• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Coffea Circulor Uganda Elgon Tadım Notları ve Reçeteler

NoDRaC

Üye
Yönetici
Editör
Konum
İstanbul
İsim
Suat
Daha fazla  
İsim
Suat
Espresso Makinesi
Lelit Bianca
Değirmen
Niche, Comandante
Ekipmanlar
V60, Chemex, Kalita, Melodrip
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
istanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
gaziosmanpaşa
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
taksim
Aylık Alım ile satın aldığımız kahve deneyimlerini burada paylaşabiliriz

Kavurcunun notları.

“Applauding Mt. Kenya with its soil, topography and climate for being able to generate a Kenya-Uganda hybrid-experience."

Ivica Cvetanovski
Founder, Coffea Circulor, Scandinavia

SCA SCORE 89.00

FLAVOR ALGORITHM AND DESIGN Ivica Cvetanovski

Roasted light based on conduction and moderate heat application with world class skill and care. Extensive roast, medium front up heat that subsides and slowly builds up to the first crack. We focus on the berry and fruity flavors with integrated and playful acidity.

GENESIS

ProducerSmallholders
CountryEthiopia
RegionKapchorwa
Altitude1,650-2,300 masl
VarietalSL14, SL34
ProcessNatural
Lot size120kg
Trade9.45 USD/kg

SENSORY EXPERIENCE

AromaApple, Butterscotch, Peach
FlavorFudge, Orange, Yellow plum
AftertasteGreen apple, Orange, Cocoa, Mid
AcidityLime, Citric, Mid
BodyCreamy, Mid
BalanceUniform

SYNOPSIS

Mt. Elgon is an extinct volcano spread across the border of Uganda and Kenya, though its highest point, named Wagagai, is on the Ugandan side.

The Zavala family decided to make the move into specialty coffee as they started to participate in Cup of Excellence (CoE). They placed well in every competition each year they participated. CoE has allowed the family to continuously upgrade their plantations, increase the salaries of co-workers and initiated direct relationships with their buyers. Cambalache will keep striving, year-after-year, to obtain higher cup quality to be recognized all over the world.

Coffee from Uganda is not as well known as coffee from Kenya. Mt. Elgon is partly in Uganda and partly in Kenya. The same coffee and quality from the Kenyan side, receives three times the price as the coffee originating from the Ugandan side. Mt. Elgon is the seventeenth highest mountain. Its location on the equator receives bi-modal rainfall to keep the vegetation green all year round. Coffee farmers grow Arabica coffee at altitudes over 2,100 meters above sea level on the high slopes of Mt. Elgon. The Kapchorwa coffee growing region is located 5 hours driving east of Kampala city.

Post harvest, the coffee cherries are laid out on raised African drying beds, stirred multiple times a day using clean hands as unhealthy beans that are not fit are sorted out. The process is completed upon the beans reaching a moisture level of 11.5%.

This lot was acquired to highlight specific varieties generated from a region. Also, how they can be interpreted with specific roasting algorithms to mimic other regions. This showcases how specific pre-conception and perceived flavors interconnect.

BREWING RECOMMENDATIONS

Our World Brewers Cup recipe for V60 “1:1:1”: 20g coffee. 300g of water. 100g of 20 second pours in 3 total pours at 0:00, 1:00 and last pour at 2:00. Finish at 3:00. Adjust only grind size and water temperature.

WATER RECOMMENDATIONS

Use water with balanced mineral content to optimize flavor and character. Keep Total Dissolved Solids (TDS) between 25-50 ppm or mg/l. We advise a temperature between 93-95°C for the best brewing experience.

