C40, 39 mm, Türk kahvesi için zorlar, uzun sürer yorucudur. C60 denemedim ama daha kısa sürebilir, fakat diğer iki seçeneğin iki katı fiyata satılır. K ultra ise 48 mm olduğundan C40'a göre daha hızlı öğütür, ayrıca kavraması daha kolaydır, daha az yorar.Türk kahvesini en iyi öğütecek el değirmenini bulmaya çalışıyorum. Konu hakkında yeterli bilgiye sahip değilim.
1Zpresso K-Ultra
Comandante C60 Baracuda
Comandante C40
türk kahvesi için, bu ürünler yada daha başka hangi değirmen en iyi sonucu verir.
K6 22-23 klickTürk kahvesini en iyi öğütecek el değirmenini bulmaya çalışıyorum. Konu hakkında yeterli bilgiye sahip değilim.
1Zpresso K-Ultra
Comandante C60 Baracuda
Comandante C40
türk kahvesi için, bu ürünler yada daha başka hangi değirmen en iyi sonucu verir.
Kinu.Cezvede Türk kahvesi yapmak için hangi marka el değirmenini tavsiye edersiniz?
Türk kahvesi için el değirmeni önermem. Evet hepimizin keyif aldığı bir hobi fakat C40 - C60 - K-Ultra fiyat bandına gelindiğinde elektrikli değirmen tercih ederdim. YMMV. Konuda bahsi geçen sözen-c60-c40 el değirmenlerine sahibim ve 3ünde de Türk Kahvesi için öğütmeyi de denedim. Başta çok keyifli, ertesi günler de keyifli fakat bir noktada yeter dedim. Elektrikli değirmen alıp rahat ettim.
Ayrıca C60 ve C40 arasında yaklaşık 1,5 kat hız farkı olduğunu da söyleyebilirim. Fakat elde kavraması rahatsız edicidir bu incelikte öğütümler için.
Önerebileceğiniz bir elektrikli değirmen var mı uygun fiyatlı ve el değirmeni kalitesinde çeken? Bende df64 var fakat sürekli geniş aralıkta ayar değiştirmek istemiyorum, o yüzden ekonomik bir çözüm arıyorum. Konchero mostro, lelit fred için öğütüyor diyorlar ama pudra kıvamı olmuyor diye bir kaç olumsuz yorum okudum.Hergün 3 fincan tk tüketen biri olarak bende el değermeni yerine elektrikli değirmen bakmanızı tavsiye edebilirim. En az 3 farklı çekirdeği mutlaka günlük öğütür Türk kahvesi için hazır tutar aynı gün tüketirim, Molent G50 ve K Ultram var ancak bir süre sonra çok yorucu olmaya başladığından şu an her ikisinide tk ögütümünde kullanmıyorum. İlk aldığım cekirdekde tat, Aroma, asitide farkını anlamak için elektrik ögütücü, molent ve k-ultra da ayrı ayrı demlerim mesela k ultra en iyi sonucu verse bile sürekli k ultrada ögütüm yapamam çünkü bir süre sonra buna ne zamanınız ne de haliniz oluyor.
Ben yaklaşık 1 yıldır konchero mostro kullanıyorum. Türk kahvesi inceliginde ögütüm yapıyor zaten sadece tk ögütümü icin kullanıyorum, Espresso ,V60' da K-Ultra kullanıyorum. Ancak Şu an bende sadece Türk kahvesi için daha üst segment bir elektrikli ögütücü arayışındayım zira konchero yoğun kullanımdan dolayi eski performansında değil, en ince ayarında bile pudra kıvamından 1-2 tık daha kalın ögütüm yapmaya başladı bu da fincanda telve tanelerinin yüzeyde kalmasına sebep veriyor.Önerebileceğiniz bir elektrikli değirmen var mı uygun fiyatlı ve el değirmeni kalitesinde çeken? Bende df64 var fakat sürekli geniş aralıkta ayar değiştirmek istemiyorum, o yüzden ekonomik bir çözüm arıyorum. Konchero mostro, lelit fred için öğütüyor diyorlar ama pudra kıvamı olmuyor diye bir kaç olumsuz yorum okudum.