• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

CleanCup Coffee

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ErkanB
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Buradan aldığım hiçbir kahve beni pişman etmedi. Yeni yerler arayan arkadaşlara gözüm kapalı öneririm. Yalnız kahvelerin ayrı ayrı satılması biraz can sıkıcı. Ben genelde sitedeki tüm kahveler paketini satın alıp üst düzey bir blend yaratıyorum. Tek çekirdekten iki üç nota almaktansa hepsinden tüm notaları alıyorum. Bazen demir (II) oksit tadı geliyor ama o sanırım değirmen ile alakalı.

Forumda yeniyim ve ilgimi çeken konulara yazdım. Eğer bir gönderi/süre sınırı varsa bilmiyordum dediğim gibi yeniyim. Kusura bakmayın.

Forumda yeniyim ve ilgimi çeken konulara yazdım. Eğer bir gönderi/süre sınırı varsa bilmiyordum dediğim gibi yeniyim. Kusura bakmayın.
Forumda gönderi süre kısıtlaması yok fakat her konuya aynı sonuca çıkan farklı cevaplar yazmanız garip geldi, her bildirimde farklı konuda "Sözen Değirmen" geçen esprisel yaklaşımlar var, espriden anlayan biriyim ilk yazdığınızda güldüm fakat diğerleri güldürmedi.

Güldürmemesi normal çünkü espri yapmıyorum. Ancak daha az sözen değirmenden bahsetmeye çalışırım geri bildirim için teşekkürler.
Forumda gönderi süre kısıtlaması yok fakat her konuya aynı sonuca çıkan farklı cevaplar yazmanız garip geldi, her bildirimde farklı konuda "Sözen Değirmen" geçen esprisel yaklaşımlar var, espriden anlayan biriyim ilk yazdığınızda güldüm fakat diğerleri güldürmedi.

Lütfen firma için açılan yeri kişisel tartışmalar ile kirletmeyelim. Yaptığım tek şaka kafein kültür başlığında bizzat sözen değirmenim demem. Espri yapmıyorum ve agresif cevaplarınızın beni kırdığını bilmenizi istiyorum. Rahatsızlık vermek gibi bir amacım yoktu ama özür dilerim tekrardan. İyi günler dilerim.

Lütfen firma için açılan yeri kişisel tartışmalar ile kirletmeyelim. Yaptığım tek şaka kafein kültür başlığında bizzat sözen değirmenim demem. Espri yapmıyorum ve agresif cevaplarınızın beni kırdığını bilmenizi istiyorum. Rahatsızlık vermek gibi bir amacım yoktu ama özür dilerim tekrardan. İyi günler dilerim.
Belki sizin cevaplarınızda başkalarını kalbini kırıyordur. Baska bir baslıkta sizi desteklemistim. Hata etmisim

Elimde bir haftalik th-3 kalmisti eski serinin tukenmesi uzdu kampanya sevindirdi abacadan devam edecegim

Sabah Etiyopya Konga çekirdeklerinden espresso yaptım. Düşük gövdeli, orta tatlılıkta, asidik, turunçgil ve bal notalarını net veren, adını koyamadığım bir baharatın da eşlik ettiği, aftertaste uzun bir fincan oldu. Meyvemsi, çay yapılı, bittere kaçma ihtimali çok düşük bir espresso isteyenlere tavsiye edilebilir.

Sabah Etiyopya Konga çekirdeklerinden espresso yaptım. Düşük gövdeli, orta tatlılıkta, asidik, turunçgil ve bal notalarını net veren, adını koyamadığım bir baharatın da eşlik ettiği, aftertaste uzun bir fincan oldu. Meyvemsi, çay yapılı, bittere kaçma ihtimali çok düşük bir espresso isteyenlere tavsiye edilebilir.
Çekirdekler espresso kavrumu muydu?

Ben kavurucunun demleme önerisine göre yaptım. Kalita kullandım, bende de tıkanma oldu ve geç bitti ancak olumsuz bir tat gelmedi bardakta. Hatta çokça memnun kaldım diyebilirim.

Kalita Wave (Origami Dripper)

Su Sıcaklığı: 93°
Kahve – Su Oranı: 1:15
Kalita Filtre
Comandante: 24 klik
Toplam Demleme Süresi: 2 dakika 40 saniye
20gr kahve üzerine 50ml su ile 40 sn. blooming. kalan su 3 seferde 15 saniye arayla dökülür ve 2.40-2.50 de bitiş.
Birkaç denememde ilk yudumlarda kavruk tatlar hakimdi. Farklı reçeteleri denemeye devam ediyorum o yüzden.
Kalita tıkanma problemini aşmak için daha iyi V60'tan gözlemlerime göre ama fayda etmiyor tıkanma oluyor bu çekirdekte maalesef.
Teşekkür ederim.

