• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Celsius - Etiyopya Hambella Natural

bu çekirdeği james hoffmann'ın Ultimate AeroPress technique tarifine göre yapıyorum çok güzel oluyor. buzlu demleyince sanki lipton icetea içiyormuş gibi bir hissiyatı var :) kochere pek bana hitap etmemişti ama bu günün her saati keyifle içebileceğim bir çekirdekmiş.

su olarak kuzeyden kullanıyorum, deneyimlediğim kadarıyla kuzeyden'in diğer sulara göre çözücülüğü daha yüksek (dorğu bir ifade mi emin değilim :p ) o nedenle kahve miktarını biraz azaltmak gerekiyor.

aeropress'te 10 gr ince öğütülmüş kahve + 200ml su şeklinde demliyorum.

Son düzenleme:
bu çekirdeği james hoffmann'ın Ultimate AeroPress technique tarifine göre yapıyorum çok güzel oluyor. buzlu demleyince sanki lipton icedtea içiyormuş gibi bir hissiyatı var :) kochere pek bana hitap etmemişti ama bu günün her saati keyifle içebileceğim bir çekirdekmiş.

su olarak kuzeyden kullanıyorum, deneyimlediğim kadarıyla kuzeyden'in diğer sulara göre çözücülüğü daha yüksek (dorğu bir ifade mi emin değilim :p ) o nedenle kahve miktarını biraz azaltmak gerekiyor.

aeropress'te 10 gr ince öğütülmüş kahve + 200ml su şeklinde demliyorum.
Ben de az önce denedim Hoffmann'ın tarifine göre. Şeftali-limon karışımı çok güzel bir profil çıktı ortaya. Tatlılık bir nebze kayboldu V60'a göre ama normal zannediyorum. Öğütümü bir tık daha inceltip deneyeceğim, bakalım ne çıkacak.

Kavurucunun ölçüsü ile, 94 derece, iki kişilik v60 derlemesi yaptım. İlk yudumda şeftali tadı net bir şekilde geliyor. Daha dün iş yerindeki bir abiye şeftali yemeyi özlediğimi söylemiştim çok iyi geldi :D:cool:

1-13 oran 96 derece su...
1-13 oranını bazen Türk kahvesinde kullandığım için içim el vermedi ama kavurucuya da ayıp olmasın diye 1-14 denemek istedim. Doğal işlem için 96 epey ürkütücü gelse de tabuları yıkmak lazım deyip denedim.
22gr orta-kalın öğütüm kahve 310gr 96derede su. 3 döküş ve 4 döküş ile 2 demleme yaptım. Bitiş süreleri 2:15 ve 2:35. İkisinin de tadı vasat oldu.

1-13 oran 96 derece su...
1-13 oranını bazen Türk kahvesinde kullandığım için içim el vermedi ama kavurucuya da ayıp olmasın diye 1-14 denemek istedim. Doğal işlem için 96 epey ürkütücü gelse de tabuları yıkmak lazım deyip denedim.
22gr orta-kalın öğütüm kahve 310gr 96derede su. 3 döküş ve 4 döküş ile 2 demleme yaptım. Bitiş süreleri 2:15 ve 2:35. İkisinin de tadı vasat oldu.
Sıcaklığı 93e, oranı 1-16ya, öğütümü orta-inceye çektim. Çok daha güzel oldu. Daha da deneme yapmak isterdim ama filtre bitti 😯 kargo gelmesse delterdan devam edeceğim.

Burundi Businde Honey resmen kahve içme isteğimi, hevesimi, yaşam enerjimi, her şeyimi sömürmüştü. Külfet haline gelmişti kahve içmek. Neyse bitirip Celsius'a biraz ara vereyim diye Montag Bombe'yi açtım, Burundi Businde kadar olmasa da gerçekten keyifsiz bir çekirdekti ve bana yine esmer günler düştü kjlflksdjfklsga

Neyse onu da bitirip kalan son Celsius paketim olan Etiyopya Hambella'ya döndüm, gerçekten keyifli bir çekirdek. Kalın öğütüm denemedim ama ince öğütümü kesinlikle kaldırıyor, ben 16/240, metal drip, 21-23 CDT click, 91~93 derece buzdağı su, th3 filtre ve Orkun Üstel'in çok basamaklı döküşü (spinsiz) ile denedim. Bitişi 2.15-2.25 olan çok keyifli bardaklar çıktı.​

Açık ara son dönem içtiğin en güzel çekirdeklerden biriydi. Deneme paketi almıştım 100 gr mı neydi, ona rağmen tadı damağımda kaldı. Yakın zamanda şöyle yüklü miktarda almayı düşünüyorum çünkü gerçekten tadı bu kadar hoşuma giden başka bir çekirdekle kaşılaşmadım. Kafeinli Şeftali suyuydu resmen

Geri