• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Clean Cup & Ethiopia Arsosala

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cms21
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Hario 40lık var bende şunu tecrübe ettim, kahve yatağına hiç bir şekilde müdahale etmeyin spin çalkalama falan yapmayın yan duvarlarda kalan kahvelere dokunmayın suyu sadece ortada gezdirin aksi takdirde tıkanma yapıyor.

Bugün G50 de klik sayısını 48e çıkarıp denedim, süre 5:20 den 4:20 ye düştü. Kesinlikle biraz daha aromatik, özellikle kirazın hissedildiği bir fincan oldu. Sanırım 50-51 bu çekirdekte Kasuya için ideal sonucu verecek. Tek sıkıntı bir demlemelik kahvem kaldı :D Yine klasik olarak kahvenin sonuna geldiğimde ideal demlemeye yaklaştım.

Buradaki kasuya tarifi önerisinden yola çıkarak Cmd öğütücüde 25, 26 ve 28klik denedim. 60x5 şeklinde döküş yapıyorum, 45sn'lik aralıklarla. (0-45'-1:30' vs) Cafec Trad filtre. Ortalama 95-96 dereceler kullandım. Her seferinde tatlılıkla ilgili hiçbir problem yok, taptatlı bir kahve içiyorum, bitişi de gayet tatlı ancak öyle alelade bir kahve içiyorum hissim var. Neyle oynasam iyi gelecek, o kadar bilgim yok. Bi tık asidite arıyorum ama pek bulamıyorum. Belki çekirdeğin özelliği olarak böyledir.

Bir önerisi olan varsa, onu değiştirip deneyeyim.

Buradaki kasuya tarifi önerisinden yola çıkarak Cmd öğütücüde 25, 26 ve 28klik denedim. 60x5 şeklinde döküş yapıyorum, 45sn'lik aralıklarla. (0-45'-1:30' vs) Cafec Trad filtre. Ortalama 95-96 dereceler kullandım. Her seferinde tatlılıkla ilgili hiçbir problem yok, taptatlı bir kahve içiyorum, bitişi de gayet tatlı ancak öyle alelade bir kahve içiyorum hissim var. Neyle oynasam iyi gelecek, o kadar bilgim yok. Bi tık asidite arıyorum ama pek bulamıyorum. Belki çekirdeğin özelliği olarak böyledir.

Kasuya'nın anlattığına göre ilk iki döküş tatlılık ve asiditeyi ayarlamak üzere yapılıyor. Tatlılığı arttırmak istediği zaman ilk döküşün miktarını biraz azaltarak ikinci döküşte 120 ye tamamlıyor. Yani misal ilk döküşte 40 ml olduysa ikinci döküşü 80 ml yapıyor. Asiditeyi arttırmak için de tam tersini uyguluyor, ilk döküşte miktarı daha fazla tutup ikinci döküşte azaltıyor. Bu da 70-50 veya 80-40 şeklinde olabilir sanırım. Profil itibariyle aslında limon asiditesinin yer aldığı bir çekirdek bu, dolayısıyla oynamalar yaparak daha asidik hale getirilebilir diye düşünüyorum.

20-22 klik aralığında tek döküş, daha sıcak su.. su hangisi?
asıl asidik çekirdek vista hermosa.. o yok mu?

@noahsark Evet kasuya'nın tarzına göre 75-45 falan gibi başladım. Çook parladı diyemem. Bi tık böyle limonumsu bi şeyler alıyor muyum acabaa diye düşündürdü ahah.

@bllyldz9 su buzdağı. Vista hermosa'ya henüz geçmedim, bu paketten sonra o var. Genelde ilk defa deneyimlediğim çekirdeklerde tek çekirdekten ilerliyorum ki tat profillerini daha iyi anlayabileyim. Acemilik :)

@noahsark Evet kasuya'nın tarzına göre 75-45 falan gibi başladım. Çook parladı diyemem. Bi tık böyle limonumsu bi şeyler alıyor muyum acabaa diye düşündürdü ahah.

