylarında gördügümüz büyük tatlı kırmızı eriklerden oluyor resmen. Damakta o kırmızı tatlı erigin bıraktıgı hafif böyle hoş bir acılık olur onu bırakıyor aftertaste olarak ama içerken kesinlikle öyle bir acılık yok. Bu sene içtigim en iyi yıkanmış Etiyopya net.

Bugün Alsancak tarafındayım, yakınken öğlen de Karataş'a uğradım ama kapalıydınız sanırım. Gelmeden önce de aramak aklıma gelmedi.

Alt kattaki cafe'de de bir teyze vardı, yukarı doğru Ömer diye seslendi birkaç defa ama duyuramadık :D @Ömer Aydın

Bugün Alsancak tarafındayım, yakınken öğlen de Karataş'a uğradım ama kapalıydınız sanırım. Gelmeden önce de aramak aklıma gelmedi.

Alt kattaki cafe'de de bir teyze vardı, yukarı doğru Ömer diye seslendi birkaç defa ama duyuramadık :D @Ömer Aydın
Ahah evet teyzemiz çok iyidir:) Bir kaç gündür Kozyatağı ile ilgileniyordum Çarşamba sonrası oradayım, aslında içerisi de hazır sayılır ama henüz resmi açılışı yapmadık, ararsanız daha kesin olur;)

izmirliler olarak aslında toplanıp yapsak güzel olur
Evet @siyahca bir organizasyon yapalım hem de tadımlı olsun, son dönem kahvelerini konuşalım. Önümüzdeki hafta yine bir İstanbul turu var sonraki hafta için Pazar da müsait 11 Temmuz gibi yazıyorum köşeye, planlamasını yapar duyururum.

Geri