Birkaç denememde ilk yudumlarda kavruk tatlar hakimdi. Farklı reçeteleri denemeye devam ediyorum o yüzden.
Kalita tıkanma problemini aşmak için daha iyi V60'tan gözlemlerime göre ama fayda etmiyor tıkanma oluyor bu çekirdekte maalesef.
Teşekkür ederim.
Tıkanma olduğu için ben de V60' ta demlemeyi denedim. Çıktısı Kalita kadar memnun etmedi. Kendimce çıkardığım sonuç; ''hataları kabul etmeyen bir kahve. Bu nedenle kavurucu düz tabanlı dripper demleme önerisinde bulunmuş'' şeklinde.

bende aynı çekirdeği espresso olarak aldım elimdeki çekirdek bitince deneyeceğim. siz de böyle yazınca iyice merak ettim

Çekirdekler espresso kavrumu muydu?
Evet espresso kavrum... Sanıyorum 24'ünde kavrulmuşlardı. Ama espresso gibi espresso değil, biraz da bunu anlatmak istedim. Yumuşak tadımlı bir çekirdek. :)

24.11 kavrum Idido'yu v60'da demledim. İlk demlemem kavrumdan 5 gün sonraydı ve çok beğenmemiştim ama aradan 10 gün daha geçtikten sonra buram buram meyve kokulu bir bardak kahve içtim, açıkçası şaşkınım. 🙂

Clean Cup'ın kahveleri hoşuma gidiyor. Los Hermanos ve Santa Rosa'yı severek tükettim hatta bir kısmını vakumladım.

Şimdi de 30/11 kavrumlu 1 kg Idido aldım. İlk demlemelerim çok da başarılı olmadı açıkçası. Kalita, Origami, V60 gibi reçeteler yazabilen olursa sevinirim.

Kavurucu: Clean Cup Coffee
Çekirdek: Colombia - Santa Rosa De Cabal
Ekipman: Hario V60 - 02
Filtre : Cafec Abaca
Öğütüm: Timemore Slim (+) / 20 Klik (Comandante 24 Klik / Referans Tablosuna Göre)
Oran: 18.8/300
Su: 93 Derece
Toplam demleme süresi: 2 dk. 07 saniye

Blooming: 0 - 30 sn / 60 ml
1.Döküş: 30 - 55 sn / 80 ml
2.Döküş: 55 - 1.20 sn / 80 ml
Son Döküş: 1.20 - 2.07 sn / 80 ml

Not: Blooming öncesi kahvenin ortasına yuva açtım daha sonra döküşe başladım. Kahve yatağına swirl yapmadım, yatakla hiç oynamadım. Döküşler hep ortadan yanlara doğru gitti.

Tadım: Daha ince öğütüme nazaran bu demleme daha iyi sonuç verdi, gövdeli fakat aromaları bastırmıyor, şarabımsı tatlar var fakat arkadan yaban mersini çok baskın geliyor. Baya iyi bir demleme oldu bana göre, baya hoşuma gitti.

30 Kasım kavrumlu Idido beni memnun etmedi. Kahvenin elli tonu gibi olmuş. Paketin içinde adeta bir renk cümbüşü var. Şekli şemali bozuk çekirdek oranı da bir hayli fazla. Tadımda rahatsız edici bir şey deneyimlemedim. Ama kavrumdaki homojenliği de eleştirmek istiyorum açıkçası

Ekli dosyalar

• 16391456278247207494218058780020.jpg
    16391456278247207494218058780020.jpg
    35.7 KB · Görüntüleme: 101
30 Kasım kavrumlu Idido beni memnun etmedi. Kahvenin elli tonu gibi olmuş. Paketin içinde adeta bir renk cümbüşü var. Şekli şemali bozuk çekirdek oranı da bir hayli fazla. Tadımda rahatsız edici bir şey deneyimlemedim. Ama kavrumdaki homojenliği de eleştirmek istiyorum açıkçası

Cahilliğimi hoşgörün çekirdek renginden kavrum homojenliği anlaşılıyor mu. Yani içi homojen dışı farklı renklerde olabilir mi. Ya rengi böyle değişik tonda olmasının fincana etkisi nasıl değişir..

Cahilliğimi hoşgörün çekirdek renginden kavrum homojenliği anlaşılıyor mu. Yani içi homojen dışı farklı renklerde olabilir mi. Ya rengi böyle değişik tonda olmasının fincana etkisi nasıl değişir..
Açıkçası ben de sıradan bir kahve meraklısı ve tüketicisiyim. Bildiklerim ölçüsünde sorunuzu şöyle cevaplayabilirim; elbette ki bir çekirdeğin açık kavrulması ile koyu kavrulması arasında renk farkı olup da fincana yansıyan tat ve profil farkı olmaması düşünülemez.

Homojenlik ise, bütün çekirdeklerin yeknesak bir görüntü vermesi, aynı renk ve dolayısı ile aynı tat profili çıkarmasıdır. Demlemeye katılan kahvelerin bir kısmı koyu bir kısmı açık kavrum olur ise, bu illede lezzetsiz bir kahve içeceğiniz anlamına gelmez fakat kahvenin asıl potansiyelini gölgeler.

Nihayetinde demlemeli reçetelerinde dahi kavrum profili, öğütüm ve su sıcaklığı parametrelerini belirlemede önemli bir değişkendir.

Geri