Made by Uganda
Finished in Scandinavia
 
Kavrum Tarihi: 26.10.2020
Kavrum Profili: Filtre
Değirmen: CMD 27 klik
Demleme yöntemi: V60
Oran: 16 gr/240 ml
Su: 95° - Buzdağı
Tarif: Ivica'nın 1:1:1 tarifindeki yöntemi uyguladım. Kahve ve su miktarıyla oynayarak 80 ml'lik 3 eşit döküş yaptım. 3:20 civarında demleme sonlandı.
Parfümü andıran kokusuyla ben buradayım diyen bir fincan çıktı ortaya. Kremamsı bir yapısı var. Bu yüzden içimi oldukça keyifli. Meyve aromaları ise belirgin olarak hissediliyor. Bu tarz kahvelerden hoşlananlar bunu da çok sevecektir. Ancak şekerli yiyeceklerden hoşlanmayanların içini alabilir. Ama sonuç olarak ben beğendim. Kesinlikle bu seneki favorilerimden biri!
 
Ben bugün patates tadı ve kokusu aldm ve içemedim aynı şeye maruz kalan başka birisi daha var mı acaba?
 
Ben bugün patates tadı ve kokusu aldm ve içemedim aynı şeye maruz kalan başka birisi daha var mı acaba?
Ben paketi bitirdim. Hiç almadım öyle bir tad. Tabi size belki defect vs gelmiş olabilir orası ayrı.
 
Ben paketi bitirdim. Hiç almadım öyle bir tad. Tabi size belki defect vs gelmiş olabilir orası ayrı.
Sudan değil öncelikle bunu belirtiyim :D
İlk içtğimde çok güzeldi gerçekten ama şuan bir patates kokusu aldım ama belki de çekirdekler karışmış olabilir bilmiyorum ama benzeri bir deneyimi olan varsa diye merak ettim, teşekkür ederim.
 
Ben bugün patates tadı ve kokusu aldm ve içemedim aynı şeye maruz kalan başka birisi daha var mı acaba?
Acaba Ruanda ve Burindi kahvelerinde ortaya çıkan Potato Defect Uganda kahvelerinde'de olabilir mi ?
 
Ya bende bir burundi var işte onunla karışması çok düşük bir ihtimal ama sorayım dedim işte.
 
Oran: 20/300
Su: 95 derece. Şişe suyu (yaygın olmayan).
Öğütüm: C40 21 klik.
Filtre: 40’lı hario.
Tarif: Ivica'nın 1:1:1 tarifi. Süre: 3.25

Şu an fincandan aldığım keyifle girdim hemen başlığa.
 
Son düzenleme:
cmd 22 klik
16/240
45 ml 40 sn. blooming, kalanı tek seferde 30 saniye boyunca sabit bir debi ile tamamlayış. demleme bitişi 2:30.
su sıcaklığı 95 derece, buzdağı su.
hario 40l'lı.

yine çok güzel bir kahve çıktı. kahve güzel olunca naparsan yap kötü demlemek zor gibi. başlarda tatlılık daha az hissedilse de sonlarda şeftali suyu kıvamına ulaşıyor. 1:1:1 tarifinden sıkılanlar deneyebilir.
 
kavurum üzerinden yaklaşık 1 ay geçti ve ilk günlerdeki karakter kayboldu. Allah’tan kahve bitti gibi
 
Hızlı tüketirim diye kendi paketinde sakladım. Ama ondan mı bilmiyorum. Belki problem bendedir

kahve kötü değildi ama ilk günler gibi değildi sadece
Biraz önce bende aynı durumu yaşadım. Salı günü mis gibi çiçek kokan kahvede şuanda koku yok. Demleyince alttan alttan geldi. Buzluğa atmadığıma pişmanım
 
Cmd:19 klik
17 gr kahve, 240 gr su
Hario immersion kilit kapalı bütün suyu melodrip ile döküş
1.25 nci dakikada kilidi açış 2.30 dakikada demleme bitiş, 1:1:1 yönteminde aldığım tadı alamadım, uzerine zaman geçtiği için midir bilemiyorum. Demleme bitişindeki görüntüsünü de ekliyorum.
 

Ekli dosyalar

  • 20201129_180427.jpg
    20201129_180427.jpg
    58.4 KB · Görüntüleme: 12
bendeki kahveler belirgin bir şekilde bayatladı. bugüne kadar aldıklarımı uzun süre bekletiyordum. Bunlar çok organik çıktı :)
 
Geri
Üst