• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Coffea Circulor Ethiopia Shewa Tadım Notları ve Reçeteler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Biraz uzun sürmüş sanki demleme. İlgisi olabilir mi?
İkinci ve üçüncü suyu tam zamanında döktüm yani 2:00 da yatak kuruydu ama son 100 ün akması uzun sürdü. Alakalı mı bilmiyorum.

Kahve yatağı çok düz ve çamurlu duruyor. Hiç müdahele ettiniz mi? Hangi kalınlıkta öğüttünüz?
Bu tarif için bu çekirdeği 28 click kurtarmiyor, 29-30 a bile çıkmak gerekebilir.
Bu demleme uymadı ise ki uymayabilir, bir de normalde demlediginiz gibi demleyip ama süreyi biraz uzatarak dener misiniz?

Yok su dökmek dışında sıfır müdahale. Niche ile her zamanki kalınlıkta öğüttüm. Ama cmd karşılığını bilmiyorum. Tamam bir sonrakine öyle deneyeyim. Origami kalita melo mu denesem yoksa immersion mı denesem kararsızım gerçi. Geisha denemelerimde sadece Türk kahvesi olarak tad alabiliyorum.

İkinci ve üçüncü suyu tam zamanında döktüm yani 2:00 da yatak kuruydu ama son 100 ün akması uzun sürdü. Alakalı mı bilmiyorum.

Yok su dökmek dışında sıfır müdahale. Niche ile her zamanki kalınlıkta öğüttüm. Ama cmd karşılığını bilmiyorum. Tamam bir sonrakine öyle deneyeyim. Origami kalita melo mu denesem yoksa immersion mı denesem kararsızım gerçi. Geisha denemelerimde sadece Türk kahvesi olarak tad alabiliyorum.
Niche iyi öğütmüyor bence 😉

29-30 a bile çıkmak gerekebilir
Bende abaca filtre kullanarak 28 kiklten başladım fakat demleme uzun sürüyor özellikle son 100 de tıkanma gerçekleşiyor. 32 ye kadar çıktım, hario 40'lı da denedim ama durum aynı. acaba lillydrip fayda eder mi diye düşünmüyor değilim ancak sadece düşünmekle yetineceğim çünkü kahve bitti. :LOL:

Bende abaca filtre kullanarak 28 kiklten başladım fakat demleme uzun sürüyor özellikle son 100 de tıkanma gerçekleşiyor. 32 ye kadar çıktım, hario 40'lı da denedim ama durum aynı. acaba lillydrip fayda eder mi diye düşünmüyor değilim ancak sadece düşünmekle yetineceğim çünkü kahve bitti. :LOL:
Elinizde Cafec traditional varsa o filtre ile 29 klikte deneyebilirsiniz

Abaca ile çoğu kahveyi 1:1:1 denediğimde 4:20 nin altında bitiremedim. 32 kliklere kadar çıktım. Hario 40’lı ile 3:20 civarı sürüyor. 29 klik 4:00’te bitti. Kısaca abaca süreleri çok uzatıyor ama sonuç fena değil.

Yatak çok çok düz çıkmış :) eğer switch Ile müdahele yoksa tebrik ederim sizi.
Niche Sanıyorum silverskinleri comandanteye göre daha fazla toz haline getirdiği için o üstteki camurumsu tabaka olabilir, bu durumda altı düzgün diye tahmin ediyorum.
Bu reçetede iki kritik şey var eğer 3 dakikayı hedeflerseniz çoğunluk ile önceki 2 döküşün sonu erken bitiyor. Ben son zamanlarda hep cafec traditional ile denedim ve stabil bir süzülme olduğu için tarife oldukça yaklaştım diyebilirim. Bir de öneri olarak eğer hızlandırmak isterseniz kaynar su ile filtreyi ıslatın ve 15 dakika kurumasını bekleyin. Sonrasında sürenin belirgin kisaldigini gozlemyeceksiniz.
Bir genelleme yapmak istemiyorum ama geshalar biraz daha hafif ama kompleks tarafta kalabiliyorlar, dolayısı ile daha yoğun demleme belki gerekebilir sizin beklentinize göre.

Son düzenleme:
Abaca henüz denemedim önerim cafec traditional için geçerli. Ki eski 40lik ile muadil diyebiliriz. Önerim şu olur filtreyi ıslatıp sonra kurumasını bekleyin 10-15 dakika sonra demlemeye başlayın.

