• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Cezve Dünyadaki en iyi Kahve demleme aletidir ve Türk Kahvesi Dünyanın en iyi demleme yöntemidir

En iyi yöntem mi tartışılır ama Türk halkı olarak böyle bir geleneğe sahip olduğumuz için çok şanslıyız. Nitelikli kahveyle tanışmayan birini düşünün, dünyanın çoğu bölgesinde kahve bile olmayan granüllerle geçiyor ömürleri. Ama Türkiye'de yaşayan biri kahve hakkında hiçbir fikri olmasa bile Türk kahvesi demleme yöntemi sayesinde nispeten daha iyi bir kahve içiyor dünyanın kalanına göre :)

Sert kayaya mı çarptık o zaman? Eee yani benim de en sevdiğim yöntemdir :) Pardon Mustafa Bey.
yok yok haklisin boyle cilgin cikislar trollerden gelebiliyor cahil cesareti iste :) ama sende bir dene cezve ile harikalar yaratabilirsin :)

bütün genellemeler yanlıştır. bu söz de dahil olmak üzere..:)

dünyanın en birincilik yüksekliğindeki bu geleneksel yöntemimizle demlenmiş kahvelerden yıllar boyu denememe rağmen keyif aldığım fincan sayısı birkaç taneyi geçmez. bu da benim görüşüm ve zevkim. tartışmanın anlamsız olduğu konulardan yani..:)

Cezve en iyi demleme? Tamam
Türk Kahvesi en iyi demeleme? Tamam

Dünyanın belki en kötü kahve damak zevki ile (efendice söyledim) bunları birleştirmek nedir?

Cezve en iyi demleme? Tamam
Türk Kahvesi en iyi demeleme? Tamam

Dünyanın belki en kötü kahve damak zevki ile (efendice söyledim) bunları birleştirmek nedir?
gecen hario ile bir milas yaptim bir boka benzemedi ,sonra birde vietnam rabosta yapayim dedim oda icilecek gibi degil ,bu hario bes para etmez deseydim ne derdin ?

gecen hario ile bir milas yaptim bir boka benzemedi ,sonra birde vietnam rabosta yapayim dedim oda icilecek gibi degil ,bu hario bes para etmez deseydim ne derdin ?

images

İddianızı ortaya attığınızda, desteklemek için bu sorulara cevap vermeliydiniz. Vermeyince biraz... desteksiz kalmış.
iddia orada duruyor curutebiliyorsan sen curut:) birde sordugun sorulari ezberden sormussun bir deney yapmiyoruzki sonuclarini soruyorsun .. , turk kahvesinde ogutum olculerinin demlemeye etkileri ,gibi sorular sorman lazim ,surekli degiskenleri sormamalisin yani cezvede suyun sicakligi kac olur diye soru sorarsan cezveyi tarif etmen gerek ,3 mm bakir taban kalinliginda 150 ml su kapasitesi olan 500btu gasburner kullanilan cezvede 1. dakika ve 3. dakikada su sicakligi kac c olur gibi sorman lazim soruyu ..demlemeye etki eden faktorleri konusabiliriz onlarin arti eksi yonlerini bulabiliriz ama bir deney gerektiren sorularin cevaplarini o deney yapilmadan bilemeyiz ..ancak daha once baskasinin yaptigi deneyin sonuclarini kopyalayip yapistir yapabiliriz .bu sonuclari goren biride kendisi yapmaya kalktiginda ayni sonuclari alamaz parametreler degismis olur ,sonra bize arkamizdan demedigini birakmaz :)

demleme usullerine gore bardakta en fazla antioksitan olusturabilecegimiz metot turk kahvesi metodu mesala .According to the results of Ludwig et al. (2012)

Son düzenleme:
'En iyi' iddialı bir söz, çünkü zevke, tercihe göre değişir ancak evet, bana göre de kahvelerin tadım notalarını, aromalarını en iyi yansıtan yöntemlerden biridir cezve :)

'En iyi' iddialı bir söz, çünkü zevke, tercihe göre değişir ancak evet, bana göre de kahvelerin tadım notalarını, aromalarını en iyi yansıtan yöntemlerden biridir cezve :)
biraz iddiali gorunebilir ama aslinda cok iddiali degil tum arastirmalarin sonucunda turk kahvesi metodunun ve cezvenin kahve icin bu gune kadar uretilmis en iyi yontem ve ekipman oldugu kanaatine vardim :) sadece daha kullanmayi tam bilmiyoruz

Bana göre en basit , en hızlı , en zahmetsiz , en pratik demleme yöntemi. Bu açıdan yerini ve kültürünü kaybetmeyecek bir demleme methodu.

biraz iddiali gorunebilir ama aslinda cok iddiali degil tum arastirmalarin sonucunda turk kahvesi metodunun ve cezvenin kahve icin bu gune kadar uretilmis en iyi yontem ve ekipman oldugu kanaatine vardim :) sadece daha kullanmayi tam bilmiyoruz
kanaatler de özneldir :) onca yüzyıla rağmen bu metodu maalesef hiç geliştirememişiz, hatta aksine geri de gitmişiz... ancak başta Koray bey olmak üzere bir çok genç arkadaşımız bu işe el atmış ve emek veriyor, bizim de son kullanıcı olarak biraz daha üzerinde durmamız gerekiyor...

kanaatler de özneldir :) onca yüzyıla rağmen bu metodu maalesef hiç geliştirememişiz, hatta aksine geri de gitmişiz... ancak başta Koray bey olmak üzere bir çok genç arkadaşımız bu işe el atmış ve emek veriyor, bizim de son kullanıcı olarak biraz daha üzerinde durmamız gerekiyor...
ben zaten ilk yorumumda soyledim,ben soyle soyleyeyim kenarda dursun ilerde ya safak abi de soylemisti dersiniz :) ben sadece bu tarafada bir bakin arkadaslar demek adina paylastim post u ..bazen kafamizi kuma gomuyoruz o zaman bazi seyler gozden kaciyor ..

Geri