• Nisan Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Nisa ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Parsa Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Coffea Circulor Uganda Elgon Tadım Notları ve Reçeteler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Uzun süre demlemeyeceksem vakumlayıp buzluğa atıyorum. Bu kahveleri kendi poşetinde sakladım. vakumlu şişem yok maalesef

Bugün buzluktan bir şişe çıkardım.

Bayatlama vs yok.

1:1:1 orjinal tarifini Commandante 27 Klik ile Cafec TH3 filtrede demliyorum.

Sıcakken çok keyif aldım. Hafif Çilek, Şeftali belirgin. Asidite yerinde dengeli.
Soğudukça tatlar gitti. Geriye baskın elma asiditesi kaldı. Soğuk hali sıcak hali kadar zevk vermedi.

Origami Dripper,V60 02 40'lı paket Filtre Kağıdı, LillyDrip
Comandante 19 click (std.)
Oran 1/15,33
30gr çekirdek - 460 ml Hamidiye Su
90ml blooming 40 saniye + 2 döküş
Süre 3 dakika 34 saniye

Paketi açtığım andan son yuduma kadar keyif veren bir kahve oldu Uganda Elgon. Aromalar tamamen örtüşmüyor olsa da Mzungu ile çok benzer tat profiline sahip olduğunu düşünüyorum. Emeği geçen herkese tekrar teşekkür ederim.

Bu kahve ile ilgili ben de ufak bir video paylaştım. Öğütmeden önce çekirdekleri kontrol ettim :)

Canım çekti valla. zevkli bir kahveydi. maalesef elde avuçta kalmadı.

Vakum makinesi alma işini ciddi ciddi düşünmeye başladım.

Bu arada coffea circulor'a Panama Tigre isimli kahve gelmiş, 10gr (on gram) ücreti 40€.

Canım çekti valla. zevkli bir kahveydi. maalesef elde avuçta kalmadı.

Vakum makinesi alma işini ciddi ciddi düşünmeye başladım.

Bu arada coffea circulor'a Panama Tigre isimli kahve gelmiş, 10gr (on gram) ücreti 40€.

Yüksek puanlı kahveler deneme şansım oldu, farklı kahve profesyonelleri ile de ara ara bu konuda konuşuyorum. Onlar sonuçta bu firmaları çok yakından takip ediyorlar. Ninety Plus 'ın vizyonu ve fiyatlandırması saatlerce konuşulabilecek bir konu. Farklı işler yapıyorlar.

Kahve muhakkak çok iyidir ama fiyatlama artık kahvenin kalitesinden öte, arz talep ve kahvenin tarladan fincana hikayesine göre de şekillenmeye başladı. Coffea Circulor herkese hitap eden kahveler satması açısından beğendiğim bir firma.

Vakum olayına gelirsek... ben de mesafeliydim ama gerçekten gerekebiliyor. Bu kahveyi buzluktan çıkarıp demledim :)

Geri