@bllyldz9 su buzdağı. Vista hermosa'ya henüz geçmedim, bu paketten sonra o var. Genelde ilk defa deneyimlediğim çekirdeklerde tek çekirdekten ilerliyorum ki tat profillerini daha iyi anlayabileyim. Acemilik :)
İlk degas bitişi 8 martti, inanilmaz eksiydi, sulu sulu.. az önce içtim pek bi asidite kalmamış.. kaçırmış olabilirsin treni.. :)

Tatlılık veya asiditenin 2 hafta içinde bu kadar kaybolması normal midir? Ben de mesela aynısını El Paseo Natural için söyleyebilirim. İlk içtiğim bir iki bardak bildiğin şekerli gibiydi. Sonrakiler aroma olarak yine güzel olsa da o tatlılığı tamamen kaybettim, yani hiç yok. Degassingden 3-4 gün sonra şişeleyip vakumladım, belki degassing biter bitmez vakumlasam daha farklı da olabilirdi ama emin değilim.

Cleancup toplu alımında beğenmediğim tek kahve oldu kendisi.
Çeşitli tarifler ile denedim ama sevecek seviyede fincan çıkaramadım.
Bergamot notasını alabildim sadece onu da her fincanda değil.
Etiyopya kahvelerini sevemiyorum muhtemelen bi yerlerde bi yanlışım var.

Tatlılık veya asiditenin 2 hafta içinde bu kadar kaybolması normal midir? Ben de mesela aynısını El Paseo Natural için söyleyebilirim. İlk içtiğim bir iki bardak bildiğin şekerli gibiydi. Sonrakiler aroma olarak yine güzel olsa da o tatlılığı tamamen kaybettim, yani hiç yok. Degassingden 3-4 gün sonra şişeleyip vakumladım, belki degassing biter bitmez vakumlasam daha farklı da olabilirdi ama emin değilim.
El paseo da asiditeyi kaybetmedim ama aromada bi zayıflama oldu gibi bende. Şaşırdım baya

Haftalardır kendimi yiyip bitiriyorum bir kişi bile clean cup kahveleri hakkında böyle yorumlar yapmamıştı. Ap aynısını yaşadım her çekirdekte asidite, aroma, tatlılık büyük kayıplar yaşadı. Çözücülüğü yüksek sularda bir nebze tat alınabiliyor.

Ben ayın sonuna doğru sipariş verdiğim için böyle bir sorun şimdilik yaşamadım ama alım için 150 gramlık paketler bazen tam kapanmıyor veya kendisi açılıyor. Bunun etkisi olmuş olabilir :(

Haftalardır kendimi yiyip bitiriyorum bir kişi bile clean cup kahveleri hakkında böyle yorumlar yapmamıştı. Ap aynısını yaşadım her çekirdekte asidite, aroma, tatlılık büyük kayıplar yaşadı. Çözücülüğü yüksek sularda bir nebze tat alınabiliyor.
Su konusunda bilgisizim maalesef. Çözücülüğü yüksek sular hangi tipte oluyor?

Ben Blooming + Tek döküşte güzel sonuçlar aldım açıkçası. Cmd 23-25 click , su sıcaklığı 92-96 arasın da gidip geldim her fincan da beni mutlu etti diyebilirim. Buzdağı su kullanıyorum bu arada.

G50 ile muhtelif öğütümlerde, C Tr. ve C TH3 filtrelerde Buzdağı ile deniyorum ama henüz bu sayfada belirtilen olumlu fincanları yakalayamadım.

Birlikte aldığım Colombia El Paseo çok iyi ancak bu kahvede baskın bir bergamot & tarçınımsı (?) veya tam tanımlayamadığım başka bir baharatımsı aroma var, keyifli bir aroma değil. Tatlı değil. Orta seviye buruk bir asitiditesi var. Kavrum farkı mı acaba diye düşünmeye başladım. Elimdeki kavrum: 9 Mart.

Geri