Abaca ile çoğu kahveyi 1:1:1 denediğimde 4:20 nin altında bitiremedim. 32 kliklere kadar çıktım. Hario 40’lı ile 3:20 civarı sürüyor. 29 klik 4:00’te bitti. Kısaca abaca süreleri çok uzatıyor ama sonuç fena değil.

Bari muz tadı verse................. (Filtreler için yeniden teşekkürler, yıkayıp yıkayıp kullanıyorum, bazıları yırtılsa da)

Bari muz tadı verse................. (Filtreler için yeniden teşekkürler, yıkayıp yıkayıp kullanıyorum, bazıları yırtılsa da)
Muz tadı verse güzel olurdu 😄 muhtemelen bir daha abaca tercih etmeyeceğim, sen nasıl buldun hocam?

Güvendiğiniz birinden o kahve ile ilgili özellikle Abaca lı bir reçete yoksa, kahvenizi ziyan etmeyin derim.

Traditional ya da hario kullanın. Kahve az olunca, abaca da reçete oluşturuna kadar kahve bitebilir.

Bu çekirdek ile geçtiğimiz aylarda tükettiğim The Barn'ın bergamot kokulu Ethiopia Guji'si birbirine çok benziyor (ben barn'ın çekirdeğinden daha çok keyif aldım, bu yıl tükettiğim en iyi çekirdekti). Şu an seçenek olarak göremedim web sitelerinde ama bu yorumumu aktarmış olayım.

Bugün kalan son 14 gramı demledim. Artık yorum yapabilirim.

Oran: 14 gr kahve 210 gr su
Öğütücü ve çentik: Cmd Normal Aks 25. Çentik
Su: Nestle Pure Life 96°
Yötem: V60 70 -70-70 gr döküş. Her döküş 20 sn. Su dökerken Aeropress filtre tutacağını kullandım. Su damlalar halinde ve daha yumuşak şekilde kahvenin üzerine iniyor. Sanırım melodrip de bu işe yarıyor.
Filtre: Cafec Th 3
Süre: 4 dk

Şimdiiii, bu kahve acayip kokuyor. Öğütülmüş halinden ziyade fincanda bir yaz parfümü kokusu estiriyor. Çok güzel kokuyor ama tat olarak bir türlü kokuyla vaadettiğini veremiyor. En azından benim için öyle oldu; yani fincanlar keyifli, asidite yerli yerinde ama muhtemelen benim de beceriksizliğim etkilidir, ben tat olarak kokusunun hakkını veremediğini düşünüyorum. Kahve miktarı az olduğu için 25 çentiğe düşmemin ve demlemenin uzamasını etkisi çok olamaz çünkü kısa süren diğer demlemelerim de böyle oldu.
Fantezi olsun diye 7 gr'lık single shot espresso demlemiştim bak, onda tat çok iyiydi. Ama onda da gramajı artırınca ekşilik sapıttı. Deneysel takılmanın maliyeti artırdığı bir gerçek; o yüzden espresso olarak fazla zorlamadım.
Miktar biraz daha fazla olsaydı aeropress ve Türk kahvesi olarak da deneyecektim; kısmet değilmiş. Başka geishalara artık.

En iyi yol bildiğin yol boşuna dememişler 😁
94 derece 90ppm su ile 20gr kahve origami dripper kalita filtre 60ml bloom 60ar ml melodriple 300ml e tamamlama şeklinde demledim. Mango portakal alabildim tatlı da sayılır ama böyle olmamış portakal gibi hafif bir acılıkta var maalesef.

Ama yani kahve ne kadar subjektif onu anlıyor insan. 92.75 puanlı kilosu 60 dolar kahve ama 85 puanlı bundan daha çok sevdiğim kahve var. 🤫

Kahve/Su: 19/285gr.
Su: Hayat/RO karışım. 95 derece.
Öğütüm: C40 23 klik.
Filtre: TH-2
Tarif: Ivica'nın 1:1:1 tarifi.
Süre: 3.15’te (20-30gr kadar kahve) tıkandı. Kalan kısmın tamamlanmasını bekleyip 4.15’te aldım.

İkinci demlemem (kahveyi bitirenlere nispet). Çiçek buram buram kokuyor, pardon çekirdek. Gözü kapalı koklatıp bu ne desek cevap tek.
Tadımda da yazan tüm aromalar net.
TH-2 için de not düşeyim. Son demlemelerimi bu 2 numarayla yapıyorum, @Muttley&Jack kahvelerini bununla daha çok beğendim. Vaadettiği gövde tam benlik.

Geri