• Ekim Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department olarak seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Coffeemamma Ethiopia Yirgacheffe Chelelektu Grade 1

Ethiopia Yirgacheffe Chelelektu Sizce Hangi Paket

• 1

• 2

• 3

• 4

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

NoDRaC

Üye
Yönetici
Editör
İsim
Suat
Daha fazla  
İsim
Suat
Espresso Makinesi
Lelit Bianca
Değirmen
Niche, Comandante
Ekipmanlar
V60, Chemex, Kalita, Melodrip
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
istanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
gaziosmanpaşa
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
taksim
Kahvenin özellikleri ve tadım notları aşağıdaki gibidir. Sizce hangi paket bu kahveye ait?

Lütfen kahve poşet numarası belirtmeden yorumunuzu yazdıktan sonra spoiler butonu içinde poşet numarasını yazın.

Bu kahve, her biri yaklaşık 2 hektar araziye sahip 600 küçük üreticiden gelmektedir. 1800-2200m irtifada yetişen olgun
çekirdekler toplanarak Chelelektu işleme tesisine gelmekte ve kontrol, derecelendirme sonrası Afrika yataklarında özenle
kurutulmaktadır. 2010 yılında kurulmuş bu tesis 2014 yılında yapılan yenileme çalışmalarıyla dikkat çekmiş, günümüzde son
derece kaliteli kahvelere ev sahipliği yapmaktadır.
Bölge:Yirgacheffe
Tür:Arabica
Varyete:Ethiopian heirloom
Hasat:Elle toplama
Yükseklik:1800-2200m
İşlem: Doğal yöntem (Naturel)
Tadım Notları: Yeşil çay, limon, şeftali, şarabımsı

Son düzenleme:
#3 diye düşünüyorum

Edit : Kavrum 11, tadım 22 Mart

Son düzenleme:
13 tarihli kavrum. hic bana göre degildi aci bir tat harici birsey alamadim.

Bu çekirdeği demlemeden önce de kokusundan tahmin etmiştik eşim ile beraber. 1 paket hariç hepsini denedik. Şu ana kadar en beğendiğimiz bu oldu.
Kavrum tarihi : 09.03.2020
3 numara

Son düzenleme:
toplu alımda beğendiğim tek kahve bu oldu. onu da klasik ethiopya aromatiği sayesinde. kavrum koyuya yakın ama yinede ethiopya kendisini göstermiş ve kurtarmış. içimi özellikle gardelli muzunguyu andırıyor evet. zaten bu yüzden beğendim. onun dışında bir hunkute değil. bir mormora değil. özellikle mormora karakterine yakın kahve seviyorsanız hayal kırıklığı yaşarsınız. ama daha çok bitter çikolata aromasına yakın seviyorsanız mzungu tadı alırsınız ki bu da güzel bir durum.
09 03 2020 kavrumu

Kavrum: 11 Mart
Tadım: 21 Mart
10gr kahve / 165 gr su
Tipik heirloom karakteristiği olan, çayımsı düşük gövdesi ile kendini kolay belli etti. Başlangıçta kısa süren yeşil çay hissiyatı, ve daha belirgin sitrik asitli bir bitişi var.
3

Son düzenleme:
Benim de en çok hoşuma giden kahve etiyopya oldu her ne kadar Etiyopya olduğunu tutturamamış olsam da beğendim. Bir de Kenya kahvesi fena değil.

bir tek bunu bilmişim bütün kahvelerden, cuppig yaptım 8gr/150 ml su ile ancak öncesinde aeropress ile demledim
reçete 15 gr/225ml/2.15 sn
kavrum 13 mart
tadım 23 mart

Daha önce @Avare ile Coffemamma'dan bir kaç kez alıp çok sevdiğimiz bu çekirdek bu sefer daha fazla kavrulmuş ve aynı tadı barındırmadığını düşünüyorum.Bu hali ile bildiğimiz Yirgacheffe'i andırıyor ancak derinden bir is-kül kokusu da geliyor yazık ki.Kötü benzemiş bana göre.
Klasik Ethiopia boyutları ile
ve az da olsa öncekileri andıran limon , şarabımsı tatlarını doğru yakalayabilmişsem eğer ;

3 numaralı paket

Kavrum 11 Mart 2020

Son düzenleme:
Ya benim damak tadımda sorun var ya da bana gelenin kavrumunda. 3 kere denedim farklı farklı ama bir türlü olduramadım. İs tadı geçmiyor. Biraz aromaları alacak gibi oluyorum, sonra kül tadı alıyorum. Kavrum 11 mart bu arada.

bendeki 11 mart is tadı hissetmedim ama bir acılık olduğu kesin
Kaç kg'luk makine kullanıyorlar bilmiyorum ama aynı tarihte 2 veya 3 kere kavurmuş da olabilirler. Bu sebepten aslında aynı kavrum olmayabilir kahvelerimiz.

toplu alımda beğendiğim tek kahve bu oldu. onu da klasik ethiopya aromatiği sayesinde. kavrum koyuya yakın ama yinede ethiopya kendisini göstermiş ve kurtarmış. içimi özellikle gardelli muzunguyu andırıyor evet. zaten bu yüzden beğendim. onun dışında bir hunkute değil. bir mormora değil. özellikle mormora karakterine yakın kahve seviyorsanız hayal kırıklığı yaşarsınız. ama daha çok bitter çikolata aromasına yakın seviyorsanız mzungu tadı alırsınız ki bu da güzel bir durum.
09 03 2020 kavrumu
ben de Nensebo'ya benzetmiştim, oradan yakaladım Etiyopya olduğunu

keşke tüm kahveler aynı kavrum olsaymış. herkesin farklı tarihte anladığım kadarıyla. benimkiler 09 mart kavrumu. ton olarak olması gereken filtre kavrumunun bir ya da iki ton daha koyusu.

Kaç kg'luk makine kullanıyorlar bilmiyorum ama aynı tarihte 2 veya 3 kere kavurmuş da olabilirler. Bu sebepten aslında aynı kavrum olmayabilir kahvelerimiz.
evet olabilir ama ben pek memnun kalmadım bu kahvelerden boxx kafeden 2 kahve sipariş ettim evdekal indirimi ile onlar gelip gaz salınımı bitene kadar bu kahveleri tüketeceğim.

Geri