Cafec traditional ile denedim.45 klikten başlayabilirsiniz, süre olarak çekirdekte 3.45-4.00 yakaladığınız ayarı not alın sonra.. filtreniz hangisi?
Cafec traditional ile denedim.45 klikten başlayabilirsiniz, süre olarak çekirdekte 3.45-4.00 yakaladığınız ayarı not alın sonra.. filtreniz hangisi?
çok iyi filtre, drippera müdahale etmenizi önermem ( sallama spin çalkalama karıştırma gibi )..Cafec traditional ile denedim.
Kasuya'nın anlattığına göre ilk iki döküş tatlılık ve asiditeyi ayarlamak üzere yapılıyor. Tatlılığı arttırmak istediği zaman ilk döküşün miktarını biraz azaltarak ikinci döküşte 120 ye tamamlıyor. Yani misal ilk döküşte 40 ml olduysa ikinci döküşü 80 ml yapıyor. Asiditeyi arttırmak için de tam tersini uyguluyor, ilk döküşte miktarı daha fazla tutup ikinci döküşte azaltıyor. Bu da 70-50 veya 80-40 şeklinde olabilir sanırım. Profil itibariyle aslında limon asiditesinin yer aldığı bir çekirdek bu, dolayısıyla oynamalar yaparak daha asidik hale getirilebilir diye düşünüyorum.Buradaki kasuya tarifi önerisinden yola çıkarak Cmd öğütücüde 25, 26 ve 28klik denedim. 60x5 şeklinde döküş yapıyorum, 45sn'lik aralıklarla. (0-45'-1:30' vs) Cafec Trad filtre. Ortalama 95-96 dereceler kullandım. Her seferinde tatlılıkla ilgili hiçbir problem yok, taptatlı bir kahve içiyorum, bitişi de gayet tatlı ancak öyle alelade bir kahve içiyorum hissim var. Neyle oynasam iyi gelecek, o kadar bilgim yok. Bi tık asidite arıyorum ama pek bulamıyorum. Belki çekirdeğin özelliği olarak böyledir.
Bir önerisi olan varsa, onu değiştirip deneyeyim.
20-22 klik aralığında tek döküş, daha sıcak su.. su hangisi?Buradaki kasuya tarifi önerisinden yola çıkarak Cmd öğütücüde 25, 26 ve 28klik denedim. 60x5 şeklinde döküş yapıyorum, 45sn'lik aralıklarla. (0-45'-1:30' vs) Cafec Trad filtre. Ortalama 95-96 dereceler kullandım. Her seferinde tatlılıkla ilgili hiçbir problem yok, taptatlı bir kahve içiyorum, bitişi de gayet tatlı ancak öyle alelade bir kahve içiyorum hissim var. Neyle oynasam iyi gelecek, o kadar bilgim yok. Bi tık asidite arıyorum ama pek bulamıyorum. Belki çekirdeğin özelliği olarak böyledir.
Bir önerisi olan varsa, onu değiştirip deneyeyim.
İlk degas bitişi 8 martti, inanilmaz eksiydi, sulu sulu.. az önce içtim pek bi asidite kalmamış.. kaçırmış olabilirsin treni..@noahsark Evet kasuya'nın tarzına göre 75-45 falan gibi başladım. Çook parladı diyemem. Bi tık böyle limonumsu bi şeyler alıyor muyum acabaa diye düşündürdü ahah.
@bllyldz9 su buzdağı. Vista hermosa'ya henüz geçmedim, bu paketten sonra o var. Genelde ilk defa deneyimlediğim çekirdeklerde tek çekirdekten ilerliyorum ki tat profillerini daha iyi anlayabileyim. Acemilik![]()
Bu olay benim aldığım tüm clean cup çekirdeklerinde başıma geldi. Ben tek sorun benden, sudan zannediyordum. Tek değilmişim.İlk degas bitişi 8 martti, inanilmaz eksiydi, sulu sulu.. az önce içtim pek bi asidite kalmamış.. kaçırmış olabilirsin treni..![]()
Ben de dün aynısını yaşadım. Demek ki tek değil mişimİlk degas bitişi 8 martti, inanilmaz eksiydi, sulu sulu.. az önce içtim pek bi asidite kalmamış.. kaçırmış olabilirsin treni..![]()
El paseo da asiditeyi kaybetmedim ama aromada bi zayıflama oldu gibi bende. Şaşırdım bayaTatlılık veya asiditenin 2 hafta içinde bu kadar kaybolması normal midir? Ben de mesela aynısını El Paseo Natural için söyleyebilirim. İlk içtiğim bir iki bardak bildiğin şekerli gibiydi. Sonrakiler aroma olarak yine güzel olsa da o tatlılığı tamamen kaybettim, yani hiç yok. Degassingden 3-4 gün sonra şişeleyip vakumladım, belki degassing biter bitmez vakumlasam daha farklı da olabilirdi ama emin değilim.
Haftalardır kendimi yiyip bitiriyorum bir kişi bile clean cup kahveleri hakkında böyle yorumlar yapmamıştı. Ap aynısını yaşadım her çekirdekte asidite, aroma, tatlılık büyük kayıplar yaşadı. Çözücülüğü yüksek sularda bir nebze tat alınabiliyor.Tatlılık veya asiditenin 2 hafta içinde bu kadar kaybolması normal midir? Ben de mesela aynısını El Paseo Natural için söyleyebilirim. İlk içtiğim bir iki bardak bildiğin şekerli gibiydi. Sonrakiler aroma olarak yine güzel olsa da o tatlılığı tamamen kaybettim, yani hiç yok. Degassingden 3-4 gün sonra şişeleyip vakumladım, belki degassing biter bitmez vakumlasam daha farklı da olabilirdi ama emin değilim.
Su konusunda bilgisizim maalesef. Çözücülüğü yüksek sular hangi tipte oluyor?Haftalardır kendimi yiyip bitiriyorum bir kişi bile clean cup kahveleri hakkında böyle yorumlar yapmamıştı. Ap aynısını yaşadım her çekirdekte asidite, aroma, tatlılık büyük kayıplar yaşadı. Çözücülüğü yüksek sularda bir nebze tat alınabiliyor.
tds değeri daha yüksek olan denebilir. 10 ppm kipa su yerine 130 ppm sırma su daha etkiliydi. ama yine de sırma suyu sevmiyorum ben normalde. acılık katıyor kahvelere bana göre.Su konusunda bilgisizim maalesef. Çözücülüğü yüksek sular hangi tipte oluyor?