• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Coffeemamma Ethiopia Yirgacheffe Chelelektu Grade 1

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ethiopia Yirgacheffe Chelelektu Sizce Hangi Paket

• 1

• 2

• 3

• 4

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
evet olabilir ama ben pek memnun kalmadım bu kahvelerden boxx kafeden 2 kahve sipariş ettim evdekal indirimi ile onlar gelip gaz salınımı bitene kadar bu kahveleri tüketeceğim.
Aynen ben de boxx ve kimma aldım, bekliyorum. Bir çoğumuz aynı şekilde :)

Aralarında en beğendiğim kahve Etiyopya oldu. İnanılmaz floral bir etiyopya. Buram buram yasemin- hanımeli hissiyatı aldım. Paketinde yeşilçay felan yazıyordu ama bende o hissiyat pek oluşmadı, bu bariz yasemindi. Belki aftertaste deki hissiyat yeşil çay olarak nitelendirilebilir.
3 Numara

Kesin
3
numara dimi arkadaşar ona göre yapıştırıyorum etiketi :)

İlk denediğim buydu. Bendeki paketler 13 Mart kavrumlu. İlk kez sanırım 19 Mart'ta demlemiştim, ikinci kez de yaklaşık 1 saat evvel demledim. Tat profili biraz daha oturmuş ve aftertaste'inin kalıcılığı artmış gibi geldi. Kendi deneme tecrübemde (sırasıyla Etiyopya, Kenya, Honduras ve El Salvador) bu kahveden sonra düşmeye başladı kalite.

İsmail Bey'den sonuçları isteyince baktım ki tüm tahminlerim doğruymuş :) Tatları tutturabileceğimi düşünmemiştim aslında.

Bendekiler 11 Mart kavrumlu v60 ile yaptıklarım tam bir hüsran.

13 Mart kavrumu 3 nolu paketi açar açmaz çekirdeklerin küçüklüğünden heirloom olduğunu tahmin ettim. Delter press 95 derece, cmd 20 klikte, 2:10 dakikada demledim. Floral bir tat ve şeftali aromasını aldım. Bir de yeşil çay değilde, bergamot aromasına benzettim. Bence içilebilir, güzel bir kahve. Ancak bir daha satın almam herhalde. Çünkü son 2 yıldır Shawo'dan başka bir kahveyi tekrar satın almadım.

13 Mart kavrumu 3 nolu paketi açar açmaz çekirdeklerin küçüklüğünden heirloom olduğunu tahmin ettim. Delter press 95 derece, cmd 20 klikte, 2:10 dakikada demledim. Floral bir tat ve şeftali aromasını aldım. Bir de yeşil çay değilde, bergamot aromasına benzettim. Bence içilebilir, güzel bir kahve. Ancak bir daha satın almam herhalde. Çünkü son 2 yıldır Shawo'dan başka bir kahveyi tekrar satın almadım.
Floral ve bergamot!
Ben de aynı şekilde yeşil çaydan çok bergamot aromasını baskın bi halde aldım.

Floral ve bergamot!
Ben de aynı şekilde yeşil çaydan çok bergamot aromasını baskın bi halde aldım.
Az önce Cmd 24 klik, 92 derece arıtma su, Hoffman metodu ile plastik V60 ile demledim.Toplam 2:37 dakika sürdü. Sonuç yine aynı.

Çekirdeği 14 gr, suyu 255gr kullandım. Kalita 155 ile demledim. Şeftali, şarabımsı daha doğrusu tatlı diyebilirim. Bu alımın tat alabildiğim tek demlemesi oldu diğerlerine de bakalım bakalım 🤔

13 Mart kavrumlu paketi ilk defa bugün açıp Origami/Lilydrip ile demledim. Damağın arkalarında çok net şeftali aroması, her yudumdan sonra nefesimde bile kalan şeftali suyu kokusuyla epey beğendim. Alttan limon ve aftertaste’te şarabımsı tanen de var ama şeftali çok baskın. Uzun süre bekleterek iyi yapmışım sanırım. 4 çekirdekten açık ara en beğendiğim bu oldu.

Geri