• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Celsius - Etiyopya Hambella Natural

ben bu çekirdeğe bayıldım bayıldım.
tarifim, her kahvede stabil sonuç aldığım V60 immersion hybrid metodu.

cmd 24 klik
çekirdek 17gr ( bir süredir 15gr yerine 17 kullanıyorum )
kullanılan su 260gr
buzdağı ph7.1
50gr su ( immersion + blooming ) 30sn bekleme
30-50sn arası 100gr suyu melodrip ile döküyorum ( pour metodu )
01:03-10 arasında suyun geri kalanını (110gr ) döküyorum. 1:45 de yatağı düzleştirmek için hafif bir spin atıyorum. akış 02:15 civarı bitiyor hiç şaşmadı şimdiye kadar denediğim tüm kahvelerde.
cafec standart filtre kullanıyorum.
kahveye bayıldım bu arada
Teşekkürler @CelsiusCoffeeRoastery

cmd 24 klik
kullanılan su 260gr
buzdağı ph7.1
01:03-10 arasında suyun geri kalanını (110gr ) döküyorum. 1:45 de yatağı düzleştirmek için hafif bir spin atıyorum. akış 02:15 civarı bitiyor hiç şaşmadı şimdiye kadar denediğim tüm kahvelerde.

Afiyet olsun komşu ♥️🔥

cmd 24 klik
kullanılan su 260gr
buzdağı ph7.1
Bu tarifte su sıcaklığı nedir?

cmd 24 klik
kullanılan su 260gr
buzdağı ph7.1

Ben de denemedim ama görünüşe göre güzel çekirdek. Kötü yorum duymadım :) Detaylı reçete paylaşman da çok güzel olmuş.

@CelsiusCoffeeRoastery stok durumu nedir? malum, maşallah dediğimiz 3 gün yaşamıyor ;)

Güzel kahveymişsin be hambella
İçtikten sonra dinlettin bana ciao bella
Coşkuyla döküldü bardağımdaki kahvella
Gel gör beni kahve neyledi..

cmd 24 klik
kullanılan su 260gr
buzdağı ph7.1

son dökümde -1.03-1.10 arası- 7 saniyede 110 gr su dökmek biraz agresif değil mi😁

son dökümde -1.03-1.10 arası- 7 saniyede 110 gr su dökmek biraz agresif değil mi😁
yok ifadeyi yanlış göstermişim. demek istediğim 1:05 ile 1:10 arası bir zamanda geri kalan 110gr ı döküyoruz. o arada değil yani. önce ki akışa bağlı olarak süreyi dinamik ayarlıyorum. ama her şekilde son döküme 1:10 geçmeden başlamak gerekiyor son akış süresinin 02:15 civarında bitmesi için.

tam kapanmaya aile evinde gireceğim için merakımdan 7. gününde hambella'yı v60'ta orkun üstel tarifi ile (ama sıcaklığı biraz daha düşük tutarak) demledim. güzel kokular yayan başarılı bir etiyopya.

ilk demlememden almayı düşünenler için tavsiye edebilirim..

bundan sonraki 3 haftada tüm demlemlemelerimi moccamaster ile yapıcam. Şahsi fikrim moccamaster su akışı ve tarifi fiks olduğu için iyi çekirdek - kötü çekirdek ayrımı çook rahat yapılıyor. bu etiyopyanın mocamaster'da da üzmeyeceğine inanıyorum, bakalım hayırlısı..

hazır yazmışken forumun moccamaster için tarif varsa alabilirim,,
clever dripper gibi hazneyi kaldırıp 10 saniye suyu doldurup makineyi kapatmayı 45'de açmayı ve takmayı düşünüyorum..

cmd 24 klik
kullanılan su 260gr
buzdağı ph7.1

@jackjoker tarif çok başarılı ve tutarlı, ellerine sağlık.

Kavurucunun tarifini birebir denedim tek fark değirmenim ve 70 ppm suyumdu. 10 ppm çok farketmez heralde. onun dışında herşeyim aynı tutturabildim. 1zpresso jx 24.2 denedim, çok erken bitti 1:45 ve çok hafif oldu. Daha da inceltip 22.2 denedim 2:00'da bitti yine hafif oldu. Ama hiç acı tatlar almadım, meyvemsi bir kahve.

Bir dahakine baya bi incelteceğim. Jx kullanan varsa bu tarifte kaç numarada öğütüyor yazabilir mi?

Ben bu kahveyi asla demleyemedim. Beş demleme yaptım hepsinde de gövde notaları baskıladı. Sıkıntı büyük ihtimalle evdeki arıtma suyunda onu değiştirmem gerek. En son böyle bir durum Kronotrop alımında Kenya - Gakuyuni ile başıma gelmişti. Herkes şöyle güzel böyle iyi derken ben neden beceremedim diye geceleri yorganın altında hıçkıra hıçkıra sessizce ağlıyordum, şuan da durum öyle. 😕☺️

Ben bu kahveyi asla demleyemedim. Beş demleme yaptım hepsinde de gövde notaları baskıladı. Sıkıntı büyük ihtimalle evdeki arıtma suyunda onu değiştirmem gerek. En son böyle bir durum Kronotrop alımında Kenya - Gakuyuni ile başıma gelmişti. Herkes şöyle güzel böyle iyi derken ben neden beceremedim diye geceleri yorganın altında hıçkıra hıçkıra sessizce ağlıyordum, şuan da durum öyle. 😕☺️
Arıtma suları ekstra mineral katmıyorsanız çok düşük ppmli oluyor. Forumda önerilen hazır sulardan almanızı öneririm, suyla kafayı yemenin gereği olduğunu düşünmüyorum keyif almak için.

Arıtma suları ekstra mineral katmıyorsanız çok düşük ppmli oluyor. Forumda önerilen hazır sulardan almanızı öneririm, suyla kafayı yemenin gereği olduğunu düşünmüyorum keyif almak için.
Geçen ay filtreleri değişti. Su, son aşama olarak mineral filtesinden geçiyor fakat ppm ölçerim yok. Olsa bile suyun içinde hangi mineralden ne oranda var bilemem. Evdekilerin, zaten suyu arıtıyoruz sen gidip ekstra su alıyorsun demelerinden çekiniyorum. 😅 Başka çarem de kalmadı, yarın alayım bakalım nasıl tepki verecekler. :D

Geri